Los Angeles!

Jaha då var man tillbaka i Santa Barbara igen efter en underbar helg i LA! Jag tar det dag för dag...

Lördag 26/9
Dagen började tidigt med att Johan och Philip drog ner och hämtade vår lilla hyrbil (mini-buss). Som misstänkt kom vi inte iväg förrän två timmar än planerat men iväg kom vi iaf utan att ha glömt något. Vi bestämde oss för att köra den fina vägen genom Malibu längs kusten och sen därifrån vidare till LA. Vi kom fram hela och mindre rena och checkade in på vårt 4-stjärniga hotel "Beverly Hilton". (Vi använde oss av priceline.com, där man får bjuda fram ett pris själv och därav få det rejält billigare än vanligt. Jag menar 700kr var för två nätter på 4-stjärnigt hotell mitt i hollywood, inte illa pinkat! Ett litet tips sådär, går även att göra på svenska hotell eller andra hotell runt om i världen som finns med på deras hemsida.) Det var det finaste och lyxigaste hotell jag satt min fot på! Såna där  killar som parkerar bilen åt en när man kommer till entrén, jättestor pool med massagebänkar, gulddetaljer, blanka golv, speglar som täckte väggarna och fräscha enorma blombuketter överallt! Går inte att beskriva men det var riktigt lyx! När vi var incheckade och klara tog vi iaf bilen och spenderade resten av dagen med att åka runt i Hollywood och titta på stjärnornas hus. Det var väl inte så att man såg så mycket mer än deras portar och höga häckar men ändå ;p Sen åkte vi och såg hollywood skylten med, det var lite coolt. Ett plus till Johan som var duktig och körde runt hela dagen utan knyssel och riktigt bra dessutom, tror inte vi körde fel en enda gång och det utan att ens använda den inköpta GPS:en. Efter det hittade vi en mysig italiensk restaurant där vi alla åt varsin italiensk pizza av högsta kvalitet och drack varsin öl. Sen blev det hem till hotellet för att vila en timme innan det vankades utgång i Hollywood. På förfesten berättade malin med tårar i ögonen att hennes Johan friat till henne och visade sin jättefina ring för oss! Grattis till er! Vi blev alla rörda och Tilda fick sminka om sig efter gråt-kalaset! ;) Det var ju ett ypperligt tillfälle att gå ut och fira i hollywood! Det var till en början lite svårt att veta var man skulle bege sig i USA:s näst största stad en lördag kväll men till slut hittade vi en lounge-bar som hette "Social". Och det var ett väldigt passande namn. De hade dans golv med halvbra musik men det var mer ett ställe att snacka och vara social på, men riktigt mysig kväll och vilken fin inredning de hade sen! Vi träffade på glada och galna norrmän och även några killar från Israel, fick öva mina hebreiska böner och de var grymt imponerade! Ibland lönar det sig att bo med judisk familj ett år, hehe ;p Klubben stängde iaf 2 och det bar av hem till hotell för nattliga äventyr av olika slag!

Söndag 27/9
Vi hade bestämt att mötas allihop klockan 09.30 nere i hotell lobbyn (Jag och Jennie delade rum och de två paren delade självklart rum..). Efter att ha sovit mer eller mindre två timmar tog vi oss iaf ner till den där lobbyn, även om det var knappt, och jag till mitt missnöje upptäckte att min urinvägsinfektion smugit sig tillbaka, denna gång värre än den första till råga på allt! men ner kom vi och vi hoppade in i en taxi och tog oss till UNIVERSAL STUDIOS!! För er som inte vet är det där de spelar in hollywood filmerna och det är även en nöjespark med tema därefter. Vi köpte ett "Gate-A" pass som gjorde att man fick gå före i alla köer, det gjorde verkligen vår dag. hade man inte haft det hade man aldrig hunnit med allt som vi hann med och humörena hade säkert inte vart på lika hög nivå med tanke på de köer alla andra fick stå i. Det var verkligen värt 280kr extra! Hursom var det en kanonkul dag med nöjesåk, stekhet värme, skratt och med en rejäl insikt i hur det går till framför och bakom kulisserna på filminspelningar. Vi fick även se Vesteria Lane, eller vad det heter, där de spelar in Desperate Housewives och andra filmscener. Det var riktigt häftigt! Det var en "once in a lifetime" upplevelse iaf och det var häftigt att få uppleva det! Jag försökte hålla modet uppe så gott det gick trots ENORM smärta (även när jag inte kissade, utan HELA tiden. Hade så ont att jag hade rysningar!) och ständiga toabesök. Väl hemma på hotellet blev det sova en timme innan vi skulle ner och käka middag i hotellets restaurant. Jag åt hummer soppa och sushi, riktigt, riktigt gott! Och vilken fin restaurant dessutom, låg precis vid den enorma poolen med massagebord och diverse lyx! Det var planerat att vi skulle gå ut även denna kvällen men jag och Jennie hade noll energi eller motivation till detta och gick och myste med film och sömn i vår hotellsäng istället medans de andra drog ut en sväng. Tydligen vart det ingen hit iaf så vi missade inget ;p

