Det är med ett leende på läpparna..

...jag skriver det här. Har just avslutat sista avsnittet av "Ensam mamma söker". Och de är ju så kära och gulliga allihop. Och alla var faktiskt fortfarande tillsammans, det har nog aldrig hänt i nån sån här dejting serie förut..Både jag och syrran satt med stora leenden och tårar i ögonen nu i slutet. Tänk så underbart att vara sådär kär att man är varm i hela kroppen och inte kan sluta le! Åh, vad jag vill ha den känslan igen :)

Speciellt nu när alla tycks gå runt och pussa och krama på varandra. Som när jag stod och väntade på Anna utanför "Espresso house" igår. Varenda jäkel tycktes gå förbi hand i hand och pussas..orättvist men underbart för dem :) Det är ju så kallt och mörkt och ensamt utan någon.

Man kanske ska va med i nåt dejtingprogram, nu har jag ju inga barn så det får väl helt enkelt bli "Ensam Sofhie söker" :D haha


Söndag igen..

Ikväll är finalen av ensam mamma söker, åh jag längtar! :) ganska glasklart vilka de kommer välja dock..men ändå :)

Sitter just nu och tittar på Pippi på rymmen med sötaste Lukas plutt..inte sett pippi sen jag var liten, ganska kul för man lägger märke till saker man inte såg/fattade som liten. T.ex insåg vi nyss att Lilla gubbens svarta prickar är ditmålade med färg, ganska amatörsmässigt med ;p Roligt.

Annars har det vart en bra helg. I fredags blev det utgång med Elin på flamman. Söutade väl inte så bra, varför vill jag inte säga ;p och nåde dig Elin om du berättar nåt..Igår kväll kom Rosita och Emma.J hit,  så vi pratade igenom och tog igen året vi inte setts. Var trevligt :)

Nej nu äre dags för hemmagjord pizza :)


Onsdagen den nittonde november

Så var det äntligen dags att krypa ner efter en lång lång dag :) Den började med att Camilla väckte mej och Sarah innan hon åkte till jobbet vid sex, eller var klockan sju!? Hur som helst gjorde hon det för att jag och Sarah tagit på oss uppgiften att vara hemma med Lukas då han fortfarande är lite förkyld och hostig. Eftersom Sofhie kom i säng alldeles för sent igår kväll var det tröttsamt innan man kom igång. Men sen var det mysigt..vi hann titta lite på TV, leka, städa, gå två promenader och mysa lite med :) Han är så söt den där lille krabaten!:)

Aja..imorron ska jag iaf ta pendeln till Lkpg och spendera dagen med mamma. Sover där med eftersom jag ändå ska umgås med Elin på fredagkvällen/eftermiddagen så..blir skoj :)

Nej nu måste jag sova. Ögonen gör ont av trötthet!


Nä ryck upp dej Sofhie!

Tänkte först att jag skulle radera det deprimerande pms inlägget jag skrev igår men orkade inte :p Nu har dock skrivlusten kommit tillbaka. Det är det som är så bra eller ja underligt med mig. Jag kan vara skitless på allt en dag och nästa dag på jättebra humör :) Så tänkte nu jag skulle skriva om helgens bravader..

Det började fredagkväll  med att jag packade en fet väska och bosatte mig hos Elin över helgen :) Vi käkade en jättegod sallad, bakpotatis, goda röror och baguette och efter det gjorde vi oss iordning. Korkade upp vinflaskan och taggade till max. Sjöng singstar i vanlig ordning och hann även se lite på Idol. Sen ringde Jerry & Matte och vi promenerade dit där vi fortsatte vin intaget tills det var dags att ta sig till Flamman. Jag och Elin som aldrig varit där hade inga direkt höga förväntningar på stället, men blev glatt överraskade. Riktigt trevligt folk, bra musik och öl för 16 kronor..en kanonkväll helt enkelt. Slutade med en efterfest hos Jerry och sänggång alldeles för sent eller ja tidigt :p Fick nog 2 timmars sömn den natten då mamma envisades med att ringa klockan 10 för att fråga om jag ville med o käka köttbullar på IKEA! Men det är lugnt..lika bra att stiga upp :p

Lördagen spenderade jag och Elin med film och "Du är vad du äter" i soffan, halvslumrandes. Sen var det bara att gå på't igen. Ta en dusch, korka upp nästa flaska och ta på partyoutfiten igen. Slitna och opeppade lyckades vi iaf ta os till Martin en sväng och sen följa upp det med Platå. Inge kul alls där sen de sänkte åldersgränsen till 18. Den som vet varför får gärna meddela mig det, för enligt mig var det ganska korkat. Tror de kommer förlora ganska många "stammisar" på det. De har ju lixom alltid vart stället där det varit lite mer klass på folket och där man faktist kunnat komma undan de yngre. Men men bara att finna sig i situationen.

