Barcelona!

Lördagen den 21:a februari

Jag och Thiago anlände i Barcelona efter en 10 timmars bussfärd från Salamanca. Vi tog nattbussen kl. 20.00 från Salamanca och kom fram runt 06.10. Taxi till "Centric Hostal" där vi i receptionen fick vänta till 08.00 innan vi fick gå upp i "allrummet/frukost rummet" (ingen hade meddelat oss innan avresa  att incheckning inte skulle ske förrän 11.00 och därav fick vi sitta i allrummet tills incheckning..kul efter en 10 timmars resa och ca en timmes sömn). Killen i receptionen var antingen hög eller bara jävligt skum. Först hade han en geografi lektion med mej eftersom han var från Ungern och jag inte visste var det var :p Sen helt plötsligt blev han skitsur och snäste till oss att sätta oss på bänken då receptionen inte var till för oss att stå och prata i :p Skum typ..stank alkohol gjorde han med..


Iaf så åt vi frukost och satt i allrummet till 11.00 då Rebecka joinade oss (hon tog nattåget så hon skulle få sova i en säng, smart val ;p). Vi slängde in väskorna på rummet och begav oss ut för lite sightseeing. Vi promenerade runt och såg lite dittan och lite dattan. Bl.a katedralen, någon känd kyrka där vi fick åka upp till toppen, fin fina bilder! (bildbevis nedan ;p) Sen drog vi oss nedåt La playa där vi åt lunch på en suverän kina restaurang. Sushin och de andra smårätterna var upplagda på fat på ett rullande band till höger om bordet. Så när något man ville ha rullade förbi var det bara att snappa åt sig det..smidigt, coolt och gott som tusan efter fyra timmars sightseeing till fots. Med ny energi begav vi oss nu till "Museu Picasso" där en hel del av Picassos konst finns samlad. Visste inte att jag var så intresserad av konst och kunde njuta så mycket av att gå runt och titta på hans konst. En nyfunnen passion ala Sofhie :) Thiago var dessvärre inte lika intresserad så han fick gå vidare medans jag och Rebecka spenderade två timmar med att titta runt. Köpte med mig lite vykort med mina favvo konstverk på.


Sedan promenerades det tillbaka till hostellet igen där jag och Thiago sov några timmar. Tapas-middag runt 12 (!) och sen gick jag och Rebecka till en klubb vid namn Roxy, Thiago var för trött så han gick hem och sov :p På Roxy var kön alltför lång för att vi skulleorka vänta..på väg tillbaka hemmåt träffade vi dock en inslängare för klubben, så VIP för oss och vi slapp betala inträdet. Så ska det se ut ;) Riktigt rolig kväll faktist..var en klubb med spansk musik/reggeaton (eller hur det stavas). Träffade en mexikanare som jag dansade nån slags skum salsa med ett tag medans rebecka underhöll sig med en kille från Ryd, Linköping (Världen är bra liten ;p). Sen träffade vi ett skönt gäng britter som var på svensexa och som bodde på samma hostel som oss. Blev hemgång runt 4 och därefter 5 timmars välbehövd sömn innan klockan ringde för frukost..


Jag och Thiago utanför katedralen..    Rebecka, jag och Thiago i väntan på de andra utanför katedralen :p    Walking IN sunshine..eller ja jag orkade inte gå ;p    Katedralen..    Katedralen..    inga..kameror!? ganska säker på att ingen har den där stenålderskameran med sig i fickan på semestern ;)    Jag på toppen av kyrkan..    utsikt..    Poosing ala Thiago..    random sightseeing..    Barcelona!    Palmas!    Sushi!!

Söndagen den 22:a februari

Upp vid 09.00 för att slänga i sig lite frukost och sen ta sig till duschen. Vi förstod dock ganska snart varför alla andra på hostellet duschat innan frukost, varmvattnet tog tydligen slut ganska fort på vår våning eftersom vi bodde på den högst upp och eftersom vi bodde på "budgetvåningen". Har nog aldrig tagit en så kall dusch! Inte vad man längtade efter när man kände sig sådär lite halvsunkig och halvbakis men vaknade gjorde jag defenitivt. De andra i duschrummet undrade om allt var okej när de hörde mig pusta och plågas där inne..jodå bara lite kallt svarade jag ;p Illa..


Efter kallduschen tog vi oss mot "Sagrada familia" och på vägen såg vi fler hus av han konstnären/arkitekten som gjort så mycket kända grejer i Barcelona (jag och namn ;p). "Sagrada familia" var så himla vackert och pampigt, vilket sagoslott! Tyvärr höll de på att renovera/rusta upp det (som med alla andra byggnader i Barcelona kändes det som) så inga vacka bilder där inne. Dock uppifrån tornet, vackert värre! Men ack vilken svindel jag och Rebecka hade..Efter det mötte vi upp Thayna och Joan som nu anlänt från Valencia. En fräsch sallad på en italiensk restaurang var precis vad vi behövde. Lite småtjaffs om vad vi ville se och lite splittrade meningar senare delade vi på oss och jag och Rebecka gick för att se "hospital de la Santa Creu". Tänk om man skulle bli inlagd på ett sådant fint sjukhus, nästan så man ville skada sig frivilligt ;p Riktig oas där inne på innergården, inget mer ljud än fågelkvitter och porlande vatten..vackert!


