En dag på campus..

Efter en massa frustration igår kväll när inget ville funka vad gällde bloggdesign, stängde jag av datorn och gick och la mej. Nya tag idag och nu har jag bestämt att bloggen får se ut såhär ett tag..jag är inte 100% nöjd, men man kan ju inte alltid få som man vill ;p

Jag vill att headern ska va "längre" så den täcker hela vägen men verkar inte funka hur mkt jag än ändrar på siffrorna i stilmallen. Aja, dags att släppa detta nu Sofhie!! ;p



Vad händer annars denna vackra "höst" dag? Temperaturen visar 16°C nu när klockan hunnit bli snart 12.30, friskare än vanligt men ändå helt okej.

Klockan 14 ska jag iaf infinna mig i biblioteket på West-campus för att göra en timmes online matte. Sen mellan 15-17 har jag en tid för rådgivning och prat med någon slags studievägledare. Vi ska lägga upp mina två kommande år på City College så jag hinner med vad jag ska och får ut bästa möjliga av allt osv. Blir skönt att få lite stöd och råd faktist. Sen efter det ska jag möta upp min engelska vän Harry i biblioteket och vi ska bocka av veckans uppgifter i "Housekeeping operations". Vi bestämde oss för att köpa den nya boken ihop och på så vis spara lite pengar, så vi ska träffas och göra uppgifterna ihop varje vecka..både roligare, sparsammare och effektivare! :)

Efter det har vi vår "Housekeeping operations"-klass, dock bara en timme idag istället för två. Och sen ikväll är jag och tjejerna här hemma bjudna till Mac (En söt amerikansk pojk..) för lite guitar hero och sällskapsspel. Blir skoj.

Men nu ska jag slappa med att spela lite Sims3 innan jag ska duscha och ta mig till bibblan!

Puss o kram på er där hemma! ♥


...

Blogg under konstruktion! :)


Hundra timmar senare: Nu har jag försökt i evigheter fram och tillbaka, med hundra olika bakgrunder i alla tusen olika mallar och bland tusen koder..inget vill funka och jag får fnatt!!!! ger nu upp så nu får bloggen va såhär ful..

Hjälp mig nån kunnig!?


Trip down memory lane!

Läste min syrras blogg och läste hur hon vart inne på sin bilddagbok och tittat tillbaka på massa bilder..vart så jäkla sugen att göra detsamma. Inte vart inne på bilddagboken på nästan ett år..såhär kommer lite hödpunkter av de senaste åren, i bildform! :) Eller ja det var så det var tänkt, tills jag påbörjade och det blev en hel biograf av det bästa från över tre år tillbaka i tiden.

Tänkt vad jag vuxit som människa, vad mycket jag varit med om. Om jag tittar på mig själv på den här första bilden från mars 2006 här nedanför, det känns som det var en evighet sedan jag stod där i hallen i Spångsholm, redo att ta bussen in till Mantorp och fira Martins 22-års dag, och Simon Kallin (Min syrras ex & första pojkvän) tog detta kort och sa - på ren norrländska ska tilläggas; "Fotot ska vara snett, det ser mkt mer proffsigare ut!".

Jag ska inte sticka under stolen med att det varit svårt många gånger, men vad stolt jag är att jag tagit mig dit jag är idag. Jag har fått uppleva så mycket som andra bara drömmer om! Och än är det inte slut må ni tro!



2006 - Jag gick i tvåan på gymnasiet. Sören, Laila och självklart Peters "jag-har-slutat-snusa-utbrott" var vardag och likaså att sitta och sola våra bara magar ute på skolgården under alla våra hål. När skolan sen började igen efter sommarlovet var jag lycklig sambo med Martin i Linköping och i oktober föddes min lilla ögonsten, Lukas! Finare barn får man leta efter..och då får man leta länge!!

Mars 2006, innan Martins födelsedagsfest i lokalen! Jag och Martin i Johans studio.. Skolavslutning juni 2006..saknar klassen!


