En söndag i Salamanca..

Salamanca kunde inte vara mer levande än nu! Hela juni månad (med fusk start igår) är det "International art month". Det invigdes igår med en dunderbra konsert på Plaza Mayor..det var ett band som hette Cycle. Tror de var från England. Försökte hitta dem på youtube, men icke..de var iaf himla bra. Lite rock/pop/dance alltsamammans blandat kanon! :) Blev att hänga där med Morgan och Manuel och sen som vanligt gå till Chupeteria Daniels :)

Och varmt är det med! 32°C. Nästan omöjligt att vara i solen under dagen. Speciellt eftersom det inte finns någonstansman kan bada. Men tror att jag efter detta inlägg ska ta med mig boken och ipoden och lägga mig i skuggan någonstans. Kanske nere vid floden, där svalkar vinden lite :)

Ja vad händer annars? Foothill college som jag ville söka till i USA, meddelade mig i veckan att mitt program inte kommer hållas längre..lite trist tyckte jag, så nu är det bara att söka igen och hitta ett nytt college att söka till. Får se hur det går..

Får en ny roomie idag med..Anette från Frankrike står det på dörren. Får se hur hon är. Förhoppningsvis bättre på att hålla rent och fräscht än min Brasilianska roomie Mayara. Hon  lter all sin mat ligga ute på köksbänken för att sen lägga tillbaka mjölkprodukter och allt i kylen (ni kan ju tänka er hur fräscha de måste vara efter att ha legat ute i denna värme). Hon diskar heller aldrig sina kastruller, torkar upp allt kladd efter matlagning eller tar ut soporna. Så det är lite som att bo med ett barn/tonåring antar jag ;p Idag vaknade jag på ett dunderbra humör dock och städade hela lägenheten (inklusive hennes smutsiga badrum), så nu luktar det gott :)

Aja, dags att äta upp min fräscha sallad som står här bredvid och sen dra mig utåt!
Hoppas ni har det bra där hemma och att ni med får njuta av lite sol!

Besos ♥




Ensam hemma..

..ja det är jag för första gången på över tre månader. Nämligen så att Rebecka idag lämnade mig och drog vidare :/ Men du kommer ha kul på dina resor gumman, kommer sakna dej men vi ses i Sverige sen :) Du har vart den bästa lägenhetskompisen man kan önska sig! :) Pussar till dej!

Igår hade vi iaf en liten hej-då-rebecka-och-grattis-i-efterskott-sofhie-fest :p Var trevligt..massa blandat folk, och inget klagomål från grannarna (kors i taket och ta i trä).

Får se om det kommer någon ny roomie kanske..städerskan var här idag så det är möjligt. Eller kanske nästa vecka.

Inte mycket mer att skriva här..nedan är en bild på den otroligt fina och smaskiga tårtan som jag fick av Rebecka (och Mayara) på min födelsedag..så söta :)

Och tack alla för alla grattis önskningar! Var en av de bästa födelsedagarna på länge!







Besitos ♥

Cumpleaños feliz!!

Till mig sjalv pa min stora dag ;p Blev vackt av mina tva underbara roomies imorse..de kom in med tarta och sjong cumpleaños feliz! sa gulliga! Kommer sakna Rebecka..hon aker namligen ifran Salamanca i helgen. Men fredag kvall blire lite grattis-sofhie-fest och hej-da-Rebecka-fest. Blri nog skoj. Hoppas jag mar battre tills dess! :)

Sitter i skolan just nu, darav inga a(med tva prickar osv). Har just gjort lyssna och grammatik delen pa mitt test och igar gjorde vi den orala biten. Kanns ganska sa bra hittills men man ska aldrig vara for saker.. Blir iaf skont att ha det avklarat sa man kan ta det lite lugnt med den biten ett tag och koncentrera sig pa andra saker som behovs koncentreras pa.

Min forkylning blir inte battre heller. Febern har forsvunnit nu iaf men nasan ar tappt och halsen ommar. Typiskt att man alltid ska ga runt och vara lite smasjuk..

Nej nu ska jag slanga mig i soffan och relaxa lite en halvtimme innan det ar dags for mer test moment!




Har bara de bilder jag redan lagt upp i mitt arkiv sa darfor valde jag denna..bara for att jag saknar Carlos och for att vi fyra ar "The fantastic four"!