Vandra vidare uppför backarna upp mot högsta punkten av Barcelona där "Park Güell" ligger. (Det är den där kända konstnären/arkitekten igen, vars namn börjar på G, som utformat parken..hans hus finns även att skåda som ett museum där. Skapligt vacker och skapligt stor trädgård hade han kan man säga!) En av de finaste parker jag någonsin sett..så fridfullt och mysigt. Alla låg i gräset och myste, åt picknick och självklart klände på den kända ödlan (som tydligen inte är en lizzard utan en dragon, knäppa spanjorer ;p).


På väg tillbaka hittade vi en bankomat där man kunde välja svenska som språk, självklart knäpptes det ett kort på det


Middag med hela gruppen samlad senare på kvällen (nere på  playan där några galna britter badade i havet fast det var 12 grader och blåsigt ute) och försök till utgång på en klubb med exotiska dansare (Bl.a en skallig tjej och en halvfet gubbe i lack och läder!) och house musik. Dock var vi alldeles för trötta, till Thiagos missnöje då han var pigg och ville stanna, så det blev att åka hem till hostellet och sova istället.


Plaza catalunya..    Sagrada familia..    Utsikt från Sangrada familia..    Coool pic!    Parke Guell..    Picknick..    Jag och Thiago..    Myyys..    Thiago i Parke Guell..    Parke Guell..    Den kända ödlan som i själva verket är en drake ;p

Måndagen den 23:e februari

Upp 09.30 för frukost och sen träffa Thayna, Joan och Thaynas tyska loverboy Robin, hon träffat nere i Granada, klockan 11.00 för att vandra en bra bit upp på ett berg där vi blickade ut över hela havet och där det fanns ett gammalt slott. Myckert vackert även här. Lapa lite sol, mysa lite och sen vandra neråt igen. Lite lost som vi var hittade vi "Estadi Olimpic" där OS hölls 1993/1994 (rätta mig om jag har fel). Vi hittade iaf ner  någon timme senare och utsvultna som vi var svängde vi in på ett litet supermarket och handlade med oss lite picknick mat som sedan intogs i godan ro i "Park Güell" i gassande solsken.


Efter det vandrade alla utom jag och Rebecka för att skåda sjukhuset vi sett dagen innan. Jag och Rebecka tittade runt lite i affärer, dock på fel gata så vi hittade inte de vi ville hitta ;p Sen hem till hostellet, sova någon timme, smyga ner till tredje våningen i jakt på varmvatten, finna vattnet och njuta mer än någonsin av en varm dusch och sen möta Thayna, Robin och Joan för en kaffe på Starbucks (ja det har det här i barcelona, till Sofhies stora lycka!!). Rebecka och Thayna säger hej då och Rebecka tar sitt pick och ack och drar för att hoppa på nattbussen hem till Salamanca. (och för er som inte fattat det än ;p Thayna var den brasilianska tjejen som lämnat salamanca och som nu reser runt i spanien innan hemfärd till brasilien om några veckor, därav hej då andet och allt trams ;p). Middag på en kina restaurang och sen utgång för mej, Thiago och Joan. Tror det var en gay klubb ;p hem ganska skapligt trötta som vi var. Dock tog det ett tag att komma hem eftersom ett femtiotal män och kvinnor stannade oss på vägen för att fråga "Cerveza?" Nej tack.."Kokain, mariuana, heroin or something like that..?" Nej tack..blev rätt jobbigt efter ett tag. Och de stackars tjejerna som stod och sålde sig själva. Kände verkligen för dem, tycjte så synd om dem. Fick mig att känna mig så äcklad, framför allt på de män som "köper" dem. Förstår inte vad det är för män. Usch!


I någon fin park på väg upp till slottet..    Gooos..    Uppe vid slottet efter en lång lång promenad..    Thiago och Rebecka uppe vid slottet..fin utsikt över havet!    Rebecka njuter av solen..     en liten sofhie..

Tisdagen den 24:e februari

Vi bestämde oss för att skippa frukosten och sova ut (välbehövligt efter inte alls många timmars sömn denna resa) till klockan 10.30. Checka ut och möta Thayna, Robin, Joan, Tomo och Cana för en lunch på stan klockan 12.00 innan Tomo och Cana skulle återvända till Salamanca. Efter lunch gick några på sightseeing, några åkte till flygplatsen, några myste på okänt ställe och en liten Sofhie fick lite ensamtid med shopping i sikte. Hittade iaf ett par örhängen, ett par tights och en klänning. Sen möttes vi alla i "Parc de la Ciutadella" och Hector hade nu anlänt till barcelona för att joina gänget. En varm choklad och lite snack på ett mysigt café innan hej då till Thayna och compani och dags att bege sig till bussen för mig och Thiago. 


Denna gång kunde vi iaf sova mer än en timme. Sov till och från hela de 10 timmarna hem till Salamanca. Anlände yrvakna och snygga i Salamanca klockan 08.10, hem för en dusch och en timmes sömn och sen infinna sig för de två sista lektionerna i skolan. Home sweet home!



Thayna och Robin during our lunch in the sunshine :)    Thiago..   