Måndag 28/9
Vi fick sova ut och vaknade med nyfunnen energi till utcheckning vid 12.00. Därefter tog vi oss till hollywood boulevard för att titta på de där stjärnorna i trottoaren och för att titta runt i lite affärer. Jag hade inte mkt pengar att spendera då denna helg redan gått på mer än vad jag hade råd med, men det blev en klänning för 70kr på rean och ett par solglasögon - råkat sitta sönder mina gamla. När vi kände oss nöjda tog vi taxi tillbaka till hotellet, packade in oss i bilen och körde hem till Santa Barbara igen. Denna gången tog resan inte ens två timmar. (Den korta vägen var betydligt KORTARE än den fina vägen genom Malibu som gjorde att resan dit tog dryga 3,5h istället för 2.) Kändes skönt att komma hem skapligt så man hann packa upp och titta på lite idol innan sängdags.

Jag köpte även en ny kamera på rean innan LA, så att jag kunde ta bilder och det gjorde jag kan jag lova, men igår när jag skulle ladda upp dem gick nåt fel och nu kan jag bara öppna typ en tredjedel av bildern! :( Någon som vet vad som kan ha gått snett/hur man fixar det? Riktigt surt att de fina bilderna inte finns ju..jag klippte dessutom ut dem ur kamera mappen/minnet så de finns inte kvar! Hjälp någon!?

Jag laddar väl upp några av de få som jag kan öppna iaf..

Mitt och Jennies hotellrum.. Det ny-förlovade vackra paret!! Jag och Jennie i taxin till  Jennis och Tilda på  Jag och min kompis Nadav från Israel, riktigt fina ögon på den där pojken! ;p Två galna norskar och en Jennie! Ett taggat gäng inför en dag på UNIVERSAL STUDIOS!  Detta räddade dagen :)  Vatten show med explosioner och coola trix!   Visteria Lane



Och idag har jag vart hos skolläkaren igen. Fick mer antibiotika och inte ens han kunde förstå hur urinvägsinfektionen kunnat komma tillbaka så tätt inpå. Jag hade inte gjort något av de vanligaste felen som han räknade upp..hoppas bara den försvinner denna gången, otroligt obehagligt detta!


La chica de ayer..

..är en riktigt bra låt av Enrique, mums på den! :) Idag är en sån där happy day! Vaknade vid 9.30 utvilad och pigg, tittade på de två senaste avsnitten av idol och åt kaviar knäckemacka med kaffe. Kan det starta bättre? :) Kaviaren (som det vart heta diskussioner om här hur man uttalar..självklart ska det uttalas kavjarr, i äkta östgötsk stil!) fick vi av Johan, Malins kille som just nu är här och hälsar på. och kommer så vara två veckor framöver. Han har sällskap av Tildas kille Philip som är här tills söndag. Så det är verkligen fullt hus här nu i lilla tvåan! :p Vardagsrum har blivit sovrum och man får tassa så man inte väcker folk var man än går..men det är lite mys! :) och till helgen blir det en liten road-trip till LA. Gå på Universal studios och parta lite. Kommer ganska billigt undan när man är 6 stycken på bil och smarta som vi är har vi hittat en sida att buda på billiga hotell på, kanon! :)