2007 - Livet flöt på galant och sista året på Kungshögaskolan i Mjölby likaså. I början av Juni kom studenten med fest och bravader! Studenten följdes av kanske den bästa sommaren någonsin..en massa tid spenderades med Martin, Sara och Micke men även hos pappa och compani i Spången. Det var även denna sommaren jag satte igång med ansökningar och planer för att åka till Washington D.C som au-pair ett år. Och i början av November hoppade jag med tårar i ögonen och klump i halsen på ett plan till USA, dock himla förväntansfull! Jag kom snabbt in i allt vad det innebar att leva med familjen Simon/Schwalb i D.C och rollen som au-pair föll sig bra den med. I slutet av året kunde jag verkligen titta tillbaka på året som gått och inte känna mig annat än nöjd och stolt.

Dejt med Ryan.. Lucia firande i D.C, kan det ha varit 13:e Decembr kanske..? Är ju så dålig på att minnas exakta datum men ;p Orientation i NYC innan det bar av till D.C, här är all vi svenska tjejer.. Sista festen innan jag drogtill D.C. Lukas klutt nästan ett år gammal..Augusti 2007..minns att den härliga sommaren här var över och att jag fick ta på mig jackan för första gången denna kvällen.. Jag och Bubbi oktober 2007, sista festen innan jag drog till D.C! Haha, Sita och Kevin på kräftskiva höst 2007.. Micke och Sara!! Jag och finaste Sara Juli 2007. Studenten, juni 2007..Lyckorus! Fina student flickor på champagne-frukosten hos Johanna! Student veckan var en stor fest! I vadstena på bal..vi var finast!         


2008 - D.C. började bli vardag, saknaden av Sverige & de kära där hemma växte sig bara större och en kärlek dog ut. Men jag tog mig igenom allt detta och njöt till fullo av livet i USA's huvustad, alla nya vänskaper jag knöt och av att resa och utforksa övriga USA. I Augusti hälsade jag på Anna i Colorado och Joey i Arizona. Efter det flöt hösten på fort..och vips så var det November och dags att åka tillbaka hem tll efterlängtade Sverige! Jag fick krama på alla er där hemma igen, och var återigen lycklig..tills arbetslösheten gick mig på nerverna och det började klia i fingrarna efter nya äventyr ;)

  
Happy new year 2008/2009!! Gladaste måltiden hemma hos familjen Axén..vi skrattade konstant hela tiden! ;) Utgång med syrran som under året hunnit fylla 18 och därmed var gammal nog för krogen!! Promenad med Lukas-klutt i kalla Sverige, November 2008 Hej familjen Svensson!Hej då Sydney och Allie.. Sista måltiden hemma i D.C innan hemresa till Sverige! Geisha-dreams! Halloween 2008 På Times square med Veronika, oktober 2008I NYC med Veronika, Oktober 2008 September 2008. Turist-buss-rundtur i D.C med Veronika! Födelsedag, 20:e maj 2008 Hos Joey första gången, t.o.m första kvällen denna bilden är tagen - augusti 2008 Colorado, augusti 2008Alla i svenska brudar i D.C. - Juli 2008, midsommar om jag minns rätt..? Florida, maj 2008.. Mars 2008, med min fina Monique! Februari 2008, ledig dag med barnen från skolan..våren började sakta närma sig. Februari 2008, och au-pair liv och fest var i full gång..

2009 - I februari satte jag stopp för rastlösheten & med att förgäves leta jobb i kalla Sverige och bestämde mig för att byta miljö och åka till Spanien. Som vanligt var det i sista sekund och med en rejäl vilja och beslutsamhet som jag precis i sista sekund fick ihop alla pusselbitar inför detta äventyr, men iväg kom jag! :) Jag tragglade och gav nästintill upp i början, då det kändes som att jag aldrig skulle förstå mig på det spanska språket eller den spanska kulturen. Dock var alla vänner där nere väldigt stöttande och jag minns det så väl att jag en dag satt i lektionssalen, lyssnandes på min lärare Vega och helt plötligt slog det mig att jag ju faktist förstod vad det var hon pratade om! Efter det var det med vilja, svett och tårar som jag tog mig igenom vardagen, kämpade, traglade och förbättrade språket. Men roligare tid med finare människor, i ett finare land, kan knappast finnas!

