Happy Halloween!

Så var det dags att uppleva en typisk amerikansk Halloween då, ska bli himla roligt. Fullspäckad dag. Hämta ungarna och deras 4 kompisar i skolan vid 12 (eftersom de bara har halvdag idag), dra med dem hem och göra lite "Pumpkin carving". Sen blire att packa alla snoriga ungar och hoppa in i bilen och bege sig för att se "High School Musical 3". Jag lika uppspelt som dem för att se filmen :D Sen blire hem, på med diverse kostymer och Trick-or-treating för hela slanten. En och annan parad ska oxå hinnas med verkar det som. Kvällen spenderar jag med brudarna och ferre hos Mr.G. Bildbevis lär komma inom en snar framtid!




Sofhie länkar..

Så nu var bloggens layout lite förändrar igen..ganska snyggt va?:) Tycker jag själv iaf, hehe. Tog lite hjälp utav http://www.designadinblogg.se/ som vanligt. Innan jag började läsa denna blogg kunde jag nada om att designa sin blogg osv. Har lärt mig mycket av honom :)

Kan även säga att jag nu använder mig av http://www.bloggkoll.se/ för att se när mina personliga favoritbloggare skriver nya inlägg. Smidigt tycker jag istället för att spara allas adresser i mina favoriter :)

En av de bloggar jag följer är faktist Blondinbellas. Innan jag började läsa den hade jag bara hört talas om henne och trodde att hon var någon liten blond fjortis. När jag väl läste bloggen dock insåg jag vilken otroligt gullig och framför allt mogen och självständig 17 åring hon var. Att vara stenrik genom att ha ett eget företag redan i den åldern är inte illa. Aplåder till henne. Adressen till hennes blogg är iaf http://www.blondinbella.se för er som inte redan visste :)


Fullspäckade veckan

  •  Måndag jobba till 7.30 och sedan möta Emma och Veronika för "Sundae on monday" på "Giffords" - det godaste glasstället i stan :)
  • Tisdag jobba kväll då Mickie och Brian ska ut.
  • Onsdag klippa mig klockan 12 (Blir tillbaka till snelugg denna gång och ännu lite kortare tror jag) jobba till 7-8 och sedan möta Mr. Ego för att bl.a tyda hans drömmar ;p
  • Torsdag jobba till 7-8 och sen gå på bio med min allra käraste, manliga, asiatiska vän Eric (sorgligt att man nu träffar folk för att säga hej då en sista gång).
  • Fredag HALLOWEEEN! Ungarna har halvdag i skolan så hämtar dem och deras tre kompisar runt 12 och drar sen och ser "Highschool Musical 3" - Jag lika uppspelt som dem över att se sen :D På kvällen kommer Geishan Sofhie sällskapas av ytterligare tre Geishor och en pirat hemma hos mej för sminkning och håruppsättningar. Sedan bär skutan till Mr. G and the boys i Glen Eden för en sjudundrandes Halloweenfest!
  • Lördag Sova ut..lite shopping på dagen. Förbereda sig fysiskt och mentalt för en sista utgång i D.C och för att säga hej då till alla partypeople på Ultrabar! Att skaka våra lurviga på hög nivå är ett måste!
  • Söndag Sova ut ännu längre!! Förhoppningsvis träffa på Lee och kanske de andra goa grabbsen från Fairfax. Klockan 7 är det hej då fest med familjen och vännerna här hemma hos oss.


 

"Sverige korgen" jag ska ge till familjen på Hej då festen på söndag innehåller inte mindre än Kex choklad, Singoalla- och ballerinakex, Ahlgreens bilar, Glögg, Annas pepparkakor, "Good for you" Musli, Marabou choklad, Flädersaft och en Svensk kokbok på engelska. Det enda som saknas nu och som ska adderas under veckan är ett fotoalbum jag ska sätta ihop med foton från årets gång på mej, familjen och saker vi gjort. Har även tänkt jag ska skriva lite "Citat" som barnen sagt, gulliga saker osv. Blir nog lyckat :)


 


Måndag igen och 10 dagar kvar!