Jag skrev ju sist att jag hade en liten hemlis att berätta, och nu är den helt klar och bokad så nu kan jag väl våga skriva det kanske. Jag kommer som nu de flesta vet inte att kunna komma hem till Svea-rike i jul, det skulle bli alldeles för dyrt och det är pengar jag inte har..tyvärr! Dock har jag blivit övertalad och bjuden på en resa ner till Sao Paulo, Brasilien! JAG SKA OCH HÄLSA PÅ CARLOS! Han jag umgicks med i Salamanca för er som glömt :p Lägger in en bild nedan med för att fräscha upp era minnen. Ska bli så himla otroligt roligt! Mycket bättre än att sitta här själv över jul & nyår. Så blir tre veckor där och sen tre veckor av jullovet här i Santa Barbara innan skolan börjar igen. Hoppas det går som planerat nu bara!

Sen kan jag väl avslöja med att jag börjat få "second doubts" vad gäller hospitality/turism. Jag har ju nu påbörjat ett "major" inom hospitality, dock fick jag bara två sådan kurser denna terminen. Och redan nu känner jag att jag nog inte vill jobba inom det afterall. Känns ju redan nu som att jag är lite klar med att resa runt och aldrig ha något fast att kalla "hemma", så då är det kanske lite dumt att ge sig in på det som yrke? och ju mer jag nu pluggar och läser om det känner jag mig mer och mer säker. Istället är det återigen media - TV & Radio som lockar. Har mailat min counselour (rådgivare) för att se vad hon har att säga om saken. S vi får se vad som händer till nästa termin.

nej nu måste jag plugga lite training & development igen. Det är så jäkla mycket att göra på den kursen och jag ligger redan två kapitel bakom! Så nu får jag ta tag i mig själv! Sluta skjuta på det! Hinner nog med ett och ett halvt kapitel innan jag ska iväg och babysitta om lite mindre än två timmar!

Innan dess lägger jag in ett bild-medley bara för att jag saknar Salamanca och Carlos! :)

hela gänget..jag och Carlos..Två av de finaste tjejerna jag träffat!Hejdå Carlos och Guiliano!Finaste Carlos!


Party weekend!

Jag har vart lite dålig på att uppdatera på sistone, jag erkänner..har vart ullt upp på alla vis. jobbade torsdag eftermiddag och eter det var det hem an snabbis innan det bar av ner till de svenska killarna downtown för lite "svensk-fest" och det var det verkligen med. 99% svenskar och aktist en hel del gamla bekanta rån Linköping. Blandannat Polla som jag hängde mycket med på "jennifer & Johanna-tiden". Var lite kul. annars var de flesta yngre och vi kände oss nog lite för gamla och mogna för o va där. Känns som det var ett tag sen man svina runt så..

(TOA PAUS!!!)

Fredag var det upp med tuppen, eller ja klockan 10 iaf (lite segt efter festande kvällen innan men självförvållat så..) för att dra på två timmars matte. Därefter mötte jag roomiesarna + en annan svensk tjej som heter Anna, på stan för sushi lunch och lite shopping. Dollarn var nere på 6.8 så det går åt rätt håll! Blir billigt här nere då! Det är välkommet.. När vi kom hem blev det ett glädjeskrik över hela gårn när jag till min lycka ser att det står ett bord och fyra stolar utanför vår ytterdörr. Det måste va kära hyresvärden Woffe som tänkt på oss när nån flyttat ut eller nåt och gett det till oss. Vi slängde upp det direkt och nu börjar det ju nästan se möblerat ut, vi njöt rejält av att resväskan och pappskivan fick stå mot väggen när vi åt middag!

På kvällen var vi bjudna på formellt cocktail party hos en amerikansk (han heter Chai och ja det uttalas som chai-latte ;p) kille jag träffade på Tonic förra veckan. Så vi svirade om till in klänningar och klckar och begav oss. Det var ett skit stort hus ullt med människor, och knappt någon yngre än oss. Det var annorlunda på ett bra sätt efter att alltid få va äldst överallt här nere annars. Riktigt skoj fest faktist..lägger in lite bilder från det här nedan.