Söndag blev det sova ut rejält, till klockan 12.50 vill säga ;p Sen kom ex-kexet Martin och vi drog ner till Ghingis och käkade brunch. Det var lika gott som alltid och lika trevligt sällskap som alltid. Känns som att det blir lättare och lättare att vara vänner, skönt tycker jag.

På tal om mamma tidigare i inlägget fick jag lite dåligt samvete att jag inte hälsade på henne nåt alls under helgen när jag ändå var i Lkpg. För sena kvällar med för mycket alkohol och man blir för seg att ens orka pallra sig ur sängen, allt mindre gå till Johannelund. Har ju saknat min kära mamma något enormt så får bättra mig. Men ring gärna i veckan, torsdag var du väl ledig mamma? Så kan vi hitta på nåt. Eller nästa helg :) Min mamma är den bästa mamman!:)

Orkar inte lägga upp bilder från helgen här utan ni får titta på facebook eller bilddagboken som vanligt om ni är intresserade. Bilddagboken kan man titta på även om man inte är medlem där själv. Länk till min sida där är: http://fhiie.bilddagboken.se

Efter en kanonhelg med gums! :)

Vet att jag nu inte skrivit på ett tag men det finns en totalt logisk förklaring, inget har hänt ;p Eller jo lite har väl hänt..mer att jag just nu är i ett skede i livet då jag inte har någon ork eller lust till något alls. Tror det mest har att göra med att jag inte har något att se fram emot förutom helgerna då alla andra är lediga. Jag har inget jobb, vet inte om jag kommer in på de kurser jag sökt till hösten och ja har inga bestämda planer alls förrän om ett år! Så ovan vid det, jag vill ju ha allt planerat och veta vad jag ska göra...så med de orden sagda tänker jag krypa ner i mitt depressiva hål igen och grubbla tills jag tröttnar på mina egna tankar!

Over and out..

5 dagar efter..

..jag skrev dessa publicerar jag dem nu. Dessa skrevs nämligen på väg hem mot Sverige igen. Hade dock ingen uppkoppling till Internet på flygplatserna och inte köpt en svensk adapter kabel till lap-topen förrän idag. Så här kommer de :)


081106 10.53 am


Så var jag på väg! Sitter nu på tåget och ser de röda löven svischa förbi utanför. De var så himla otrevliga på tågstationen innan jag skulle åka. Först och främst fick familjen inte hjälpa mig att få på väskorna på tåget, sen sa han skitsurt "And I'm nice to let you board with all that packing, it's way over over limit" Vi försökte förklara att jag skulle ändå hem till Sverige och att jag packat ner hela mitt liv här, men han kunde inte ha brytt sig mindre :) Det stod en snygg polis bredvid dock och han bara skakade på huvudet och viskade när vi var utom synhåll "Never mind him dear, I mean it's not like you can fit your whole life in a backpack right?" Tyckte jag var roligt :p


Sade iaf hej då till barnen som nog inte insett att jag verkligen skulle lämna, grät en skvätt och efter mycket om och men följde Mickie med till perrongen och hjälpte mig få på alla väskor. Var himla svårt att säga hej då till henne. Har nog aldrig kramat någon så länge! Sitter nu på tåget och har väldigt svårt att hålla tårarna inne. Så mycket jag kommer sakna, så många jag kommer sakna. Men jag får vara tacksam för det år jag haft här, alla upplevelser och allt jag lärt mig.