Ännu ett avsnitt av "Ensam mamma söker" är avklarat. Gud vad jag älskar det programmet! man blir så himla pirrig av att se när det pirrar mellan dem och jag kommer på mig själv med att sitta och le hela avsnittet igenom! :) Och gud vad fint Sverige är på sommaren. Sånt man inte tänker så mycket på förrän man kommer ifrån det. Men det är väl så man säger, att man inte vet vad man har förrän man förlorat det. Som tur är förlorade jag ju bara en sommar :) Och om 10 dagar bär det av hemmåt.. Jättespännande. Tror jag måste sätta mig ner och verkligen tänka mig in i att jag ska åka hem snart. För jag har inte ens insett det än, jag har inte tänkt så mycket på det. Kanske av rädsla för att faktist känna alla de där känslorna igen. Sorg, lycka, längtan, känslan av att nästan börja om på nytt igen. Ja alla de känslorna om vart annat. Det känns ju lite som ett steg tillbaka att flytta hem till er där hemma i Spången, även fast jag verkligen tycker det ska bli superkul och mysigt så har jag ju bott utan er sen jag var 17 så lite annorlunda kommer det ju såklart att kännas.

Har pratat en hel del med Elin de senaste dagarna. Ser så himla mycket fram emot att få komma hem och träffa dig igen ska du veta! Ska bli superkul. Och Sarah med. Kan inte säga i ord hur uppspelt och förväntansfull jag är att komma hem till er igen. Sen får man ju inte glömma Emma & Emma, Martin, Johan, Viktoria och Anna. Vänner betyder så mycket!

Man har verkligen insett vilka som är ens riktiga vänner under året som gått. Vilka som har brytt sig, frågat hur det är och sagt att de saknar en. Det finns ju vissa som jag, innan jag åkte kände var nära vänner, som jag inte har pratat med en endaste gång under året. Och andra som när man väl har pratat någon enstaka gång, bara pratat om vad som händer i deras liv och inte brytt sig om alls vad som hänt i mitt. Man måste ju faktist mötas halva vägen om det ska funka, tycker jag..

Men snart är jag hemma på hemmaplan igen. Där man vet precis när pendeln & bussarna går, där man kan vandra runt och bara vara. Man vet hur allt funkar och vad man har att förvänta sig. Även fast det nog kommer kännas ganska lugnt, tyst och litet i jämförelse med vardagen man haft här i D.C. Det är ju lite skillnad på storlek. Här bor 10 miljoner mäniskor i D.C och omnejd, Sverige har 9 miljoner totalt utspritt över hela landet. Känns konstigt tycker jag :p

Aja, dags att hoppa in i duschen.
Peace out!






Höstdag!

Hösten kan vara så himla underbar och mysig! När det är sådär lite halvkyligt ute så man får dra upp jackan över halsen och stoppa händerna i fickorna. Man går där bland alla höstlöv och känner solen värma kinderna. Underbart! Och sen kommer folk och säger att hösten är deprimerande, ja kanske ibland men inte i dessa stunder.. Idag var iaf en sån dag och jag kände att jag behövde komma ut ur huset. bestämt styrde jag benen i riktning mot Starbucks upp i vårt Neigbourhood. Jag köpte mej en Frukt &ost bricka och en Chai tea soy latte på det och satte mig ute i solen och bara njöt! Bättre än så kan inte en onsdagseftermiddag bli!



I love my hostmom!

Det är inte ofta vi båda har tid att sitta ner och bara prata, men när vi väl gör det är det så himla mysigt. Vi har haft en sån där kväll med onödigt stora tekoppar fyllda med kamomill te och bara suttit och pratat i de stora fåtöljerna i vardagsrummet i nästan tre timmar. Det är så skönt. Hon förstår så bra. Hon lyssnar på mig och jag på henne.

Tror vi alla förstått nu att jag bara har lite drygt två veckor kvar! Kommer va sorgligt att släppa av ungarna på skolan den där torsdagen och sen köra vidare med väskorna till tågstationen. Och att säga hej då till Jess & Mickie på tågstationen. Usch! Men de har ju planerat att komma och hälsa på i Sverige när de gör sin europa resa nästa gång. Och jag kommer säkert vara tillbaka och hälsa på snabbare än jag tror :p

Aja, time for bed. Det är ju en dag imorron med! ♥

Affärskvinnan Sofhie!

Så var man 46$ rikare nu då! Gick till "Mustard seed", Second Hand butiken i Bethesda med mina tre kassar med kläder. De tog emot nästan en hel kasse och resten gav jag till en välgörenhets butik längre ner på gatan. Min fina Calvin Klein kappa ville de sälja för 38$ (250kr) och jag skulle fått hälften så den tog jag medhem igen. Den är ju värd 160$ så så lätt ger jag inte upp på den :p Säljer jag den över blocket hemma så lovar jag att jag kan få mer för den.

Efter mina affärer blev det gymmet en timme. Lite styrketräning sitter aldrig fel. En rask promenad hem i höst blåsten och nu är man åter igen hemma.

