Måndag igen..nej vänta det är ju tisdag!

Ja, jag och Fiona bestämde oss i torsdags kväll för att dra ner till Granada beach (ca. en timme härifrån) över helgen. Bussen kostade fram och tillbaka totalt 100kr så det var billigt, och för att spara så mycket pengar som möjligt slog vi oss ner i tält nära stranden :) Kom ner lördag morgon och kom hem igår kväll. Var riktigt mysigt..mestadels mys på stranden och lite sightseeing. Men igår morse när vi kom ner till stranden började jag må så jäkla illa, kunde inte förstå vad det var..fiksne från dagen innan? Nej antagligen var det för att jag hade fått solsting! Kräktes hela dagen, huvudvärk osv. Så ingen vidare sista dag tillsammans med Fiona. Men hon var så gullig o passade upp på mej..sen var vi tvugna att säga hej då och jag hoppade på bussen tillbaka till Granada och hon på flyget hem till Belgien. Hoppas jag träffar henne snart igen, så himla gullig tjej!

Så nu är man tillbaka till Granada igen, deppig som vanligt..hur ska jag klara 5 veckor till utan några vänner?

Torsdag och halvtimmes rast i skolan..

Har inte haft varken tillfalle eller tid att uppdatera har. Inte for att jag skaffat en massa nya kompisar och ar ute och ranner, nej nej. Fiona kom i mandags och har vart har sedan dess, hon aker hem tisdag. Har vart himla tur att jag haft henne har denna vecka for annars hade jag nog vart helt ensam! Har pratat lite med nagra personer har i skolan nagra ganger men ingen har lixom fragat om jag velat hanga pa nar de haft planer. Kanns som att det inte alls ar samma stamning och sammanhallning har som i Salamanca. Har kommer de flesta for hogst en manad och nastan alla med kompisar hemifran eller med nan familjemedlem. Kanns som att det kommer bli 5 LANGA veckor innan hemfard :/ Jag som alltid brukar ga hem hos manniskor?

AJA, slut deppat..maste gora laxan nu som jag inte gjord igar.

GRANADA! (Skrivet söndagen den 21:a juni 22:19)

Jaha, då sitter jag då äntligen på mitt nya rum i Granada efter en lång dags resande. Dagen började med att jag vaknade klockan 09:45 istället för 09:00 (bussen gick från stationen utanför stan klockan 10:30). Stressad hoppade jag ur Morgans soffa där natten spenderats (eller ja två timmars sömn blev det visst bara då jag var dum nog att låta mej övertalas att gå ut kvällen innan och vi kom hem klockan 07:30), in till Morgans rum, hoppa på honom och Orelian tills de vaknade. Låt mig påpeka att det ungefär brukar ta en timme att få Morgan ur säng! Men jag lyckades och även att han var halvt sovande och fortfarande full fick jag honom att hoppa med mig in i en taxi klockan 10:15. Och vi hann precis! Tänka sig vilken tur att jag faktist vaknade när jag gjorde! Var ett känslosamt farvä,l men vi har väl nästan blivit proffs på det nu efter att ha sagt hej då till alla andra. Stackars Morgan är ensam kvar av alla oss "gamla veteraner" som vart i Salamanca sen februari. Men han överlever nog.


Nästa problem för dagen blev när bussen till Madrid (som vanligtvis ska ta 2,5 timme) var någon slags special buss, som stannade på alla små busshållplatser man kunde hitta mitt ute i ingenstans , och därmed tog en timme extra. Som tur vad hade jag räknat in att det kunde bli förseningar och bokat en buss klockan 14:30 så hade fortfarande 30 minuter att käka nåt (då jag inte hann med frukost eller köpa vatten eller nåt innan avfärd från Salamanca) och sen hoppa på bussen till Granada. Och nu 19:30 steg jag av på stationen i Granada. Och jag kan lova er att värmen i Salamanca aldrig slår denna! 45 (grader) och kvalmigt som tusan. Men jag antar att jag kommer vänja mig jag med efter ett tag. Hoppas bara skolan har ett bra ventilationssystem, det hade de nämligen inte i Salamanca.