I Augusti bar det av hem till Sverige igen, och det var på hårt att jag inte ens kom hem till mitt hemland igen efter ett rejält misstag med väckning på självaste avgångsdagen, min pappa är guld värd och helt enkelt den bästa, det är vad jag har att säga om det! Hemma blev jag exakt 7 dagar och sen var det bara att sätta sig på ett plan och åka ner till Santa Barbara, Kalifornien..och ja, där är jag ju än idag..på detta pågående äventyr, hur det slutar vet ingen, och allra minst jag! Undra vad som kommer att stå i ett framtida inlägg av samma slag som detta..?


Mot bibblan...igen!

Ja då var mid-terms i gitarr del 2 avklarat iaf. Gick bättre denna gången, är nog mest den låten vi fick spela upp i Måndags som är svår för hur mycket jag än tränar på den vill den inte fastna..alltid svårare när man inte känner igen den och vet vilken melodi att spela efter. Men nu vet jag till  näste gång att tränar man inte regelbundet på det vi gör i klassen, halkar man efter..så till finals om 6-7 veckor ska jag ha tränat mer! :)

Vart hemma här nu en snabbis och sagt hej då till Jennies mamma och Tildas föräldrar och käkat lunch. Blev champinioner, sparris, lök och äggröra i en salig blandning i stekpannan..vart iaf gott! :)

Och nu ska jag tillbaka till att plugga i bibblan. Satt där igår från 13.00 till 17.45. Det ni! ;) och nu blire plugg inför finals i "Training & development" som jag har kl. 17.30. Direkt efter testet börjar den nya hospitality kursen "Housekeeping operations", blir livat!!

Nej off I go to the library!

Saknar er alla där hemma en massa idag!! ♥


A busy week ahead of me!

Jaha, nu har det gått över en vecka sen jag skrev sist, tiden rusar iväg och idag är det 7,5 vecka kvar på denna terminen. Och 8 veckor och 2 dagar till jag åker till Brasilien! :D

Denna vecka är det iaf "Mid-terms" (man har tentor i mitten av kurserna och i slutet, då kallat "finals"). Jag hade halva mid-terms testet i gitarr imorse, eftersom vi är så många och det tar lite tid när alla ska spela har vi fått dela upp det och ha det både idag och på onsdag morgon. Det gick iaf inget vidare för mig idag :/ Skulle spela en låt vi spelat nån/några gånger under lektion men jag tycker den är jättesvår och hade dessutom inte tränat på den hemma, så det gick åt h*lvete om man ska va ärlig. Men det är en "Pass/No pass" klass, vilket innebär att man inte får betyg A,B,C,D,E eller F som vanligt, utan bara om man är Godkänd eller ej. Och jag är ju på lektionerna och försöker mitt bästa så han vill väl mest se så vi hänger med lixom - vilket jag ju nuinte gjorde men ;p Aja..man kan inte göra mer än sitt bästa och till på onsdag ska jag ha tränat mer och vara mer beredd.

På Onsdag har jag även finals i min "Training & development" kurs, då den avslutats. Det är ju ett prov på hela boken, så det blir med att plugga som satan nu både ikväll, imorronoch onsdag under dagen. Men testet är ju bara en del av allt man gjort under kursens gång så gör vad jag kan. Svårt att memorera en hel TRÅKIG bok lixom..Och på Onsdag kväll börjar nya hospitality-kursen "Housekeeping operations" känns ju lagom kul att lära sig om hur man städar och viker toa-papper etc. på ett hotell när man inte alls tänkt jobba inom det, men men!

Och sen till slut är det matte mid-term på fredag. Men jag har förstått allt bra nu de kapitlena det gäller, så det ska nog gå bra. Fick ju 90% på sista provet så..