Köpte precis denna fin fina kamera online med. Med frakt och skatt och allt blev det totalt 150$, inte ens 1000 kr. Tyckte jag var en bra deal då jag på köpet fick med ett 4GB minneskort med. Tacka vet jag all billig elektronik i USA! :)





Nej nu kallar dusch och lunch innan upphämtning av två snoriga ungar! Adjö!

Blackle.com

Tänkte bara tipsa om att ange www.blackle.com som startsida. Det är detsamma som google bara det att sidan är svart istället för vit och sparar därför energi (och såväl ett litet steg i att värna om miljön). Checka in det vettja, du kan även se där på hemsidan hur många watt timmar som sparats!

Annars har jag precis packat tre påsar med kläder som jag imorgon ska åka och presentera/sälja till en Second hand butik. Får nog inte så mycket för det men några dollar är ju alltid några dollar. Har nog iaf minst 6 par jeans så det ger väl lite iaf. Ska även se vad de har att erbjuda när det kommer till en Calvin Klein kappa jag köpt. Köpte den för 80$ på en sån där outlet store, men den är värd 160$ om man köper den i en vanlig affär. efter att ha köpt den ångrade jag mig, men eftersom jag inte sparat kvittot fick jag inte återlämna den. Det funkar som så att de sätter ett pris på varan och det de vill sälja varan för får jag halva av. ganska bra deal för saker man vuxit ur/inte tycker om längre. Sjukt hur jeansen jag kom i för ett år sen kan vara så tajta nu, såå mycket skillnad ser jag ju inte själv. Mina höfter har blivit bredare under detta år dock, det har jag märkt..bara ett steg på vägen att få en mer kvinnlig kropp eller spår av viktökning? Tål att tänkas på ;p






Söndagen den 19:e oktober 2008!

Ännu ett avsnitt av "Ensam mamma söker" avdankat. Det är ju så bra! Blir alltid lika besviken när avsnittet tar slut. Vill se mer, NU! :D

Idag har vart en lugn dag iaf..satte alarmet på 10.00 och tänkte jag skulle vara hurtig och ta en springtur innan frukost. Dock glömde jag sätta på alarmet så vaknade klockan 12.30. Och då var jag för seg och orklös för att ta tag i springturen :p En psyllium shake till frukost och sen har jag tittat runt lite på internet efter en potentiell ny kamera. Hittade ett par som jag blev sugen på, så billigt här om man jämför med Sverige ju så det ska jag passa på att köpa innan jag åker hem.

Kvällen bjuder på mysig middag följt av bio med Veronika, Maria och Emma. Svenska maffian! ;) Blir mysigt..


18 dagar kvar!







When the moonlight kiss the sea,
Love was made for you and me.




Fredagspepp!

Ja idag är jag på sånt där riktigt fredagshumör, hurtig, energifull och med en stark självdisciplin! Jag har äntligen städat ur garderoben. Slängde två hela påsar med kläder, underkläder, trasiga strumpor osv. jag staplade även två högar med kläder att skänka bort till antingen välgörenhet eller ungarna här uppe. När jag väl var i gång blev badrumsskåpet urrensat med. Ni som sett skåpet vet ju att det behövdes ;p Sorterade fyra högar där första var vad som skulle följa med hem till Sverige, andra var saker att använda slut på och slänga innan hemresa, tredje blir att ge till ungarna/lämna här och fjärde blev en stor skräphög! Känns riktigt skönt att ha det avklarat, mindre jobb precis innan hemresan.

Samtidigt som jag gjorde detta tål att påpekas att jag även tvättat hela min tvättkorg och ungarnas kläder och även bakat "pumpkin" muffins..det ni. Man är ju inte kallad "the super au-pair" helt utan anledning! ;)

Måste också ge mig själv några tummar upp för att ha ätit en hälsosam frukost bestående av min alldeles egna påkomna hälsogröt ;p Den ser riktigt slabbigt äcklig ut men oj oj vilken bra start på dagen! Följde upp det med att slänga ihop sallad, gurka, tomat, mandlar, kyckling och fullkorns krutonger i en enda god sallad till lunch. Och hör och häpna, Sofhie har börjat ha dressing på sina sallader! Idag blev det en low-fat, extra-protein ceasar dressing. Mums!

Nu ska jag vara ännu lite effektiv innan jag ska hämta upp ungarna om en och en halv timme. Ska dra till mataffären och handla lite åt Mickie och även passa på att lösa in min extra stora check på banken. Nu är det ju inte så att själva checken är större denna vecka utan summan skriven på den..Mickie ville ge mig lite extra pengar att handla lite saker innan jag åkte hem så hon gav mig 70$ extra (ca 500 kr). Inte helt fel!

Tack för mig! Och ha en underbar helg alla!