Sammanfattningsvis kan man väl helt enkelt säga att det varit en helt underbar weekend! Det har varit en hel del vandrande, vi tog inte metron många gånger..har nog aldrig gått såhär mycket och fötterna har nog aldrig värkt så mycket. Men det är det värt, Barcelona är en så himla vacker stad med en massa fin natur och lika mycket fin arkitektur. Känns som man upptäcker mer när man tar sig fram till fots och man får en annan relation till staden än om man tar buss eller metro överallt. Förstår att folk åker hit på smekmånad och dyligt. Hoppas jag får återvända någon dag. Ännu en stad som satt sig i hjärtat!


Torsdagen den 19:e februari 2009 21:06

Ännu en underbart skön dag har passerat. Efter skolan insåg jag att jag glömt min nyckel hemma (ytterdörrarna går i baklås här så eftersom man inte behöver låsa är det lättare att glömma nyckeln) och Rebecka hade gått för att hämta ut sin tågbiljett. Så lite halvt hemlös som jag var gick jag och köpte en bocadilla (macka på vanlig svenska ;p) och satte mej på en parkbänk (som här är gjorda av sten vilket ger det en lite mer trevlig plats att slå sig ner på) och lapade sol och tittade på folmvimlet. Riktigt mysigt. Sen ringde Morgan iaf efter en halvtimme och han bor granne med oss så gick upp dit en sväng tills Rebecka kommit hem.


Hem, plugga lite och sen kom Hector och ringde på. Han gav mig lite ny musik och försökte hjälpa mig installera ett nytt virusprogram på min dator då mitt Northon gått ut (!? Trodde jag köpte det med datorn..). Dock var jag tvugnen att ha Northon skivan för att kunna avinstallera Northon och den ligger hemma i spångsholm, så vene hur det ska gå till..känns ju lite halv riskabelt att surfa o.s.v. utan virus skydd? Johan hjälp ;p


Iaf så kom Morgan förbi här med sen och vi gick ut för att äntligen göra lite sightseeing i Salamanca. Det är en så otroligt vacker och mysig stad att man ibland måste stanna upp och intala sig själv att det är verkligt. (Vene om ni kan få denna feeling genom bilderna men..) Vi såg nog de flesta av de vackra stenbyggnaderna och höjden av det hela var nog att gå upp i det gamla tornet där man kan blicka ut över hela Salamanca, och så långt ögat kan se (det är ganska "platt" så man ser långt). Måste ta och göra om det fler gånger, se resten av staden och gå tidigare så vi faktist kan gå in i byggnaderna med.


Nu blire plugg i någon timma innan det blir en skön dusch och sen utgång med alla jag mer eller mindre känner här i Salamanca. Så kul att man är så nära alla, kul att vara så många i en grupp. Ska försöka ta mig hem skapligt iaf. Måste till skolan imorron och få lite uppgifter jag kan göra i Barcelona då jag missar både tisdag och onsdag. Trodde "the storm" skulle bli sur på mej för att jag skulle missa skolan men hon blev jätteexalterad när jag sa att jag skulle till Barcelona, drog någon historia jag tror handlade om hur hon bott där ett år med två tjejkompisar. Hon har vart otroligt fjäskig och snäll både igår och idag, hon kanske t.o.m. börjar gilla mig!!? Nä nu ska jag inte gå för långt :p Det är nog bara vårsolens strålar som fått henne på bra humör..


Nån känd byggnad :P    katedralen från     utsikt..        Katedralen på nära håll..

Nej plugga var det ja.


Pussar på er alla! ♥


Onsdagen den 18:e februari 2009 21:34

Hola mi amigos en suecia! Fick en chock nu när jag skulle kolla datumet inför rubriken, ONSDAG!? Här har jag gått och trott det varit tisdag hela dagen :p Gud mitt minne är verkligen inget att leka med..måndag minns jag inte alls :p Hmm..iaf.


Känns som det var längesen jag skrev i bloggen nu..fullt upp här. Idag har det varit en underbar "vårdag" med 22̊ C och strålande, värmande sol. Blev en långpromenad efter skolan och det är så härligt när man t.o.m måste ta av sig sin huvtröja för att det är för varmt :) Dock vaknade jag imorse med en täppt näsa och har nystoch vart snorig hela dagen så nu är det väl någon ny bakterie jag fått..och jag som just blivit frisk från den förra som höll i sig två veckor, typiskt! Men så är det väl när man slänger in 10 olika nationaliteter i ett pyttelitet klassrum. Alla sitter och nyser, hostar och snorar och man sitter ju så tätt att baterierna måste frodas rätt bra. Minns hur jag de två första månaderna i USA var sjuk konstant, nya bakterier som kroppen aldrig mött tidigare och nu är de ju som sagt från alla länder i världen så finns nog en och annan ny bakterie att hämta :)


