Toosie..

Ja igårmorse var det då dags för min tå-operation. Den gick över förväntan väldigt bra. Doktorn var jätte duktig, proffsig och lugnade mina nervösa nerver kanon..Erik (en svensk kille som gjorde samma operation på sin tå förra veckan) följde med som moraliskt stöd, snällt av honom, han är en riktigt vän :)

Tån var iaf bedövad från bedövningen hela dagen igår, så var konstigt att gå, känns lixom som att det inte finns nåt att stödja på, även om det inte gör ont om jag skulle stödja på den lixom..men under kvällen fick jag knyck på hur jag skulle göra för att på bästa sätt ta mig fram normalt :) Fick dock bli låga, bekväma skor igår när vi var Downtown, och mindre dansande än vanligt :p Men det gick bra..Idag är känseln tillbaka och den ömmar lite lite när jag går, men annars går det bra..Ska dra och hämta ut antibiotika kur senare och börja den. Förra terminen tog jag antibiotika två gånger, och detta kommer nu bli min andra gång på en månad..jag vet att det inte är bra för kroppen, nån som har mer info om detta? Har typ aldrig, vad jag kan minnas, tagit antibiotika förut i mitt liv och är väldigt negativt inställd till det om jag ska va ärlig. Aldrig att något som får en så svag och illamående kan vara bra för kroppen?

Annars ska jag idag vara 100% effektiv, få klart en engelska uppsats som ska vara inne ikväll, och kanske även hinna med att plugga lite Hospitality law. Får se..hoppas iaf att allt slit och all energi jag lagt ner på denna engelska uppsats för med sig ett bra betyg, iaf ett B är jag värd ;p

Aja, ska ta tag i mej själv nu :)

 

Btw såg mina roomisar denna bilden häromdagen och sa att det ser ut som mig på morgonen när jag vaknar, de syftade på frillan tror jag! Komplimang??  ;p haha..likt?


Operation..

Ja imorron bitti är det då dags för mig att operera tån. Ska dit 9.30, börjar bli jävligt nervös för att vara ärlig! För det första är jag helt totalt liv rädd för sprutor och om sprutan sen ska in i den ömmaste tån underlättar ju inte det! men men ska tänka positivt..har ju haft problemet länge nog att det verkligen är dags att göra nånting åt det..Dyrt blir det dock (minst $300 = 2400SEK)! vene hur det ska gå till eller komma ifrån men är ju tvugnen..

Aja, rapporterar när jag är klar med det imorn, om jag lyckas ta mig hemmåt på egen fot ;p

Vilken dag..

Dagen började med att jag i panik fick för mej att det var nån som knackade på  ytterdörren och att det var viktigt att jag öppnade (Ni vet när man vaknar och fortfarande typ drömmer och får för sej knasiga saker? ;p). I all min hast att komma ur sängen slog jag knä och knäskål i det spetsiga hörnet av mitt skrivbord (som är i huvudhöjd med där jag sover..hur knät kom upp dit är fortfarande ett frågetecken), blod här, haltande där och en förvånad och konfunderad Matt, som satt i vardagsrummet och såg mej skena ner för trappen med blodigt knä och slänga upp dörren ;p

Dagen fortsatte med att jag skulle organisera och sätta in engelska pappren i min pärm. Jag råkar istället få den där "klämman" på pärmen att slå igen under min tumnagel och på halva min tumme..mer blod och mer aj!

Jag skulle mata Hugo och istället för tre bitar mat råkade jag dumpa i halva paketet och fick sen fiska upp allt detta så han inte skulle äta ihjäl sig. På väg ner till skolan missade jag självklart bussen och fick halvspringa den 25 minuter långa promenaden ner till skolan för att hinna i tid...

..Ja ni fattar vinken ;p Den slutade iaf bra med en work-out på gymmet med Anna och Jesus!

Slutet gott, allting gott! ♥



Ready for the day to start..

Ja nu har jag läst ännu ett kapitel ur min bok som vi läser i engelskan. Detta kapitel var faktist ganska intressant. Russell (författaren) pratade om arkitektur och drog sen paralleler mellan detta och sociala och familjära "arkitekturen". Han har alltid nåt intressant att säga, men vilka starka åsikter..