En dagens tack!

dagens ont- blåsan på lilltån som ständigt gör sig påmind
dagens komplimang-  "I like your face" sade Sydney när jag väckte henne imorse
dagens lovord- ta tag i mig själv och minska midjemåttet ännu lite till innan hemfärd

dagens hurtighet - en halvtimmes styrka på gymmet och 40 minuter kondition
dagens bästa låt - missy Higgins - Where I stood
dagens klädsel - träningskläder

dagens oförskämdhet - liten snorig 11-åring som vägrar respektera vuxna
dagens antal sms - 3
dagens färg - g

dagens antal arbetstimmar - 7
dagens lathet - skulle ha sorterat ur garderoben som jag sagt så länge, hände inte idag heller
dagens skratt - videon på Martins blogg

dagens höjdpunkt - prata med Camilla, pappa och Lukas över skype

NYC


Ett fåtal utvalda bilder från helgen i New York. För fler titta in på min bilddagbok!



TV-kväll!

Måndagar är kvällen med stort K! Rättare sagt "Gossip girl", "The hills" och ett gammalt avsnitt av "Sex and the city" i ett underbart löpande maraton.. lägg sedan på ett webbavsnitt av "Ensam mamma söker" och det kan inte bli bättre! Blir så himla glad av det programmet att det är löjligt. Men de är bara så charmiga allihop och man får en liten bubblig känsla och fjärilar i magen. Den där lyckan och känslan av att allt är möjligt som man får som nykär.

Jag vill vara nykär igen!




Tillbaka i D.C igen..

..efter en underbar weekend i New York city med Veronika. Trots oroliga blickar från bl.a. värdföräldrar när de insåg att vi skulle bo på ett hostel i Harlem (milt kan man väl säga att det är en något sämre del av New York för er som inte vet :p), hade vi en otroligt perfekt helg! Hostelet/vandrarhemmet var mysigt, relativt fräscht och de 6 människor vi delade rum med var relativt bra på att respektera varandra.

Vi tog bussen från Chinatown i D.C 7.30pm i fredags kväll och kom till ett hektiskt och klarvaket Times Square tre timmar senare. Slocknade så gott det gick en timme senare på hostellet och sov från och till med all trafik in och ur rummet. Lördagen var vi iaf nere vid färjan, som skulle ta oss ut till frihetsgudinnan, redan vid 10 så vi slapp kön. Spenderade förmiddagen med det, var kul att se men hon är mycket mindre i verkligheten ;p Sen promenerade vi innåt stan, genom soho, in och ut genom affärer hela dagen, underbart hur glad man kan bli av shopping! ;) På kvällen blev det en middag med två svenska tjejer på Times Square innan vi utmattade och med ömma fötter slocknade på hostellet.

Söndag morgon packade vi väskorna, slängde in dem i hostellets "luggage room" och hoppade på "the subway" som tog oss ner till Central Park. Där köpte vi frukost på Starbucks och satte oss på några klippor med höstiga träd omringade oss. Obeskrivligt underbar känsla! Vi strosade runt i Central Park ett tag och sen tog vi en "cykeltaxi" in till stan och lite mer rund springande. Klockan 6.00pm gick vår buss tillbaka till D.C.

NY är en sådan underbar stad. Tredje gången gillt nu för min del och nu känner jag faktist att jag sett allt man ska ha sett och gjort NYC en gång för alla. Klar med den stan, nästa tack! ;p Bilder kommer läggas upp så fort jag fått dem av Veronika, då min kamerblixt är sönder och därav min kamera värdelös. Kommer iaf antagligen lägga upp dem på både bilddagboken och facebook för intresserade!







Drömtydning..

Häromveckan (sitter det ordet ihop!?) köpte jag en drömtydningsbok. "10,000 dreams Interpreted" heter den. Hade glömt att jag köpt den så inte använt den. Har alltid varit intresserad av drömtydning och tycker verkligen det är roligt. Imorse när jag vaknade kom jag ihåg en hel del ur två av mina drömmar och fick syn på boken.

I min första dröm kom jag och Martin till en mörk tunnel/ korridor. Någon visade sitt öppna rum till höger och längre ner i korridoren fanns en dörr som vi skulle in igenom. Vi öppnade dörren och kom in och satte oss i en soffa. Jag gick omkring naken, tvättade hela tiden ansiktet. (Ja jag vet att jag har skumma drömmar ;D). Såhär tolkas drömmen iallafall i boken (översatt till svenska av mig då förståss, hehe):



"Korridoren i din dröm menar på att du är i en situation där du känner dig obekväm vad gäller besluttagande. Dörren du öppnar menar på att du har självförtroende nog att gå vidare."