3.46 pm


Sitter just nu på New ark international airport i väntan på att få gå ombord på flyget som ska ta mig till Dusseldorf. Efter att ha spenderat typ en timme med att plocka om alla väskor. Jag kom till baggage claim och vägde första väskan, 33 pounds, gränsen är 23, jaha men då betalar jag väl övervikt för den då tänkte jag, hade jag ju räknat med. Men när nästa väska visade sig väga 31 pounds och hon meddelade mig att dte skulle kosta 150$ per väska i övervikt blev Sofhie irriterad på sig själv. Handbagaget får väga 8-9kg och vägde 25 :p Hade bara 200$ med mig så inget annat val än att ta med väskorna tillbaka och slänga allt som vägde för mycket och som jag inte skulle sörja alltför mkt. En snäll vakt eller vad han nu var kom och hjälpte mig. Han var rolig. Han hade en dotter som var 15 och sen några yngre ungar så han tog vad jag hade tänkt slänga :D Han fick mina vita favvojeans (de är ju på gränsen till för små så lika bra kanske), alla mina amerikanska böcker jag läst under året, en pyamas, en massa t-shirtar, fotoalbum (tog ur alla foton), träningsväska, handväska x2..ja jag kan hålla på i en evighet. Han var iaf jusste och såg till att även fast jag hde övervikt på de två stora behövde jag bara betala sammanlagt 50$ i slutändan. Ibland är det bra att ha sin charm och snälla tillvägagångssätt ;) Så Sofhie är glad J


Så ja nu är det en timme kvar tills planet lyfter till Tyskland. Landar där en timme och tar sen flyget hem till Arlanda. Det mest irriterande just nu är att gaten intill min är ett plan som flyger till ja just det, Arlanda :p Jävla au-pair in America som ju självklart ska få en att byta flyg så det blir billigast för dem. Men jag har lite tur ändå, de flesta får byta 3-4 gånger på väg mot Sverige. Så ska inte klaga. Nu kom en gubbe fram till mig och frågade "Are you the girl that had to unpack all your suitcases? How heavy were they before you took the stuff out? Oh cool, well have a nice trip!"


Har hittat en amerikansk tjejkompis oxå. Hon sitter och garvar bredvid åt att gubben faktist kom fram och frågade ;p Hon har haft en pojkvän i Sverige i tre år och nu ska hon äntligen flytta dit. Till göteborg den lyckosen. Hon fick betala 200$ i övervikt, men hon har ju tagit allt hon har med sig lixom så det kanske det är värt. Hon är iaf jättesnäll. Alltid kul att ha någon att prata med. Sitter dock inte bredvid henne på planet, men har ändå tänkt sova större delen. När jag landar i Sverige klockan 9 imorron bitti är den ju bara 3 på natten för mig, så får ta igen det på planet..kan ju inte sova bort hela helgen sen, det är jag för upptagen för ;) Vad fan, nu kom en tant fram och sa "I heard that you had to throw away a bunch of stuff, you could have put it in my bag. Did you have to leave alot behind? Poor thing!" Kul att man blivit värsta käns som tjejen med för mycket saker..Illa ;p


Nej nu ska de visst börja boardingen så måste stänga av datorn och göra mig förberedd..


Nae vet ni vad gott folk, vi ses i Sverige! :D


2.12 am

Nu sitter jag på det lilla lilla planet som ska ta mig mellan Dusseldorf och Stockholm. Har suttit här i lite mer än en timme och har nästan en timme kvar. Kan inte fatta att om en timme står jag och kramar om er!! Fick just en underbart god ost- och skinkmacka. Mumma :) Killen bredvid somnade redan innan planet lyfte. jag har inte kunnat sova varken på förra flyget eller detta. Tror jag är för uppspelt..Irriterande :p men på flyget från New Ark spelade de två bra filmer så det var okej. Satt dock bredvid en tjock, oförskämd, glupsk tysk som snodde min nack kudde. Men jag överlevde det med ;p Nej nu ska jag avnjuta resten av min macka..får lägga in det här i bloggen när jag kommer hem :)


I LOVE D.C!

Packningen är i full gång och Sofhie har ångest.. Inte lätt att få ner hela sitt liv och alla tillbehör i två resväskor som inte får överstiga 22 kg vardera. Jobbigt är det. Och nu på förmiddagen fick jag säga hej då till Maria eftersom hon inte kan komma på tjejmiddagen ikväll. Det var jobbigt. Även fast jag just träffat henne, och Veronika med för den delen, så ligger de mig så himla varmt om hjärtat att det är inte sant! Och visst kommer jag se dem hemma i Sverige, utan tvekan, men det är ju nästan ett år kvar innan de kommer hem. Ja sorgligt var det..

Sen gick jag in på banken, stängde mitt konto och sade hej då till grabbarna där. Craig min kära vän grät t.o.m en tår till min förvåning. Det kändes tungt, kändes som att man verkligen avslutade och stängde ett kapitel i sitt liv. Det var nu jag insåg att det är dags, det är dags att bläddra vidare till nästa sida i livet.