Jag ska om ca. en timme nu ta bussen och bege mig ner för just engelska lektion. Efter det har jag ju tre timmars hål innan hospitality lektion vid 19, så ska plugga med Nicky, en holländsk kille i bibblan. Blir mys! :)

Ska även skriva ut en massa CV:n och personliga brev och skicka till lite hotell och andra potentiella sommarjobb i Sverige, vill verkligen hitta ett jobb hemma så jag kan vara hemma hela sommarn och hälsa på. Annars hade Fiona (hon jag umgicks med i Salamanca) hittat nåt där man jobbade i Spanien en månad eller så på café/bar och fick boende osv gratis. Man tjänar ju inte mkt på det men alltid nåt att göra och en erfarenhet. Men vi får se.



Presidents day..

Har inneburit ledighet idag. Ska alldeles straxt säga hej då till den dagen genom att gå och lägga mej. Men ville först bara skriva att jag idag skaffat mej ett litet husdjur..ett lätt hanterligt sådant, som är billigt att underhålla och fin att titta på..ja ni gissade rätt, det är en fisk! Jag döpte honom till Hugo och det är en "Betta fish" (bild nedan). Jag har honom i en sån där runf fin fiskskål med en liten växt och rosa stenar och sen några snäckor jag hittade på stranden :) Synd jag inte har nån kamera så jagkan visa er men..kanske kan ta en med webcamen imorn i dagsljus..

Pratade nyss med Martin med, alltid skoj att få uppdatering. Såhär såg det ut:



Men ville mest bara uppdatera om Hugo. Nu ska jag pömsa så jag orkar upp till gymmet skapligt imorn innan första matte lektionen för terminen börjar!

Puss era gullegrisar! ♥

Typ såhär ser Hugo ut fast lite mindre:


Valentines day..

Ja, så var alla ♥-ans dag över även för detta år. Dagen spenderades först med promenad i värmen och solen på stranden, hittade en massa fina stenar och snäckor att ha i vas på mitt rum. Sen blev det bio med min dejt, Anna :) Vi såg "Valentines day" och den var t.o.m. bättre än förväntat. Skrattade mkt och fällde en tår eller tre..

Efter det drog vi och tog en öl på Madison där det var kareoke, alltid lika kul att se fulla människor göra bort sej ;p efter det Sandbar en snabbis innan det blev en Corndog och hemgång. Och nu är jag lite pömsig så blir skönt att få sova igen :)

Hoppas alla ni där hemma hade en kanonbra alla hjärtans dag ni med!

Pussar!



Lång helg..

..ja längre än min vanliga (torsdag-söndag) t.o.m eftersom det på måndag är president's day är vi lediga från skolan. Känns skönt, vädret ska vara kanon så då kan man passa på att mysa utomhus :) Ska faktist ta en promenad ner till Anna nu snart och sen ska vi en sväng till State street, tar ca. 40 minuter att gå skulle jag tro men känner att det blir skönt att få röra lite på sig och även att få rensa tankarna med lite musik..

Allt kom lite ikapp mig nyss, eller ja, dum som jag är har jag sparat en massa bilder på honom på datorn och sen glömt bort det..så fick en överraskning idag när jag gick in i mina bilder. Kanske saknar jag honom mer än vad jag trott iaf.. Det är lätt att vara glad och le utåt, och t.o.m att lura sig själv att allt är bra och att man mår kanon..men så kommer de där stunderna då verkligheten kommer ikapp en..Men men, vi tog ett beslut och vi tog det av en anledning så nu får det vara såhär helt enkelt!

Ska ta på mig en snygg outfit och lite smink och dra mig..lägger upp lite bilder från gårdagens utgång med :)


Anna, Sonia och hennes kompis

Jag, Justus och Anna..

Jag och Tin.

Jag och Sonia..


I bibblan..

Klar med engelska lektionen och nu sitter jag i bibblan med Anna. Jag har lektion igen, hospitality law, om tre timmar sa ska skriva min engelska uppsats som ska vara inne pa fredag tankte jag. Engelskan jag gar i heter 110 - Critical thinking, composition & reading. Det innebar i stort sett att vi analyserar, kritiserar osv. utifran boken "In praise of idleness" som vi laser. Inget skoj med andra ord da boken handlar om forfattarens asikter om saker och ting, han levde dessutom pa 30-talet och har stenalders synpunkter ;p Men men.