Satte mig just i sängen med en underbart god avokado, tomat och ost toast. Den satt fint efter 3 timmars studier. Idag gick vi igenom väder och de olika uttrycken. Det var ganska enkelt, bara orden man måste få att fastna. Sen började vi med något nytt som jag verkligen inte förstod alls..handlade iaf om när man skulle beskriva något i nutid och något som jag trodde var dåtid men visade sig vara när man pratade om saker som hållit på i dåtid och som fortfarande pågår (t.ex. det regnar fortfarande och har gjort så i 3 dagar nu). Måste nog kolla på det sen innan sängdags, hann inte det nu. Så himla mycket nytt hela tiden att jag inte förstår hur de tror man ska hinna repetera det gamla. Overwhealming är det enda rätta ordet. Men i måndags fick vi en ny tjej i klassen, Asourii från japan, jättegullig tjej. Lite halvblåst dock :p men det känns skönt för hon är verkligen där jag var för 3 (shit redan tre veckor sedan jag kom) veckor sedan...hon förstår inte alls vad lärarna säger osv. Men jag tröstar henne och säger att det kommer mer och mer med tiden. För min del är det en lättnad att iaf inte längre vara den med minst förståelse i klassen :p Jag är fortfarande inte bra så få inte för er något :p kan bara använda basord och vet fortfarande inte hur man sätter ihop dem i meningar. Skulle vara duktig och sms:a min japanske vän Tomo på spanska igår tänkte jag, eftersom han inte kan engelska så bra, jag skrev något som jag trodde var helt okej sammansatt och får tillbaka som svar "Fattade nada av vad du försökte säga mig, men vi ska alla mötas under klockan vid sju iaf". Jaha, och det som hade tagit mig typ 5 minuter att skriva :p ja jag försökte ju iaf :) skam den som ger sig.


Nej nu blir det bara flumm här så ska försöka att ännu en gång få igång en av filmerna jag lånat på bibblan (skitbra bibliotek har vi här där man kan låna filmer och CD-skivor. Jättemycket bra musik..nån dag ska jag ta mig tid och titta runt ordentligt och hitta lite spansk musik :p), av någon anledning vill inte Dell media direct starta skivan, programmet vill inte ens starta sig självt längre :p jag och teknik..


Jaja, godnatt på er iaf!

Muah!


10 minuter senare

okej jag ger upp, det funkar inte..dumma skitdator! ;p JODER! ;p Får helt enkelt plugga någon timme istället...*pust o stön*


hasta luego!


Söndagen den 15:e februari 2009 14:09

Ja då har jag pallrat mig ner till internetcaféet ännu en gång. Så himla segt internet här alltså, blir galen :p Rebecka sade att hon hittat ett internet café jättenära vår lägenhet, fast där betalade man per timme fast det var billigt. Får kolla någon dag om man kan sitta där med sin egna dator eller bara på de som de hade. Vore ju smidigt om det är så nära och sen var internet jättesnabbt och bra sa hon. Me liikie..


Gårdagens middag var trevlig. Fransyskorna hade dock lite problem i köket och det tog cirka 2 och en halv timme innan de utsvultna vargarna fick mat. Men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, eller hur? :p Det blev till slut iaf potatismos med en massa vitlök i, kyckling och den godaste champinjonsås jag någonsin ätit. Lite crépes med chokladsås  på det och sen tårta för de andra. Jag hade bestämt med Morgan och roomien att gå ut så jag åt lite tårta idag istället, den blev mycket god J


Annars idag har inte mycket blivit gjort..sov till 1, gick upp, åt lite, tvättade lite, pluggade litre och sen kom Hector upp en sväng och käkade och ja sen gick jag hit :p


Mitt batteri håller dock på att dö vilken minut som helst nu så ska pallramig hemmåt och plugga lite. Känner verkligen inte för det, vart jäkligt omotiverad idag. Inte på bra humör alls. Men plugga måstes iaf annars blir det skäll och smäll på fingrarna imorron.


Hade tänkt lägga in lite nya bilder men det var så förbannat segt att jag ger upp :p Får göra det någon annan dag..för er som har facebook har jag lagt upp alla bilder där.

Hasta luego.


       


Lördagen den 14:e februari 19:34 13̊ C

Idag har det vart en sån underbar vårdag! Var nere i stan tidigare idag för att ladda på min mobil  på the phone house och korsade som alltid Plaza Mayor. Så himla fint där! Solen sken, folk låg & lapade sol, uteserveringarna hade ute sina bord och det myllrade av kärleksfulla par som kysstes. Kändes lite ensamt men man får väl glädja sej åt dem istället ;p


Efteråt gick jag ut till El Tormes, det stora shoppingcentret lite utanför stan. Såg ett par jeans där sist jag var där, som jag aldrig köpte som jag nu bestämde mig för att jag faktist ville ha J Mötte Morgan och hans roomie (kan aldrig minnas hennes namn) precis utanför och de hade med funderat på att  gå dit så vi gjorde sällskap. Handlade lite ingredienser till en kladdkake-tårta jag och Rebecka ska slänga ihop som en liten avskeds present till Tayna. Den blir nog fin J


Om en stund vankas det fransk matlagning hemma i mitt och Rebeckas kök. Blir nog gott. Och som sagt lite kladdkaka på det och det kan aldrig slå fel :p


Torsdagen den 12:e februari 2009 14.41 9̊ C

Ah, lite mat i magen gjorde susen! Fattar inte hur spanjorerna klarar sig hela dagarna utan att äta något..till frukost dricker de typ kaffe och äter nåt sött som typ en croissant eller något och sen äter de nada fram till 2-3 när det är siesta...galningar :p Iofs har man ju börjat komma in i det själv redan efter två veckor, fast jag äter nån frukt där runt 11-12 (svensk lunchtid). Men man märker att på helgerna kan man äta frukost (då lite senare förståss :p) och sen inget förrän kvällen. Ja man sparar ju mat pengar iaf ;p


Idag är dagen så resan till Barcelona äntligen ska bokas. Blir inget Valencia denna gång, alla säger det inte är så stort och så mycket att se så vi tar fyra dagar i Barcelona istället och sen i slutet av mars när Tiago fyller år åker vi till Valencia då det är en stor festival där. Tiago kommer hit runt 5 (efter att ha sovit siesta som de flesta andra enforex studenter oxå gör..vene hur de klarar att sova om kvällarna sen, jag pallar det inte iaf :p) så pratar vi ihop oss med Rebecka som är sjuk i feber, hosta osv. Och sen går vi till skolans internet och bokar alltsammans.