Har träffat mina två roomies med. Kan ju dock som vanligtinte komma ihåg deras namn men tjejen är från Belgien och stannar 5 veckor till (jag 6 så vi blir roomies nästan hela min tid här) och killen som är halvt Iran halvt Engelsk åker hem på lördag. De verkar trevliga iaf och berättade att det mest var holländare, engelskmän och amerikaner på skolan just nu. Och vet ni vad som gjorde mig glad? DET FINNS BARA ¤ KINESER PÅ HELA SKOLAN! :D får nog ta och knacka på lite trä dock annars hamnar jag väl med alla 4 i samma klass ;p


Ska bli spännande att gå till skolan imorron. Lite ovant att vara ny, har ju varitjag som vart veteran och introducerat alla för allt och alla i fyra månader nu. Men nästa vecka kommer det ju nytt folk så då får jag väl påbörja den processen igen.


Nej nu ska jag läsa lite i nån bok jag hittade här i rummet (som för övrigt är MYCKET, MYCKET mindre än mitt rum i Salamanca och med mycket mindre förvaringsutrymme. Bara den lilla garderoben, inget skrivbord med lådor eller bokhylla eller nåt. Så har fått uppfinna lite ställen att klämma in saker på, men nu blev det nog bra :) Kan dock inte ta något kort på hur det ser ut då jag slarvade bort min älskade kamera på fyllan i torsdags! R.I.P.  :(


TOEFL-testet avklarat!

Så var man "hemkommen" efter tre och en halv timmes TOEFL-test på Salamanca universitet. Det var väl ungefär vad jag förväntat mig. Inte alltför svårt men det är ju alltid lite klurigt att veta vad man ska skriva om när man ska formulera sig inom vissa ramar. Den sista frågan på skriv-delen var " Tycker du att en effektiv ledare bör dela med sig av äran av ett beslut" jag menar hur lätt är det att skriva minst 300 ord om? Fick väl ihop nåt till slut iaf :p

Sen efter testet började mannen som hade hand om det hela prata med mej på ett språk jag inte alls förstod och hade trott att jag var italienska
- Jaha, jag tyckte du hade en italiensk brytning så trodde du var italienska.
Jo visst för jag är ju så mörk och mitt namn är ju inte alls svenskt menar jag ;p Män..haha.

Nu är jag iaf hemlös till imorron förmiddag när bussen går till Granada. Ska väl hänga här "hemma" ett tag och sen dra mig mot Morgans lägenhet där jag sover inatt. Kommer dock bli trångt i hans lilla rum då hans kompis från Belgien oxå är här :p

Annars äre bra..blir spännande att komma söder och börja om lite, även om det kanske känns lite meningslöst för bara 6 veckor. Men 6 veckor är ju ändå 6 veckor. Kommer nog dö av värmeslag, tycker det är varmt här idag med de 35º vi har här. Vill inte ens tänka på den sydliga värmen :p

Besos y abrazos ♥



Börjar bli dags för en ny somrigare layout på bloggen med..någon som har tid och lust att hjälpa mig? :)

Lördagkväll..

Idag har jag tagit det alldeles för lugnt..pga min solbränna har jag inte kunnat gå ut i solen idag heller, så jag började läsa boken "Body language". Riktigt intressant bok om hur vi människor använder oss av kroppsspråk, vad det betyder osv. Tror jag spenderade minst tre timmar läsande den boken och lyssnandes på musik. Bl.a låten här nedan, den är ju bara SÅÅ bra och han är ju så sjukt söt :)

Nu ska jag iaf hoppa in i duschen efter detta, göra mig iordning och sen ta mig till Plaza Mayor för att möta upp truppen och gå o käka på favvorestaurangen innan utgång. Blir mysigt.

Och usch så varmtoch kvalmigt det är..25ºC. Men man ska inte klaga ;p



Besos y abrazos ♥

Röd dag och ledigt från skolan..