Annars i veckan är noginte mycket mer inplanerat än att plugga, gymma, karate och utgång torsdag. Jennies mamma och Tildas föräldrar åker hem Onsdag morgon. De har ju vart här lite drygt en vecka då. Sen kommer Jennies bästis Ninni hit 30:e och Malins kompis den 5:e, sen äre inte många veckor kvar..så tiden kommer gå fort nu fram till jul och jag kan väl inte säga annat än att jag längtar tills terminen är över litegrann, och till att få åka ner till soliga Brasilien och träffa alla bekanta där nere igen.

Nu ska jag börja titta på "Training & development" grejerna lite innan det är dags för lite gymmande..men lägger in några bilder på Campus som jag tog i Lördags. Vi hörs! ♥



Business byggnaden.. På vägen ner till West-campus.. Trapporna ner till West-campus
 Till vänster om trapporna ligger West-campus caféet! West-campus och lilla hamnen långt där nere.. På grönområdet leker alla med sina hundar vanligtvis, och bakom kullen är


Dumma Danmark..

..som slog oss! Jag drog ner till Anna, Erik, Erik och Mikaela imorse (matchen började 11.00 våran tid) för att se matchen genom Internet på TV:n. Dock var Kanal5's server självklart överbelastad så blev att se den genom en dansk tv kanal och då även på dansk, vad fult det språket är! ;p Var iaf spännande och även irriterande förståss men på onsdag gäller det igen! Jag hann precis  se sista minuten av matchen och sen bokstavligt talat slänge jag mig ur deras lägenhet för att hinna till gymmet en timme innan de stängde. Måste ju göra minst 2,5 timmar i veckan och det har vart lite stressigt med annat denna veckan..men dit kom jag och jag lyckades även denna veckan! :)

Sen när jag kom hem stod postbilen här och min käre pratglade brevbärare meddelade att det fanns två paket i den stora brevlådan till oss - ett till Matilda och sen ett till mej! Var pappa & co. som skickat mitt ICA-bankkort, lite fina vykort och LÖSGODIS! Sitter och smaskar lite på det nu såhär i min ensamhet, kanske blir det till ett eller två avsnitt av "True blood" eller en film? Tack så mycket iaf pappa och Camilla!

Annars harhelgen faktist inte vart så ensam som jag trott den skulle bli med roomiesarna borta. I torsdags var det planerad utgång med förfest här innan. Men det blev helt enkelt så att vi blev kvar här hemma hela kvällen! Vi spelade två sällskapsspel som jag och Anna köpte för nån vecka sen, pratade och hade det trevligt! Sen sov Anna här så slapp sova ensam i mörkret :) Söt är hon!

Och igår, fredag, var jag och Anna en sväng på stan och tittade runt..sen gick vi hem till henne där vi lagade tacos åt Erik & Erik och oss själva..det var mumma och min guacamole vart kanon! :) Sen bar det upp till mig igen för spel. Fabian och Alex - två amerikanska killar - Joinade oxå och sen kom även Mikaela och en amerikansk tjej. Var mycket trevligt! Sen sov Anna här igen, snällt! :)

Lägger upp lite bilder från senaste tiden och sen den efterläntade bilden på mitt nya korta hår som ni frågat efter!Dock gör sig väl färgen på håret ingen rättvisa på kort, det är mycket ljusare i verkligheten, men men..Enjoy!:)




Förra lördagen på en restaurang downtown! Jennie o hennes mat.. Tilda, Malin och Johan.. Vihittade en rolig staty att poosa med på väg till bion ;p Stan är full av dessa!
Jag kände mig liten.. Så jag hoppade upp på gubben istället!! Jag, Erik och Erik i torsdags.. Fabian imiterade Michael Jackson om jag inte minns fel!
Ricardo, som bor granne med oss, kom över med..vi går i samma gitarrklass!  jag om på att jag hade matteläxa, lite hjälp tack! :) Fabian var frivillig massör - en bra sådan med!
Spela gitarr kan han med pojkspolingen.. Och när Elliott började gnaga på svenska flaggan bestämde jag att det var dags att sluta ta kort!



P.s - skrev detta inlägget igår men Internet ville inte samarbeta och funka så fick publicera det idag istället!