Runt 8 kommer resten av gänget hit och då blire turkisk matlagning i högsta grad. Ayse skulle tydligen göra någon speciell turkis rätt med bulgur. Blir nog kanongott J Bjöd in den nya killen i min klass med, han är från belgien fast är halvdansk så pratar lite lite "dääänsk". Trevlig pojk med ack så fina ögon ;p


Och imorron har jag nog äntligen tid att gå till mitt kära shopping center och shoppa. Har velat det hela veckan men inte hunnit. Måste köpa lite småsaker, jeans t.ex. Familjen Svensson, har ni skickat iväg jeansen än och har det kommit något brev från Joey i Arizona?  Några andra viktiga brev? Något lönebesked? J Om ni inte skickat jeansen än får ni gärna skicka med brev och dyl. J Kan väl inte vara lika dyrt att skicka hit som till USA iaf va?


Det är galet hur lyhört det är i detta lägenhetskomplex alltså! Jag hör precis vad de säger ovanför mig. När Alejandro (som jag antar att han heter, eftersom den gamla tanten insisterar i att skrika det hela dagarna och nätterna) hostade nyss trodde jag han var utanför min dörr..var tvugnen att titta och se så att det inte var några av våra manliga vänner som kommit över på besök :p Nu sätter de sig ner och äter (skrapning av stolar och klirr av bestick och glas). Man får väl hoppas att ingen av grannarna har tänkt ha vilt sex om nätterna för då lär man höra varenda rörelse ;p


Förövrigt uttökas min vägg av allt fler papper med bilder, ord och annat som ska inläras. Undra hur mycket det kommer va efter mina fyra månader här!? :p Ny tapet kanske..haha. nej nu ska jag väl plugga de två timmar som är kvar innan Tiago kommer.


Hasta luego!


Onsdagen den 11:e februari 2009 21:27

Efter 4,5 timmars pluggande slog jag nu ihop böckerna. Huvudet är helt slut. Har jag nämt att jag hatar grammatik? :p Tänkte jag skulle käka lite kvällsmat nu innan jag kollar igenom blocket en gång till sen innan läggdags. Får nog bli en fruktsallad tror jag. Har en massa jordgubbar, clementiner, bananer, kiwis, äpplen och melon så blir nog mumma J haha..sitter och ser bilderna här till höger svischa (?) förbi. Rätt mycket roliga bilder :p var just en skitful på Martin sittandes utanför tältet i hultsfred. I ena handen en redbull i andra en påse "stjärnor" (såna där chips som smälter i munnen vettni), kan ha vart den fulaste bilden någonsin på dej Martin ;p Förut såg jag en på mig, mamma och Sarah med. En tagen med webbkameran 2003/2004..vi har alla trängt ihop oss på ett foto och gör skitsnygga grimaser :p Det var tider det när vi bodde på magasinsvägen (hette det så?) Jag älskar btw min nya fotofunktion och är skapligt fascinerad, om ni inte redan insett det :p


Nej nu ska jag nog göra lite pushups, situps och liknande innan fruktsalladen, blev så sugen :p


Puss på er alla...saknar er!










Onsdagen den 11:e februari 2009 15.32 10̊ C

Oj denna veckan bara rusar iväg, redan onsdag och jag är fortfarande mentalt på måndag :p Försov mig ännu en gång idag men vaknade som tur var 9.30 så jag hann till skolan till andra lektionen började klockan 10. Skönt att bo två minuter från skolan i sådana lägen :p


Skolan är fortfarande extremtsvår och igår gjorde jag ett test vilket jag tyckte/trodde gick kanonbra men när jag fick tillbaka det idag hade jag bara 13/40 rätt :p Läraren (som verkligen tycker jag är den trögaste personen ever) utbrast "Vad är problemet Sofhie?" jadu, det undrar jag med tänkte jag (och hade sagt det om jag vetat hur :p). "jag är väl helt enkelt dum" fick bli svaret..och det är just vad jag känner mig. Alla andra gör framsteg och kan nu uttrycka sig iaf någorlunda i många tillfällen, men nej nej inte jag inte. Blir så irriterad på mig själv! "Plugga sofhie, plugga" säger mi profisora. Ja, men det är ju just det jag gör, alla mina vakna timmar känns det som. Bortsett från fyra timmar i måndagskväll (då jag var hos Thayna och compani och lagade mat), har jag verkligen bara pluggat. Blir tokig! Men nu ska jag sluta va så negativ och skriva om nåt roligt istället. Hmm...


Imorron ska jag och Rebecka boka tåg och bussar inför resan till Barcelona som nu utökats till två dagar i Valencia och två i Barcelona. Längre känner jag att jag inte kan va borta. Två dagar missar vi av skolan då, det är rätt mycket redan det. Gissa om mi profesora kommer vara sur på onsdagen där när jag kommer tillbaka :p Men jag ser iaf fram emot resan, blir en skön liten brejk och en kul sista grej innan vi säger hej då till Thayna i Madrid.