Grattis mamma och grattis Norge! :)

Grattis, grattis, grattis min kära mamma på din stora dag! Synd att jag inte kan vara där detta året heller. Men hoppas iaf att du får en kanonbra dag! Ät lite tårta för mej med :)

Det andra grattiset går till Norge! Jihoo, det var på tiden..har Norge någonsin vunnit eurovision förut? Inte vad jag kan minnas :) Och sen äre deras nationaldag idag med, vilket firande det måste vara over there nu :) Var iaf rätt låt som vann tycker jag. Men Sverige, hallå!? Vad har ni röstat fram för bidrag att skicka till eurovision? Nästan så man skämdes lite ;p Illa..Men Spanien, jag tyckte det var en av de bästa låtarna och hon kom t.o.m under finland (!??). Ja ni, världens befolkning är bra skum :p Jag hade iaf en trevlig kväll hemma hos Rebeckas kompisar från Grekland, England och Tyskland. Trevliga tjejer!

Annars händer inte mkt i Salamanca en söndag som denna..jag vaknade lite febrig och med halsont ännu en gång. Så måste ta det lugnt idag då jag prompt måste gå till skolan alla dagar nu fram till Onsdag. Har nämligen mitt test då för att gå upp till B1 niå. Hoppas jag klarar det :)

Måste imorron även ta tag i att få iväg lite blanketter osv till CSN inför plugg i USA. När jag fått tillbaka dem måste jag skicka resten av pappren, passkopior och allt trams till CIS som är förmedligen jag ska gå igenom. Gud jag hoppas jag kan komma in! Känns inte som Sverige kommer bringa någon lycka. Har två intervjuer planerade när jag kommer hem, för två KY-utbildningar i Sverige och en över telefon. Men har ju inte alla dokument som de behöver, så får väl se om de kan isidosätta det. Har även försökt att ett ANTAL gånger boka in mig på ett TOEFL test här i Salamanca den 20:e juni, men varje gång när jag kommer till betalningspocessen lägger hemsidan av..så jag mailade ansvariga och svaret jag fick var: "Det kanske är fel på din dator?" Ja alla 5 gånger och även internet cafeets datorer då? Irriterande..

Nästa irriterande objekt är pengar. Vem kom på att vi skulle börja använda pengar? Och varför gör vi inte bara så att alla i hela världen får lika mkt? Tänk vad mkt lättare det skulle vara. CIS tar nämligen ut 3500 kr för hjälp med universitetsansökningarna till USA. Så jag räknade lite på internetbanken och om jag betalar dem det kommer jag ha 450 kr i veckan att leva på tills jag åker hem, plus att jag där i måste inkludera flygresa hem och biljett ner till Granada. Inte lyckat alls..och inte finns det några jobb här nere heller..usch det är så jobbigt att ständigt gå runt med en klump i magen och oroa sig för allt och stressa upp sej..jag har inga pengar kvar på sparkontot i Sverige va mamma o pappa?

Nej, nu äre dags för en film till tror jag. Gud jag är filmnarkoman  nu för tiden ;p men blir lätt så när man vill ha nåt att göra hemma och inte orkar anstränga sig och titta på den dåliga spanska TV:n och det är skönt att distrahera tankarna en stund..Det här blev ju ändå bara ett depp inlägg..

Saknar er alla där hemma super duper mycket, längtar till jag får se er i augusti igen!

Besitos y abrazos!




Grattis igen mamma! Du är underbar!

Veckans..

Veckans gäst Martin. Det var jättekul att ha dig här! Hoppas du inte ångrade din resa..
Veckans sorg Carlos avsked ;(
Veckans finaste ord "Te amo"
Veckans glädje Solen skiner och värmen är tillbaka

Veckans beslut Ta tag i träningen igen (efter mer eller mindre 6 månaders uppehåll!!)
Veckans låt BoysBoysBoys - LadyGaga
Veckans färg Lila

Veckans dryck Sangria med frusna jordgubbar i
Veckans frukt Vattenmelon
Veckans visdomord "Tiden läker alla sår"



Dåligt samvete..