Vilken underbar morgon/förmiddag (Oj, såg nu att klockan visst redan är 15!). Vaknade för två timmar sen och har hunnit både städa lägenheten och ta en liten rask promenad. Promenaden var dock en sämre idé..det var nämligen så att jag och Fiona igår tog oss till poolen efter skolan. Kom dit vid fyra så vi tänkte att solkräm behövs ju inte då, solen kan ju inte ta så mkt..tre timmars badande i pool och sol och Sofhie är nu röd som en kräfta! Det är plågsamt varje gång man måste resa sig upp och BH är helt uteslutet..men som man så fint brukar säga..man har ju sig själv att skylla :p Därav blev våra planer om att gå till poolen även idag, inställda..

Så bara för att jag inte kan gå ut i solen, för att huvudet känns lite tungt efter gårdagens festande och för att jag just laddat ner "Hangover/baksmällan" ska jag nu njuta av filmen med det nya goda téet jag köpte igår :) Vilken bra start på dagen..

Besos y abrazos ♥

Lördagen den 6:e juni (Sveriges nationaldag!)

Idag har vart en sån där underbart skön lördag..om man bortser från regnet då förståss :p Jag och Fiona bestämde oss för att stanna hemma igår kväll, även fast Vedran var fast besluten om annat och han nog är den mest envisa människa jag nånsin träffat :p Så vi tittade på "Because I said so" och en säsong av "Vänner". Det var skönt att vakna en Lördag morgon och inte vara tung i skallen. Vaknade vid tolv och var kanon alert. Städade köket (efter mina kära smutsiga roomies som vanligt) tills det var skinande rent och luktade blommor. Sen mitt rum och vardagsrummet. Därefter gock jag en lång promenad och åt sen frukost. Vädret var fint då så trodde det skulle bli en kanondag med sol så jag och Fiona bestämde oss för att inviga poolen  här  Salamanca. Dessvärre medans vi väntade på Vedran började det regna och hela himlen var svart. Vi tittade upp var inomhuspoolen fanns och tog Vedrans bil dit. Väl där insåg vi, ombytta och redo för bad, att det bara var en utomhuspool på detta stället. Livvakterna, som vaktade den totalt öde poolen fågade om vi ville ha adressen till inomhuspoolen..ja tack sa vi och klädde på oss igen :p Hittade den iaf till slut, och i och simma en timme. Var riktigt skönt (och lite flåsigt efter att i stort sett inte tränat alls på ett halvår nu) men det är ju alltid lika skönt med ömmande muskler efteråt :) Kom hem för en timme sen, tog en dusch och om 45 minuter ska vi alla mötas för middag på "Delicatessen",  vår favvo restaurang. Det är nämligen Vedran och Eugenies sista lördag så blir en förtidigad avskedsmiddag och sen utgång på det..blir nog skoj :)

Nej nu är visst Fiona här och ringer på dörren.
Hoppas ni har det bra hemma i Sverige och att ni är de som stulit vårat solsken ;p

Besos y abrazos


Så var det torsdag igen..

..tänka sig vad fort veckorna går! Har redan varit här nere i fyra månader och har nu bara två veckor kvar i Salamanca innan det bär av till Granada. Men jag njuter till fullo av var dag, det är ju allt bra lyxigt att bo i Spanien :) Värmen har nu lämnat även Salamana (hörde/läste att ni med har det svalare i Sverige nu), eller ja det är nu runt 20 grader istället för 35 :p Idag var det mulet, trodde det skulle bli regn men ännu har inget fallit ner. Förhoppningsvis gör det inte det ikväll heller, ska nämligen dra iväg till Fiona snart för att för festa lite och sen är det nämligen konsert på Plaza Mayor. Var något spanskt pop-indie band som skulle spela..kan nog bli trevligt! :)

Ja annars är allt i vanlig ordning..skickade idag iväg alla papper inför universitetsansökningen. Känns bra att det nu är i rullning. Saknar er alla där hemma, nu äre bara två månader kvar tills jag får se er! En extra tanke till min kära stora lilla syster! Jag tänker på dej och önskar jag kunnat vara där!

♥ Besos y abrazos ♥





RSS 2.0