Förövrigt har jag fixat google desktop på min dator så nu har jag hela tiden bilder rullande på högra sidan av skrivbordet. Bilder från 2004 fram till de allra nyaste från Spanien. Lite mysigt faktist att ibland ta en minuts paus från böckerna och glimsa på datorn och se era glada nunor J vad mycket man upplevt ändå! Bilder från London, D.C, Florida, Boston, Arizona, Colorado, Virginia, Maryland, NYC, Linköping, Mantorp, Mjölby, Spångsholm, Åland, Göteborg, Stockholm, Hultsfred, miljontals fester osv. Tänk vad underbart att man som människa har minnen! Att man när man ser en bild kan minnas precis hur man kände sig på den där platsen där bilden togs..Mmm, nu ska jag drömma lite och lyssna på min ny-nerladdade spanska musik en halvtimme innan böckerna kallar igen J


Puss och kram amigos!


Bildmedley från första veckan i Salamanca..

Tomo och Cana från japan :)    Kanelbullar och mjölk :)    Tiago från Brasilien    Taconight hemma hos mig och Rebecka..    Lite färg och levande växter i rummet gjorde susen :)    Lite färg och levande växter i rummet gjorde susen :)    Romantisk middag ala Rebecka och Sofhie :p    Cana och jag på     haha charmigt kort :D Folk från enforex..    Rebecka, Katie (irland), jag, Simon (polen)& Katies kompis som var på besök över helgen..    Thayna ser inte ut att gilla vad Tiago har att säga ;p        Haha denna får avsluta!

Söndagen den 8:e februari 16.38

Ja då sitter jag här på det mysiga lilla internet caféet igen. Så mysig stämning (förutom all rökning). 90% av alla här är studenter som sitter med sina laptops, resten är gamla stammisar (gubbar som ser ut som tagna ur en film med morfarskeps och det typiska grekisk gamla farbror utseendet :p) och jag är så stolt att jag faktist hittar någorlunda i staden nu. kan gå alldeles själv till plaza mayor och tom hitta runt omkring *STOLT* :)

Mysigt att läsa alla era kommentarer med btw. Kul att veta vad ni gör osv :) Tråkigt att höra att Lukas inte mådde bra, stackars lilla unge med att vara sjuk hela tiden :/

Har inte så jättemycket tid att skriva ett inlägg här egentligen, ska möta en kinesisk kompis under klockan på plaza mayor om en kvart coh måste in på swedbanks hemsida med :P

Men jag skriver ett blogginlägg imorron och lägger in lite bilder med :) Skola imorn ja..puuh, nya tag sofhie :P

Okej..hasta luego amigos!

Lördagen den 7:e februari 14.13

Oj, nu var det ett bra tag sen jag skrev här..har varit en hektisk första vecka. Har hunnit bli sjuk med vilket gjort att energinivån varit ännu sämre. Man känner ju att man missar så mycket om man är borta från skolan en dag med så jag har vart där. Idag sov jag iaf ut och sen tog jag ett varmt skönt bad med ansiktsmask och en kopp te med massa citron och honing i. Det gjorde susen för halsen och hostan.


Sen blev det att städa rummet och övriga ytor så gott det gick. Det ska nämligen vara så att en städtant kommer en gång i veckan och städar men hon har inte vart här på de två veckor Rebecka vart här och ingen dammsugare har vi heller så kvasten är det bästa man har att ta till. Så runt med dammet lite sen torka golvet, lite bättre iaf. Sen igår var jag och Rebecka på ett köpcentrum lite utanför staden och inhandlade lite krukväxter till våra rum så nu känns de lite mer färgglada och livfulla, så jag har hunnit med att plantera om dem med. Nu efter detta inlägg blire plugga nån timme innan vi tar en promenad till ett annat köpcentrum utanför stan. Så skönt att staden är rimligt liten för man kan gå till allting.


Ja, vad händer annars i Salamanca!? Veckan har bestått av en hel del matlagning. I tisdags var vi hos Taina och compani där vi åt lite småplock följt av kanlebullar som vi svenskar bakade. De uppskattades mycket J Onsdagen var vi här och vi svenskar gjorde tacos följt av en Brasilianskt efterätt som var DEALISIOUS! Torsdag var vi sugna på picknick men sen blev vädret sämre så det slutade med en picknick hemma här i vårt kök med vindruvor, kex, ostar, smörgåsar, sallad, melon osv. Riktigt gott. Och vi fick så mycket över att vi körde en favorit i repris igår kväll med J Sen efter det gick vi ut igår för att fira av Simon från Polen och Lucas från Peru, som båda åkte hem idag. Lite tråkigt, man kommer varandra rätt nära på den korta tiden :/ Men är ju lite van sen au-pair tiden i USA. Vi började iaf på baren vi brukar gå till, Chupeteria där det shottades och dansades tills vi bestämde oss för att gå runt hörnet till Camelot där det blev mer dans på schemat. Hemgång halv tre och sängen kändes underbarare än någonsin J


Nästa vecka åker Taina från Brasilien hem med, hon kommer verkligen lämna ett tomrum! Men hon ska några dagar till Barcelona och det ser ut som om vi kanske kommer åka dit några stycken med några dagar. Får se om det går enligt planerna..