Efter lektionen ikvall har jag helg! :)

Jag och Anna just nu:




(Bilder tagna med denna inbyggda 1.3 Megapixel-webkameran som finns pa den lilla mini mini datorn jag har lanat av biblioteket)

Ledig dag..

Idag är en sådan där lugn dag, jag har inga lektioner (nästa vecka börjar matte som jag då kommer ha tisdag & torsdag) och jag gjorde alla läxor som behövdes göras igår.

Så nu har jag städat i köket och vardagsrummet, ska ta mitt rum och mitt badrum med. Inhandla lite mat för veckan ska med göras, men annars ska jag bara ta det lugnt och ha lite tid för mig själv :)

Hasta luego! ♥

If I could have just one wish..



..I would wish to wake up everyday
to the sound of your breath on my neck,
the warmth of your lips on my cheek,
the touch of your fingers on my skin,
and the feel of your heart beating with mine!





♥ I heart you ♥




Superbowl Sunday

Antibiotikan gör mig svag som tusan, mår illa och är snurrig..blev lite bättre nu när jag åt men man märker verkligen hur det bryter ut i kroppen och drar ner immunförsvaret. Men men, bara några dagar kvar nu.

Idag är det Superbowl Sunday här och alla ser det som något sänt från gudarna, jag känner inte alls för att sitta och låtsas jag bryr mig så jag stannar hemma och pluggar istället..Synd att det ska vara så bra väder bara, man får så dåligt samvete av att sitta inne då. Kanske ska ta en promenad innan plugg iofs :)

Fick igår ett väldigt uppskattat paket från Pappa och Milla med. Tack så jätte mycket! Kläderna var jättefina och passade perfekt och korsordspennan glöder ;p Tacka Lukas för det super fina kortet med, han valde helt rätt! Haha..

Nej smell you later!

Jag och min roomie Tyler på tonic..

Anna och Tyler i taxi-limon ner Downtown..



Lite bilder från helgen..

Ny bloggdesign..

Har nu fixat en ny design och header till bloggen, vad tycks? :)

Idag mår jag sådär..var hos doktorn igår för min tå. På denna kliniken jag gick till (typ mer som en vårdcentral) visste doktorn inte riktigt vad han skulle kunna göra åt den, så han gav mig antibiotika som jag ska äta nu i en vecka samtidigt som jag ska göra rent tån varje dag med varmt vatten och tops. Blir det inte bättre efter det måste jag gå till en fot-specialist som antagligen då kommer föreslå en mindre operation på tån..Vill inte att det ska behövas så hoppas allt vad jag har nu att antibiotikan ska hjälpa, antagligen inte..Vi får vänta och se helt enkelt! Grejen med antibiotika är att jag alltid mår så himla illa när jag äter det och sen blir kroppen så himla svag. Måste nog se till att äta lite extra under tiden jag tar antibiotikan, kanske hjälper..

Ikväll ska jag och Anna ha film maraton och mys..vi ska ut imorgon, då min roomie har fest på en av nattklubbarna, så bäst vi stannar hemma idag och vilar upp oss eftersom ingen av oss känner oss hundra procent friska riktigt..

Ska sätta mig ner och plugga nu. Har två engelska uppgifter att göra + att jag måste läsa den boken, och sen har jag även hospitality att göra..vill inte komma efter med det!

Btw. mitt nya nummer är: +1-805-280 5051, om ni känner för att ringa någon gång :)

Gomorron Sverige, gonatt Sofhie..

Ja, ska alldeles straxt krypa ner i säng. Har suttit och gjort en ny header till bloggen, ändrar nog den och hela designen imorron. Hatar hur bloggen ser ut just nu, blev bara så när jag gav upp sist :p

