Fredagen den 24:e april 17:02

Gud det är så varmt och skönt här i Salamanca. Viva Espana! :)

Nu har jag iaf förlängt mina studier här nere. Stannar i Salamanca t.o.m. den 18-19:e juni och åker sedan söderut till Granada och pluggar där 6 veckor innan jag kommer tillbaka till Svea rike igen :) Blir nog bra det. Då hinner jag utöka min spanska lite mer och på så vis ha mer användning för den.

Vad som händer till hösten är fortfarande i konstant rörelse i mitt huvud dock. Hade tänkt skicka in ansökningarna till KY-utbildningarna idag och kom hit till skolan för att skriva ut mitt personliga brev, foton och meritförteckning. Vanligtvis har skolan öppet till 7 men idag bestämde de sig visst för att gå hem tidigt i receptionen så ingen utskrift möjlig idag. Blir att vänta till på måndag vilket innebär att posten har exakt en vecka på sig att få fram papprena från Spanien till Sverige, nervigt då posten här i Spanien verkligen inte är snabb. (Manana, manana är ju spanjorernas favvo motto). Men så är det.

Har börjat fundera en hel del i banorna att jag vill till USA och plugga med. Har mailat alla de organisationer jag hittade i Sverige som har samarbeten med skolor i USA och det ser inte helt omöjligt ut att kunna plugga turism i Kalifornien. Ska kolla upp det någon gång i helgen när jag får tid. De är iaf ingen brådska att ansöka till. Tror man har till Juni eller juli på sig. Kan ju förvisso vara andra dokument man måste fixa med och göra språktest osv så lika bra att börja den processen så snart som möjligt. Måste bara fundera ut om jag verkligen vill spendera 2-4 år i USA. Just nu känns det så, men har ju vart där förut för att sen dra mig ur i sista sekund så :p

Aja, dags att gå och köpa lite saker som jag inte hunnit köpa även fast jag sagt att jag ska göra det hela veckan. Dålig självdiciplin är vad som kännetecknat denna vecka :p

Hoppas ni iaf har det bra hemma i norr. Tänker på er och saknar er en massa!

Besitos!

Måndagen den 13:e april 20:04

Jaha då sitter jag här i samma situation som så många gånger förut..uppstressad, undrande och konfunderad över min framtid. Har hittat fem KY-utbildningar nu inom turism som jag vill söka till hösten, men det är ju bara det att KY-utbildningarna är så mycket krångligare att söka då de är mer "personliga/privata". Så imorron måste jag hitta en affär att framkalla foton i då man måste skicka med personligt handskrivet brev och foto, jag måste hitta en skrivare så jag kan skriva ut ansökningsblanketterna, jag måste hitta kopiator så att jag kan kopiera alla betyg, anställningsbevis och intyg jag förhoppningsvis tog med mig till Spanien..och ja, det känns bara som himla mycket, lägg sen till att jag har nada idea vad jag ska göra i sommar..inga jobb finns ju! Rosita ska inte ner till Rhodos så där blev det inget, Sunnivas kontakt  i södra Spanien tittar på jobb åt henne o hon åker ner dit om tre veckor för att se vad hon kan hitta, så det är ju alltid ett alternativ, men skajag förlänga min vistelse här måste jag ju kontakta CSN senast den 22:e april osv. ska nog skriva ett email till dem och fråga hur det skulle gå till om det finns chans att få förlängt, om jag fortfarande har rätt till studiemedel för studier i höst sen osv. Och nästa frga är ju då ska jag byta studieort om jag stannar över sommaren? Åka söder? åka norr? kusten? stor stad? liten stad? Ja ni usch..

negativt inlägg, men ville bara skriva av alla mina tankar så stryk detta inlägg..

Tack för mej!
Hej!



Måndagen den 6:e april 19:21

Så har jag äntligen fått tid till en uppdatering :p Har väl mest varit på grund av att mitt internet i lägenheten inte har fungerat och jag har vart för lat (och vädret för fint) för att orka ta mig till internet cafeet. Nu sitter jag och Vedran på en mysig irländsk pub med snabbt och bra internet dock, mitt nya tillhåll :) Kommer inte skriva så långt för måste ta mig tid att söka jobb inför sommaren och universitet inför hösten. Börjar bli lite uppstressad nu över vad det ska bli av sommaren. Skulle ju kunna ta mer lån och stanna här i Salamanca och plugga men plugg, plugg, plugg hela sommaren? Njaa :p Sunniva (från färäöarna, stavas det så!?) hade en färöisk kille som tydligen jobbade i Benidorm som hon skulle fråga om jobb och kanske åt mej med, men det är ju inte alls säkert. Annars kanske Rhodos med Rosita, men då behövs det ju pengar till flygbiljett ner till Rhodos i Juni vilket jag inte tror är det billigaste..eller ja sommarjobb i Sverige, vilket ju antagligen inte lär finnas mycket utav..kom igår på att jag kunde maila Mickie och familjen i USA med och se om deras nanny ska vara hos dem i sommar (hon har ju egna barn så hon kanske ska vara ledig) och om de ville ha ner mig :p Ja jag ska iaf ta itu med det nu. Söka vad jag kan hitta och komma på...

men som sagt inte mkt har hänt i Salamanca sen sist jag skrev, vädret var sämre förra veckan, runt 5-10 grader men nu i helgen var det lite finare igen för att idag regna och vara lite småkallt igen, sommar NU tack! :) Denna vecka är det "Semana Santa" i Spanien vilket motsvarar vår påsk, så vi har haft kvällslektioner idag och imorron med och sen är vi lediga hela torsdag och fredag. Skulle vilja åka söderut och vi funderar på att hyra en bil, ska kolla upp lite priser ikväll med Sunniva och Carlos..får inte kosta för mkt, det är ont om pengar nu, precis att det går ihop varje vecka.

Tänkte ladda upp lite bilder men det är så nedrans segt på denna blogg portal så jag lade upp dem på facebook istället så får ni titta där (och för er som inte har facebook, vilket vad jag vet bara är mamma, kan du klicka på länken nedan och se mina foton du med :p )

http://www.facebook.com/album.php?aid=110476&id=533391969&l=1e1d6b26f3

Saknar er alla hemma..

Besitos!




RSS 2.0