Ja jag har lite dåligt samvete för att jag glömde  säga grattis till min kära far på hans födelsedag den 4:e! Förlåt, förlåt pappa!! Har vart så uppe i allt med universitet och andra tankar att jag helt glömde! Därför är detta inlägg helt tillägnat dig  pappa! :)






Min kära far, du finns alltid där för mig!

När livet har kännts som mörkast, då ingen tyckts förstå, när jag bara ville lämna allting och gå, då fanns du där för mig, sträckte ut en hjälpande hand,  tröstade mig när jag grät, gav mig av dina visdomsord och egna erfarenheter. När jag varit på bra humör har du alltid skrattat med mig och glädjts åt min glädje! Du stöttar mig alltid i mina val och har låtit mig gå min egen väg. Du är vis, erfaren, händig, snäll, omtänksam, beslutsam och lyckas med allt du gör. Du är den person jag mest ser upp till och strävar efter att efterlikna. Du är en underbar pappa och en underbar vän!


♥ Jag älskar dig pappa! ♥



fredagen den 8:e maj 16:44 26°C

Kanske dags för en uppdatering här! :p Har inte haft varken lust eller tid på sistone..nu när vädret är så fint vill man ju inte sitta inne..blivit parken  varje dag denna veckan och brännan har börjat jobbats på igen :) Idag äre dock lite mulet, men fortfarande 26°C. Hörde att det skulle bli regn imorron, typiskt nu när Martin kommer ner :p

På tal om Martin den stackaren. Han skulle ha tagit bussen från Madrid och hit klockan 13.00. han insåg dock inte förrän en timme sen att han var på helt fel plats :p Det var den busstationen jag åkte från och inte flygplatsen som han trott ;p Men förhoppningsvis är han på väg nu, inte hört nåt på en timme så :p

För övrigt känns det ganska dystert. Sunniva, min bästa tjejkompis här nere åkte hem i måndags och imorron åker min bästa favvokille carlos hem med. Det gör ont faktist! Är bara jag, Morgan, Vedran,Manuel, Fiona och Eugenie kvar av det tajtaste gänget som jagoftast umgås med. Har ju såklart Rebecka med, min kära roomie, men vi umgås inte så mkt på fritiden längre. Hon har sin klättring, sin kör och sina nya vänner därigenom. Jag måste verkligen skaffa lite spanska vänner att  öva min spanska med. Dejtade en kille ett par gånger, Angel, så då fick jag ju öva lite (han var dock från Extremadura, söder om Salamanca och den dialekten var inte enkel att förstå för lilla sofhie ;p) men det har runnit ut i sanden.

Vene om jag skrivit i bloggen att jag förlängde kursen. Stannar här i Salamanca till 21:a juni och sen drar jag ner till Granada 6 veckor innan jag kommer hem till Sverige igen runt den första augusti. Känns som jag skrivit det förr? :p Hoppas bara på att CSN ger mig nya pengar snart, har 1000 kronor kvar på kontot nu efter att ha överfört 1000 för kommande vecka. De borde hinna inom två veckor tycker man, men man ska aldrig säga aldrig med CSN. Säkert fyllt i pappret fel på ett ynka litet ställe och måste börja om processen..

Idag hade jag även en telefonsession med en kille från en organisation i Sverige, som skulle kunna hjälpa mig med hela processen inför ansökan till amerikanska universitet. han rekommenderade antingen Hawaii university vilket då skulle vara 4 år. Eller den skolan jag känt mest för, foothill community college vilket då skulle vara 2 år och sen en transfer till ett annat universitet för två ytterligare år. Så jag fick svar på de frågor jag hade kring ansökningar, visumhandlingar, universitet osv. Känns bra. Ska ta en titt på det lite senare sen igen, han rekommendera att jag började ansökningsprocessen inom två veckor. Har redan bokat tid för TOEFL test här nere i Spanien så det hela har börjat ;p

Hur mår ni alla där hemma i Östergötland? Vad har ni för er? Har inte hört nåt från någon på evigheter..har väl vart dålig på att höra av mej jag med..aja ska ta en dusch nu och sen sätta huvudet i universitetsinformationen igen :)

Nu skrev Martin att han tar 17.00 bussen så nu är han på G! Ska bli kul att se han :)

Hat kanon!
Muchos besos



 


RSS 2.0