När jag sedan gick till CVS blev jag ännu mer rörd när den annars så sura gubben frågade "Det är du som är från Sverige va? Va, åker du hem imorron!? Vänta här.." Så kom han och gav mig några godispåsar och två av mina favvo teer jag alltid köper där. Jag blev så himla rörd av hans gest. Och innan jag hämtar upp Syd från spanskan ska jag även ta vägen förbi gymmet och säga hej då, lovade att jag skulle göra det. Det känns roligt och överraskande att veta att folk här i området kommer sakna en och att jag faktist gjort ett intryck på dem. Att de faktist bryr sig om att jag lämnar. T.o.m tjejen i spritbutiken önskade mig lycka till och gav mig en kram. De som säger att amerikanare inte är trevliga och tillmötesgående har helt klart fel. Nu är ju D.C. inte alls som alla mindre städer och andra stater i USA har jag ju fått höra, men ändå, jag har blivit så himla positivt överraskad av hur jag blivit bemött detta året. Så nu ska man hem till Sverige där ingen pratar med andra om man inte känner dem och där folk ger varandra snea blickar. Jag kommer sakna D.C!!!!



Äntligen!!



Ja detta var synen jag möttes av vid frukostbordet imorse. Det kändes så otroligt glädjande! Jag satt och följe valet över CNN men orkade inte stanna uppe länge nog att få reda på det slutgiltiga resultatet. Kan säga att när jag lämnade TV:n såg det ut som att Mc Cain skulle vinna med liten marginal, men titt så fel man kan ha. Det är som att en sten lyft från bröstet, det ger mig hopp om att USA faktist kan hitta tillbaka på rätt spår. Och visst kommer han göra historia, han har redan gjort det på mer än ett sätt!

God bless America!

Bildbjudning från gårdagens bravader!


        

               

               

                  


Fullspäckad helg, just the way I like it!

Så var det söndag och 5 dagar kvar i USA. Igår var sista utgången med brudarna. Och även fast vi alla bestämde oss för att vara nyktra (Jag & Veronika drack två groggar här hemma men orkade inte anstränga oss mer sen ;D) så blev en ganska lyckad sådan. Vi dansade och hade kul, träffade lika många galna människor som vanligt och självklart blev hemfärden ett lika stort äventyr och irritationsobjekt som alltid :) Var kul och jag kommer sakna brudarna något enormt! Blir en hej då middag med bara dem på onsdag kväll.



I fredags var det ju Halloween med vilket var ganska kul att uppleva :) Efter att på dagen ha gått på bio och haft kul med ungarna blev det att ta på sig Gesiha peruken och bege sig till piraten Maria. Vi gjorde oss alla iordning, smuttade lite vin och styrde sedan kosen till Mr.G och companis hus. Lika kul som alltid att träffa grabbarna och många hade påhittiga kostymer. har lagt upp lite bilder från det på bilddagboken för er som är intresserade :) Slutade iaf med att vi var i säng klockan 6, så skapligt trötta och sega dagen efter :p

Dock pallrade jag mig upp skapligt, skrämde mig själv i spegeln (kritvit med blodröda läppar och hår som aldrig varit plattare efter en kväll med ching-chong peruk) ,mötte upp killkompisen Erik och drog till International Spy museum downtown. Var himla roligt faktist. En av grejerna var att man under en timme fick uppleva hur det var att vara spion på riktigt. De hade som en annan värld där bakom med mörka rum, kassaskåp man fick bryta sig in i, gåtor man fick lösa osv. Skitkul :) Och de "guider" som ledde allt var så himla energiska och gjorde så himla bra ifrån sig, applåder till dem. Fick mig att ännu mer vilja börja plugga så jag själv kan stå där inför en grupp uppspelta turister och ge dem ett äventyr de sent kommer glömma!

Aja dags att börja packa lite smått hade jag tänkt, som vanligt är jag ju ute i sista sekunden ;p




En dagens, som jag gjorde igår men aldrig la upp ;)

Dagens dryck  Vitt sött vin, öl ur tunna! Allt ska införtäras i röda partymuggar ala USA!
Dagens outfit Geisha girl..

Dagens goda Pumpkin muffins
Dagens charmigaste Sydney 6 år: "Oh buuuurned!" När en tjej i Highschool musical dissar en kille.

Dagens mest påhittiga kostym Pojke utklädd till toalett med toapapper i handen ;p
Dagens komplimang "Oh look at Sofhies piece of art, now when she's leaving we discover her talents in arts and craft!" - Mickie

RSS 2.0