Bildmedley...

...från mina få veckor hemma i Sverige..Kan även kalla det favoriter i repris! :) Enjoy, all my loved ones!


                                                                                          

Dan före dan!

Ja imorron 08.00 smäller det! Eller nja det får vi väl hoppas att planet inte gör, men lyfta får det gärna göra :) Gud, att det alltid är så svårt att fatta och intala sig själv att man verkligen ska åka!? Jag förstår aldrig vad det är jag gett mig in på förrän jag sitter där nere på rummet en månad senare :p Men denna gång är jag ju iaf beredd på det och alla känslor som antagligen kommer infinna sig då. Den här gången ska jag iaf inte sitta och räkna ner dagarna tills jag kommer hem. Har insett att det inte finns så mycket här hemma, eller ja ni som finns här finns ju kvar :)

Så 15.30 går alltså Swebus från Linköping till Stockholm i eftermiddag. Då blire att hälsa på Alex, käka lite kinamat, snacka lite skit, kasta ner mig från balkongen har jag hört att han tänkt göra med (!?) :p Sen imorron bär det av tidigt från Märsta ut till Arlanda, och därifrån kan det bara bli bättre (Ta i trä) :) Så ja jag kommer väl uppdatera bloggen lite mer flitigt nu från Spanien än vad jag gjort under tiden jag vart i Sverige..det har ju inte direkt hänt något så jättespännande att skriva om lixom. Men jag tänker iaf avsluta detta meddelande med att pussa på er alla här hemma och hoppas att ni får det underbart medan jag är borta! Så ses vi innan vi vet ordet av igen :)

Pusssss




Tillbakablickande..

Tog tag i mina flyttkartonger som fortfarande står orärda på mitt rum här hemma i Spångsholm. Hittade till en början en massa gamla brev från 2000-2004, himla roligt att läsa. Från Madde, Elin, Sandra, Lina & Frida från Stockholm, mina två vitryska brevvänner, Carro min gamla barndomsbästis från Skänninge, brev från en kille vid namn Johan jag träffade på en camping en sommar...ja listan kan göras lång :) Roligt att läsa breven, se vad man tyckte var så himla viktigt då, se hur det förändrats och hur mycket man utvecklats och växt. Som man höll på ;p Madde, Elin, Sandra och jag bodde ju lixom grannar och träffades varje dag, varför skulle vi brevväxla kan man ju undra ;)

Jag fortsatte gräva djupare i kartongerna och hittade mina kära, efterlängtade, gamla skolkataloger. Från 2001-2007. Så himla roligt att titta i. Kul att man sparat dem :) Ska lite senare idag scanna in fotona och visa er hur jag förändrats från år till år. Vad ful man varit, utväxt i halvahåret, fula kläder och man minns såväl de där favvo jeansen eller favvo tröjan som nu är allt annat än snygg ;p Som tur är blir det bättre och bättre iaf :D Skulle vilja scanna in vännerna med men vene om ni tillåter det!? ;) Haha..

Dags för lunch.

Vit myshelg..

...ja det har min helg varit, vit och mysig! :) Började med att se "Australia" på Linköpings biograf med lilla sötaste Anna. Självklart var naturgodis, popcorn och 1,5L bubbelvatten med på plats :) Filmen var defenitivt över mina förväntningar! Bästa filmen jag sett på länge. Innehöll kärlek, hat, död, vänskap..ja allt man kan önska. Man skrattade och grät åtskilliga gånger och ja den var helt enkelt kanon. 5 av 5 åskmoln får den.

Sedan följdes fredagen upp med slappande, film- och tv-tittande i soffan för att sen möta Gums på Steves för lite käk följt av filmhyrning, godisinköp och promenix hem till henne. Vi såg på Körslaget, snokade på gamla "vänners" sidor, såg en skitbra film och sist men inte minst kollade vi på stugor i Åre inför nästa nyår! Blev enormt taggad och sugen att dra upp ett stort gäng, hyra stuga, åka skidor, festa och hh´t bra..Hittade jättebilliga stugor på blocket som folk hyr ut, bastu är en självklarhet! ;p Vore fasen kul! vilka hänkar?? :)

Idag har jag med tagit det lugnt framför TV:n större delen av dagen, även löst en hel del korsord. Det är en hobby som kan svalna av emellanåt men när man väl börjar blir man som besatt och kan inte sluta! Det är ju så himla roligt! Och så blir man ju smart med..eller ja mer smart i mitt smarta fall ;p Nu i eftermiddag hann jag oxå med en fika på Choccolata med finaste Sara. Så mys..

Inför nästa helg är det utgång inplanerat, kanske min sista helg i Sverige om allt går som planerat, antagligen inte men ändå :p Vore kul om så många som möjligt ville hänka, bara roligare ju fler man är! Nåt att tänka på!

Måste passa på att tipsa om en så himla bra blogg med, så rolig, smart och vettig ;p www.365saker.se Värt ett besök helt klart! Så får ni vissna rosor på kontorsskrivbordet (inte för att jag känner så många som jobbar på kontor med eget skrivbord men), vet ni vem de är ifrån ;) haha..




Såhär avslutningsvis är mopsar så nedrans söta..vill ha en! :)

TGIF!