"Att vara naken i en dröm har att göra med din självbild, du framhäver din sårbarhet och rädsla. Du har en strävan att bli sedd för den du är utan att behöva måla upp en fasad. Om du i drömmen är sedd naken av andra, kan det betyda att det är något hos dig själv som du önskar att uppenbara. Det kan vara så att det är en situation i ditt liv som kräver att du är ärlig och uppriktig. Nakenhet kan tyda på en ny början."

"Att drömma om att tvätta dig själv eller t.ex. kläder indikerar att du vill bli av med negativa känslor. Du vill kanske ändra attityd i någon fråga"

"Om du drömmer om en person/vän som du kan se/vet vem det är betyder det att du behöver titta över relationen till denna och fundera ut vad han/hon representerar och betyder för dig."




Den andra drömmen handlade om att jag var på en båt med några kompisar, Sydney och Allie. Båten körde fort och aggressivt och gjorde hela tiden plötsliga vändningar. Vi körde i en liten sjö/vik och vi undvek precis att krocka med öar och andra hinder hela tiden. Sen till sist krockade vi med en ö. Det här sade boken om det:



"En kollision i en dröm representerar argumentationer och konflikter som är grundade av din egen agression. Det som hindrar din framkomst i drömmen indikerar att du är varse om de svårigheter som kan tänkas uppkomma. Plötsliga svängar/plötsligt byte av riktning visar på att du har accepterat ditt behov av förändring/omväxling. Det kan vara så att du står i ett vägskäl i livet och tycker dig vara kluven mellan dina val/beslut. Att vara på en båt tyder på en emotionell resa."
 


Tolkningarna stämmer ganska bra in på vad jag känner nu osv. Intressant tycker jag hur vårt undermedvetna spelas ut i våra drömmar. Inatt var även första natten, på så länge jag kan minnas, som jag inte vaknade innan klockan ringde. vanligtvis brukar jag redan vara lite halv vaken/beredd på att nu ringer snart klockan. Men idag var jag nog nere i djup sömn öven då. Kan säkert ha att göra med att jag var så trött från att inte ha kunnat sova de två förekommande nätter.



Smile and the world will smile at you!

Känner du dig oxå lite sådär väldigt mycket nere en dag, ta till min välbeprovade metod..Le mot dig själv i spegeln , se dig i ögonen, titta bort och skratta sådär falskt och högt. Stanna upp och skratta igen, ta i med hela magen och skratta tills du nästan skriker , tillslut blir det olidigt roligt och faktist blir du mycket gladare på kuppen. Fejkskrattande övergår alltid i okontrollerat glädjeskratt , tro mig det funkar!! :) Botar all höstdepression!





Hide away...

Don't tell me not to leave
right before I go
You don't even know
what you're asking me to do
Don't tell me honey, please
I have made a choice
There's nothing in the world
you could do to change my mind

Was looking for a place to hide away
instead I lost the heart I gave away
Tell me how could love stand a chance again

I must admit that I
Been feeling so alone
It's what I am
it's what I've been
what I've become

Don't push it we both know
I'm falling everytime
You look at me
Like you did
When you were mine

Oh, you were mine

Was looking for a place to hide away
instead I lost the heart I gave away
Tell me how could love stand a chance again




Jag kunde inte annat än att fly när jag såg dej gråta, det blev helt plötsligt så himla verkligt alltihop!
Det gör så ont att se smärtan jag orsakar! Jag vill så gärna tro att det är dags att lägga alla minnen bakom sig, men om det nu är rätt beslut, varför gör det så ont!?







Sömnlös..

...Ja det var just vad jag var inatt..jag vet inte hur det kom sig men jag kunde bara inte sova! Var trött hela dagen med huvudvärk och en stark längtan efter sängen, men det gick bara inte. Släckte lampan runt 11.30 och tittade sista gången på klockan vid 2.03. För mycket som snurrar i huvudet kanske? Det är planering inför New York resa i helgen, hemfärd, vad händer när jag kommer hem..att hinna med att göra allt man vill göra nu innan med inga pengar alls, alla man måste hinna träffa en sista gång, vad vill man köpa med sig hem osv..Det tar på krafterna!

Nej nu får jag ta och gå en rask promenad ner till gymmet och ersätta tankar och oro med lite tyngdlyftning istället!






Saknaden av att ha någon att hålla handen med..javisst! Frågan är bara om det är just NÅGON att hålla handen med jag saknar eller att hålla just DIN hand!?


Och på Johans mätare läser jag 30 dagar, 19h, 54 min och 22 sek

RSS 2.0