Nej nu måste jag plugga så läraren inte har ihjäl mig på måndag :p Men jag kan iaf påstå att jag lärt mig en massa, massa spanska (eller tja ord iaf :p) på en veckas tid. Det är bara grammatiken som är svår att pränta in men det får väl ta den tid det tar helt enkelt.


Och familjen Svensson som skrev om att skicka ner mina jeans, det vore jättesnällt! Men vantarna kan Sara ha (om hon inte slarvar bort dem ;p), här är det inte så kallt att man behöver dem iaf. Och jag har sagt till Sarah att hon får använda mina krämer osv som står där nere, inte min favvoparfym bara (mary-kate and ashley olsen) :) Adressen är:


Sofhie Svensson

Obispo Barbado Viejo 10, 1̊ D

37001 Salamanca

Espaňa


Hoppas ni alla har det kanon där hemma! Puss på er.


Hasta luego!



P.S- Jag hade tänkt lägga in en massa bilder från veckan ju men nu glömde jag kamera och sladd hemma så de får la komma i ett inlägg på måndag från skolan kanske..:p


Tisdagen den 3:e februari 14:33

Nyss hemkommen från min adra dag i skolan. Denna dagen började dock utomordentligt dåligt när jag vaknade och insåg att klockan var fem i elva och inte åtta! Panik! På med kläder, borsta tänder, slänga ner ett äpple i väskan, ta med en banan på vägen och springa till skolan. Mi despertarse tarde fick jag säga och slå mig ner. Och tro inte hon hade överseende med att jag nyss var nyvaken :p nej hela dagen idag har hon sagt Muy estudias notche Sofhie (Mycket studier för dig ikväll Sofhie) Och ja, jag håller med..måste verkligen plugga. Mest ord så att jag lättare förstår uppgifterna vi får och så. Och grammatiken tar kål på mej, har jag inte sagt det förut så säger jag det nu, JAG HATAR GRAMMATIK! Och inte bara den spanska, all grammatik i världen skulle kunna få slänga sig i väggen tycker jag ;p


Så idag blire ingen sightseeing i staden med skolan som de andra ska på och inget filmtittande för min del. Nej, idag blire att köpa handdukar (så jag denna gången kan torka mig efter duschen ;p), väckarklocka eftersom mobilen lägger av titt som tätt och sen blire plugga, plugga, plugga tills sängdags!


Som sagt har jag ju mobil nu om någon känner för att ringa, och svarar jag inte är det nog för att den lagt av ;p Är i skolan mellan 8-14 så efter det eller ja kvällen är väl bäst att ringa J Numret är iaf: 691910792 plus landkod, vene vad det är till Spanien? ;p


Här är lite bilder på lägenheten med, kom på att jag inte visat den än :p och tack så jättemycket för alla gulliga kommentarer osv. De uppskattas och det är kanonkul att läsa :) hat kanon alla där hemma! Älskar och saknar er alla! Muah!


Måndagen den 2:e februari 21:44

Eftersom jag inte har internet hemma i lägenheten skriver jag blogginlägg hemma när jag känner för att skriva av mig och sen lägger jag in dem när jag har tillgång till internet, så låtsas att detta lades in enligt tidpunkten ovan ;)


Idag var första dagen i skolan på ENFOREX. Vi fick göra ett test, vilket jag förstod nada utav och utefter det blev vi indelade i de grupper som passade vår språkkunnighetsnivå. Mitt prov visade nog ganska tydligt att jag gissat på alla svar, och som förväntat hamnade jag i nybörjargruppen. Men tro inte att det var lätt för det. Läraren pratar ju bara spanska, vilket är bra, men svårt för jag kan ju inte fråga när jag inte förstår. Denförsta läraren utav tre var toppen. Hon pratade sakta, tydligt och gestikulerade mycket. Den andre babblade på fort som tusan och var mer sträng.  Och sen hade vi kulturlektionen med Pedro, en yngre lärare och honom förstod nog knappt någon vad han sa :p han pratade iaf om de olika regionerna spanien är uppdelat i och att de har olika dialekter i olika regioner/provinser. Så mycket förstod jag J Sen började han prata om viner tror jag :p Men det är frustrerande att inte förstå och man känner sig dummare än någonsin när man inte ens kan säga, jag förstår inte :p Läxan till imorron var iaf att göra ett "La familia" släktträd och skriva ut de olika namnen för morfar, pappa, syskon, kusiner, morbröder osv. Jag tog mammas sida, men skrev mamma & pappa ihop, Stefan & Maria och Danutta & Kenneth, har ingen lust att ta reda på hur man förklarar skilsmässor, halvsyskon osv ;p