Imorn blire upp skapligt, göra engelska uppgift om socialism och kritiskt tänkande vad gäller källor och skribent av texter. Ska även göra hospitality, två kapitel att läsa och en uppgift kvar. Sen ska jag ringa min engelska lärare och meddela att jag måste missa lektionen imorron, har en väldigt bra anledning faktist. Min tå mår inte bra! Gick till skolläkaren idag och hon vart helt chockad. Min tå har ett bra tag nu vart svullen, öm, varat och blött men jag har trott det berott på nageltrång/invuxen nagel. Dock var det ett bra tag sen jag en såg en nagel som vuxit in eller liknande, hon sa att det tydligen kunde sprida sig i blodet och bli riktigt allvarligt om man gick med en såan här infektion för länge..och då jag gått med den så länge jag kan minnas - minst ett par månader - krävde hon att jag går till läkare imorron. Antagligen kommer jag få börja med antibiotika och sen gå till en fot-specialist doktor som får se hur vi ska följa upp och hantera det. Är jäkligt orolig faktist, först och främst för att läkar vård i detta landet kan kosta skjortan, och skorna..men även för vad de ska göra. är livrädd för sprutor och klämmer de och har sig kommer jag dö av smärta! Det gör lixom rätt ont bara att gå,sitta eller vara. Bara det att jag blivit van och lixom ignorerat smärtan, jag är inte den som klagar i första taget, finns ju alltid folk i världen som har det värre lixom.

Men men, det hör till morgon dagen. Och Mac har vart så söt idag och oroat sig, han ska följa med, känns skönt! han är så underbar och fin!

Nu ska jag försöka sova en sväng..

Lucky girl!

Idag hade jag bara en lektion - engelska 110 (compostion & reading - critical thinking). Läraren lär ut på ett så himla bra och intressant sätt att jag verkligen tycker det är kul att gå till lektionerna. Det kommer vara en tuff kurs dock, kommer krävas mycket för att få ett bar betyg men tror jag kommer lära mig mycket intressant och användbart.

Idag har jag funderat mycket, är så himla glad att jag tog steget och påbörjade mina studier här nere. Ångrar mig inte en sekund och ibland måste jag lixom stanna upp mitt i "vardagen" och inse att jag är i Santa Barbara, att det är så jäkla vackert och att jag är bra jäkla lyckligt lottad som får vara med om det här!


♥ I LOVE MY LIFE! ♥


Bild tagen i slutet av förra terminen..

Lucky girl!

Idag hade jag bara en lektion - engelska 110 (compostion & reading - critical thinking). Läraren lär ut på ett så himla bra och intressant sätt att jag verkligen tycker det är kul att gå till lektionerna. Det kommer vara en tuff kurs dock, kommer krävas mycket för att få ett bar betyg men tror jag kommer lära mig mycket intressant och användbart.

Idag har jag funderat mycket, är så himla glad att jag tog steget och påbörjade mina studier här nere. Ångrar mig inte en sekund och ibland måste jag lixom stanna upp mitt i "vardagen" och inse att jag är i Santa Barbara, att det är så jäkla vackert och att jag är bra jäkla lyckligt lottad som får vara med om det här!

♥ I LOVE MY LIFE! ♥

I've been busy living life!

Shit nu var det snart en vecka sen jag skrev igen, men helt enkelt av den enkla anledningen att jag vart jäkligt busy. Har haft skola, jobbintervju, vänner etc. som tagit upp tid. Men jag kan inte klaga, den senaste veckan har vart så jäkla rolig..jag trivs verkligen nu! Jag trivs i lägenheten, roomiesarna är skit goa och ja..det känsn bra helt enkelt :)

Såg Michael Jackson filmer förut med, så himla bra den var..eller ja, man blir lixom helt beundrad av hur bra han var, vilken talang, vilken stjärna! Nästan lite sådär tårögd vart jag :) Sen läste jag systers blogg och fick en klump i magen, älskar dej syster! Jag grät en skvätt för dej!

Tänkte mest skriva här för att visa att jag lever. Ska nu börja läsa en bok som vi läser i engelskan, har skjutit upp att börja läsa den men nu ska det iaf hända :) Sen ska jag ner downtown och käka middag med Anna, Fabian och Annas syster Lovisa som har vart här och hälsat på den senaste veckan. Blir mys. Kanske lite Mac efter det, på den fronten behövs det redas ut lite grejor, vill inte att det ska vara såhär obekväm stämning som det vart nu ett tag..ska bli skönt att få ut det med. Nej bok var det ja :)
Mobilen :)

Det här är förresten min nya mobil..kanonbra än så länge och kommer billigt undan varje månad utan bindningstid, perfa! :) ♥

RSS 2.0