Dags att få pusta ut! Har verklugen känts att det är fredag idag, och att man jobbat hela veckan. Länge sen jag jobbade en hel vecka nu så det känns i både kropp och själ :) Idag satt jag och Ida vid mellis, med vad som skulle varit 12 barn men som till slut blev 4 efter diverse tidiga hemgångar, och vi satt där som två döda sälar. De två små barnen hade mer energi och röst än vanligt och det lät som om de skulle vara trippelt så många. En sekunds av tystnad tack, nähä tydligen inte det..tjat tjat tjat :p Så helt slut i huvudet nu och en helg är välkomnad! :)

Ikväll blire mysig bio med bästaste Anna. Blir Australia. Imorron blire att träffa Elin och sen Sara på söndag. Alla tre bästa vänner på en helg, kan det bli bättre? Och inget festande, ingen energi till det :p Dessutom har mitt bankkort blivit avmagnitiserat (hur fasen stavas det ordet egentligen?) eller funkar ej av annan anledning. Kul värre att få beställa ett nytt idag och få vänta ett X antal dagar utan att kunna ta ut pengar alls. Aja, livet är tufft!

Ser oxå ut som om jag kommer få skjuta upp mitt avresedatum inför Spanien ännu en gång :( Jäkla CSN som ska va sega och som inte kan ta emot mina ansökningar som de ska. "Det är bara kryss på den ansökan du skickat in, och vi har fått dinabetyg men inte de andra papprena" Jaha och hur är det möjligt när de alla låg i samma kuvert?? hata Sveriges alla system och myndigheter AB!! ;p Blir irriterad! VIll inte åka senare ju eftersom jag då missar syrrans student, månaden då sommarjobben vanligtvis startar osv. Nä det går inte, måste åka i början av Februari helt enkelt :p Kanske hjälper om man ringer dem varje dag, ligger på och tjatar ;)

Nej nu skriker Lukas "Sara, Fiiiiie, ä maaaat!" Gullunge. Hemmagjord pizza, inte fy skam det :)

So long bitches!


3 gången gillt..eller?

Första gången jag hade sönder min mobiltelefon var det genom att den gled ur handen på mig i ett nyupptappat badkar. Då var jag 15 och bodde på magasinsvägen. Minns inte nu vilken telefon det var men minns att jag vart jävligt arg och förbannad på mig själv.

Andra gången det hände var jag på fest i Kevins lägenhet i Linköping. Minns precis vilken Sony Ericson jag hade och de ljusa favvo jeansen med låga fickor. Minns oxå hur jag, när jag kom in på toaletten, tänkte "jag borde inte ha mobilen i bakfickan ifall den glider ur". Och voila, den glider ut fickan och landar i toan! ;p Jag tar upp den, springer ut och lyckas luska fram en hårfön. Spenderar sen resten av kvällen med att föna den och försöka få igång den igen, men förgäves, den hade dött! Förbannad och arg fick jag skaffa mig en ny ;p

Och så imorse hände det som inte borda få hända!! Sofhie står i köket, pratar med Camilla i mobilen och fyller vattenkokaren med vatten. Säger hej då, lägger på och vips glider mobilen ur handen och hamnar rakt i en kastrull fylld med vatten i slasken! Denna gång var jag snabb! Upp fort, plocka isär allt, fram med hårfönen och sen låta den ligga på tork..provade att sätta på den men förgäves, såg bara halva skärmen..I panik ringer jag Tim i teliabutiken och de ber mig komma ner. De skrattar åt min dumhet men sen får Tim, på något sätt igång den!! Glad som tusan, vilka magiska fingrar den söta pojken har alltså ;) haha..så denna gången slutade det bra men fan vad arg jag var där ett tag. sandra ska ju ta över mobilen lixom och hade vart trist att betala 99kr i månaden i 16 månader till för nåt man inte kunnat använda ;p

Så efter det blev dagen kanon och jag var glad!:) Och ikväll gick jag, mamma och Simon på bio och såg "Vi hade iaf tur med vädret, igen" helt okej film, rätt rolig :)

Nej nu ska jag läsa min braiga bok jag nyss påbörjat..och btw, om någon vet hur man lägger in ny musik i en ipod, så hör av er till mej, jag fattar inte alls och Martin som skaffat så jag kan lära mig spanska på den ju ;p

XoXo

Mysterierna tätnar!

Igår umgicks jag med sötaste Sara. Jag gick över till henne, drack lite vin och sen drog vi ner till Platå för att ta ett glas där. Satte oss i baren och hade jätte trevligt, tills ett par gamla utländska killar bredvid oss började säga till Sara att de höll på med trafficking och skulle sälja oss och en massa..de blev bara allmänt creepy och ja sen fick Micke komma och hämta Sara. Vill inte gå in på allt här men en sak är säker, såna där karlar borde inte få va ute bland folk!!

För övrigt satt jag och mamma sega vid frukostbordet och hade en het diskussion om hur ananas växer ;p På träd trodde vi..en googling senare kan vi nu konstatera att ananas växer på en slags buskliknande planta. Så för er som undrar är nu mysteriet löst :)

Ikväll blire middag hos Emma.J som fyllde på nyår. Blir mysigt att träffa tjejerna.




2008 var året då jag..

...levde livet till fullo utan tanke på konsekvenser
...tog många svårfattde beslut
...startade den här bloggen
...lämnade Sverige och flyttade till USA ett år
...blev singel igen efter ett antal år i förhållande
...fann många nya vänner för livet men oxå förlorade några jag trodde var mina vänner
...reste till fler städer än jag någonsin gjort tidigare
...många gånger kände mig väldigt ensam och liten
...bodde med en judisk familj och lärde mig hur de lever och firar sina traditioner
...blev uppvaktad och uppskattad mer än någonsin
...gick från blond till brunett/naturell igen
...lärde mig många nya saker
...grubblade mer än någonsin på framtiden och meningen med livet
...verkligen satte mig in i en politisk situation och fann det intressant
...lärde mig älska sushi
...många gånger frågade mig själv, är det verkligen värt det?
...gick upp 7 kilo
...kom underfund med vad jag vill bli i framtiden
...lärde mig sjunga böner på hebreiska
...saknade min familj mer än någonsin

Men framför allt, var det ett väldans bra år!
Top that 2009!!!?


RSS 2.0