Efter skolan gick iaf jag och Rebecka hem en stund. Jag slängde in den tunga väskan  och begav mig till mataffären för att grundligare gå igenom den och handla lite mer mat. Det gick bra, handlade på mig lite. Maten är ungefär på samma prisnivå som hemma, kanske t.o.m något dyrare ibland. Men det kan vara så att euron inte står så högt som jag först trodde..jag trodde en € var 10,6SEK men om jag förstått rätt är det mer runt 9,1. Så vem vet :p Jag kom iaf hem, åt lite, gjorde läxan och sen gick jag och Rebecka ner till Plaza Mayor och mötte upp de andra. Några ville hitta en musikskola att gå i kör på och spela instrument så vi tog oss frampå de små mysiga kullerstensgatorna tills vi hittade. Sen blev det bibblan och lite sightseeing på vägen tillbaka till Plaza Mayor för att mötas för en kaffe. Mer och mer kan jag slänga in spanska småord här och var i samtalen och förstår gör jag faktist för det mesta när de andra pratar. Man vet ju lixom sammanhanget..Annars har vi kroppsspråk och lite engelska här och var :p Så det går bra, skolan är som sagt värre eftersom de pratar så fort och jag inte vet vad de pratar om. Grammatiken kan jag ju inte ens på svenska lixom..men en grej förstod jag idag iaf J Grattis para mia! Aja, känner att jag måste plugga nu tills det är dags för sängen. Man blir helt utmattad av att vara koncentrerad och uppmärksam till 100% en hel dag.


Som avslutning såhär..ärdet någon där hemma som vet om det faktist är farligt/stor risk att få samonella av att dricka vattnet här nere? Alla sa ju innan jag åkte att jag absolut inte skulle göra det, men här gör alla det och säger att det inte är några problem alls? :p


Aja, hasta luego amigos!


P.S - Jag stinker rök, alla röker som skorstenar och helst inomhus..BLÄ!

           


Live från Salamanca, Spanien!

Ja nu sitter jag alltså här, på ett internet café i Salamanca. Utomhus är det ca. 10C med överraskande varm sol. Huvudet känns lite tungt efter en kväll av lite för många shots. Min roomie Rebecka (som råkar vara svensk och just nu sitter bredvid mej), introducerade mig för hennes umgänges gäng igår. Japanerna lagade sushi och någon annan japansk maträtt, jättegott. Vi umgicks lite och sen bestämde vi oss för att gå till en bar av för mig okänt namn :p Där dansades och shottades det för fulla muggar eller ja glas iaf. En shot kostade 1€, ganska överkomligt faktist.

Och idag är ju hela staden nerstängd så café var det solklara (enda) valet. Sen blire nog "In to the wild" eller vad den heter. Förhoppningsvis på engelska så jag med förstår :) Men det jag farhågade (heter det så!?) om att inte lära mig så mkt spanska eftersom man umgås med icke spanjorer är det nog ingen fara med. De andra i "gänget" är från japan, turkiet, polen, sverige och irland  men alla är ju här för att lära sig spanska så även den svenska killen vägrar prata svenska med Rebecka :p men som sagt det är bra att vi/de pratar spanska med varandra så man lär sig. Redan under kvällen igår snappade jag upp en hel del uttryck genom att lyssna, fråga och framförallt UPPREPA som en annan pappegojja :p Men den turkiska tjejen (jag och namn..) kom förra helgen så hon kan inte heller någon spanska. Så det är vi som sitter och iaktar från de mörka hörnen ;p Rebecka har bara vart här en vecka hon med men hon läste spanska på högstadiet så hon har lite mer koll på grunderna.

Men allt känns iaf himla bra och lägenheten var helt okej standard på. Alla säger att våran och den lägenheten vi var i igår är de finaste och fräschaste så, jag hade nog tur :) Rummet är litet med en 120 säng, ett skrivbord, ett sängbord och en garderob med helkroppsspegel (plus för det). Så allt man behöver finns, lite inköp av någon krukväxt och nåt färgglatt och jag ska nog definitivt stå ut i fyra månader :)

För er som ville komma ner och hälsa på så är det cool lugnt att bo hos mej i lägenheten. Den japanska tjejen som oxå bor med oss har haft sin grekiske pojkvän där över helgen så så länge det är okej för de andra äre inga problem. Blir trångt men det går att lösa :)

Måste väl skriva lite om gårdagens resa hit med, nu när jag ändå har tillgång till internet...Det började ju med en himla trevlig överraskning på fredagens Swebus när jag insåg att gamla kompisen Simon (Som jag inte träffat på 1,5 år) skulle med samma buss upp. Alltid trevlig med sällskap, och vissa sällskap kanske uppskattas mer ;) På lördagen åkte jag iaf som planerat från Alex i Märsta kvart över sex ut till arlanda där jag checkade in en lite för tung väska 23kg och 20 var gränsen :p Som tur var fick jag en trevlig amerikan att fjäska in mej hos så han lät mig checka in den, jag skulle ju va borta ett år! *HOST* :) Det var en minst sagt frustrerande dag. Iaf när jag kommit av planet i Spanien. Ingen pratar ju engelska! Jag är inte van vid den situationen. Att inte kunna göra sig förstådd alls är himla frustrerande..men fram kom jag efter att ha knallat runt i 3 timmar i lilla Salamanca för att hitta stället där min nyckel fanns och efter att ha åkt med en galen spansk taxi chaufför som hela tiden skrek på Spanska :p Förhoppningsvis är det lättare på hemvägen då jag nog lärt mig spanska nog att göra mig förstådd :) Alla säger att på en vecka eller två har de lärt sig mer spanska än efter 6 års studier hemma, så det ska nog gå galant..och som Anna sa, jag är en svamp när det kommer till att suga upp nya språkkunskaper :)

Aja, dags att gå vidare. Jag hoppas ni har det bra där hemma. Jag har det iaf mucho bien alla redan och längtar till att få börja suga upp kunskaper i skolan imorron! :)

Hasta Luego!


RSS 2.0