Tillbaka från underjorden..

..eller ja iaf tillbaka från den deppiga insidan av mig själv, eller vad man nu ska kalla det. Hade det lite jobbigt med val och kval men nu känns det bättre igen. Kanske hade det lite med PMS att göra med, och nu när den kvinnliga veckan kommit blir jag på sådär kanonbra humör, lite skumt. Dock var jag inte på bästa humör igår morse när jag fick ta mig upp tidigt ur sängen och ut i "kylan" till en gitarrlektion. Såhär löd konversationen med min granne och gitarr-klasskompis Ricardo - vi går ihop till gitarren och så..

Ricardo:-Hola chica! How are you?
Jag:-Fine. You?
R:-Always good! But why are you not smiling? You always smile Sofhie.
J:-Can we just walk in silence and not talk?
R:-Do you have pms or something?
J.-NOOOO! Maybe..yes. Let's just walk!

Stackars Ricardo. Får va glad ikväll när han kommer på förfest! :p


Så på tal om allt detta val och kval jag varit ställd inför. Har ju med att göra att jag insett att jag inte vill utbilda mig och jobba inom hospitality längre. Känner att jag är klar med att resa runt och att aldrig ha någon fast punkt elle rnågot att kalla hemma och kunna komma tillbaka till. Så jag började ju fundera i banorna att jag skulle utbilda mig inom media & kommunikation istället. Sen blev det så att jag var tveksam. Blev tveksam på om jag ville va kvar i USA, eller kanske åka tillbaka hem och plugga, komma tillbaka till allt det bekväma, allt man känner till. Så igår tog jag tag i mej själv. Satte mig och gjorde lite såna där yrkesvals test och "här är du, hit vill du, hur kommer du dit"-test. De var faktiskt hjälpande. Jag fick se en massa yrken som passar min personlighet, de värderingar jag har, de önskemål osv jag känner är viktiga. Och sen kunde jag läsa om varje yrke mer ingående. De fyra som "passade" mig mest blev:

-Journalist
-Informatör
-Fotograf
-Reseledare

Och alla de andra blev med inom media. Så nu har jag bestämt mig för att sluta deppa, sluta vara feg, sluta tänka att "tänk om" osv. Saker löser sig med tiden. Jag kan ju göra mina två år här och sen avsluta i Sverige om jag vill. Jag behöver inte bli låst här bara för att jag påbörjar något. Ja till våren blir det media!

Tror det kan passa mig bra. Jag tycker om ett jobb som är kreativt, med lite tidspress, man får resa runt lite (inte bara sitta på ett och samma ställe varje dag), man får träffa nya människor, det är utmanande, jag får uttrycka mina åsikter, man får samarbeta men ändå jobba självständigt. ja jag kan komma på en lång lista, men är ack så glad att jag bestämt mig!


Nej nu ska jag ta mig för något annat! Detta blogg inlägg har blivit mycket längre än planerat iaf! :) Lägger in lite fina bilder från de få dagarna jag var hemma i Sverige som avslutning.


Jag och sötnosarna!           
  

Jag och klutt!

Saknar er alla där hemma, men till sommarn är jag tillbaka och hälsar på - då en förhoppningsvis, mycket längre stund än en vecka! ♥


Funderingar!

Ja idag har jag en såndär riktig funderardag då jag egentligen skulle behöva vara själv och isolerad hela dagen och få bukt med alla tankar. Dock ska jag åka och jobba/va barnvakt om en timme så blir inte mkt med det.

Är all denna osäkerhet med om jag vill byta major/ämne till nästa termin och om då media är det jag vill jobba med. Har jag några kvaliteter som kan sticka ut och vara till hjälp inom media? Hur svårt är det att slå sig fram inom det lixom? Vad finns det för jobb mer än radiopratare och intervjuare? vad för andra yrken kan jag tänka mig att studera och utvecklas inom? Vad passar min personlighet och mina talanger?

Ja jag kan fortsätta i en evighet men ska istället tvätta lite kläder, duscha och åka och hämta Sierra! Sen blire karate!



RSS 2.0