  Äckliga duvor som attackerad både mig och vår sushi!!    Jag och Chai      brudarna med en amerikansk tjej på dansgolvet på festen.. 

Och idag blir det utgång downtown med Anna och hennes svenska roomies. Blir nog skoj. Dansa lite! :)

(TOA PAUS)

Om ni undrat över TOA-PAUS biten kan jag ju gå in på privata saker och säga att jag dragit på mej en rejält obekväm urinvägs infektion. Fick gå till skol-läkaren och få antibiotika. Den kuren börjar jag dock imorron då det ju kan slå ut antibiotika effekten om man dricker alkohol. Iaf inget bekvämt alls och jag måste alltså springa på toan var femte minut..Det är inte alltid lätt när det är svårt!

Nej nu MÅSTE jag plugga ett kapitel hospitality - har skjutit upp det hela veckan och har tre kapitel som ska vara upplagda (vi använder en internet server till den kursen, smidigt..) imorron. Kanske hinner göra ett idag och ett imorron iaf. Träffade Harry, en engelsk kille som går i min hospitality klass, igår på festen och han hade bara gjort kapitel 1 så jag ligger inte sist i klassen iaf :p Och sist sa en annan tjej att hon med var efter så..men två ska jag klara av. De är sjukt långa med sjukt mycket tråkig text och en massa frågor dock, så varje kapitel tar sin lilla tid. Vill hinna sova en stund med innan det drar igång igen ikväll så ska ta tag i allt det nu. Jennie har fått hit skickat lite lögodis så med dess hjälp så ;)

Gooooodis!!  Mumma!

Hur har ni det alla där hemma? Inte hört nåt från nån på ett tag nu..

Love ♥


Uppe med tuppen!

Nu sitter jag här med morgon-kaffet i hand och en (o)lust att ta mig ner till skolan för morgonens gitarr lektion. Men upp kom jag och iväg ska jag! Det är jobbigt att gå upp tidigt när man är van vid sovmorgon, men det är ändå lite mysigt på nåt sätt..sitta o titta på morgonsolen som ligger över bergen, njuta av att det är helt tyst och lugnt sånär som på en liten fågel som kvittrar..Och tänk vad mycket jag ska få gjort sen närjag haft den där timmen gitarr, hela dagen på mej att plugga och mysa! ja nu bar det av på gitarr! :)

Puss o kram på er alla där hemma..har hösten kommit till er än?



Goooo Vaqueros!

Kom precis hem från att ha vart på säsongens första "American football"-match på skolan, skolans lag heter "Vaqueros" (betyder förövrigt jeans på spanska :p). Dock orkade jag och brudarna bara med en timme sen drog vi hem igen. Var ganska kallt och då man inte örstår alltför mycket av vad spelet går ut på, även efter att ha fått det förklarat grundligt gång på gång, gav vi upp..jag fick iaf med mej en fleece-filt med Vaqueros inprintat på. Behövs till sängen, börjar bli kallt om nätterna nu med bara lakan och tunn filt (Jennie ligger o gosar i duntäcke varje natt, har flera gånger seriöst funderat på att sno ett av hennes TVÅ (!?), men nu behövs ju inte det..).

Idag har för övrigt vart en ganska bra dag. Började med att ställa klockan och släpa mig till gymmet, fick med Jennie oxå och trots den värsta träningsvärk jag någonsin haft (karate utan streching och annan träning 4 dagar i veckan börjar göra sitt) så klarade vi oss även hem och ner till poolen ör avsvalkning och lite jobb på brännan. Dock kan man verkligen märka att hösten börjat komma även hit nu, lite småkyligt om kvällarna och morgnarna och inte alls samma tropiska värme längre. Men så länge det finns sol bänkar vi oss nere vid poolen minsann :)

Ikväll blire även utgång downtown med brudarna, blir skoj..får se var vi hamnar. Ska iaf bestämma kvällens outfit nu, slänga på kvällens LP-skiva (eller ja lägga in partyblandningen i Windows media player iaf) och sen korka upp lite vin..kan det bli bättre? En lördag när den gör sig som bäst helt enkelt  :)

Hoppas ni har det bra med därhemma i regnet (?)..



Pussisar ♥


Sofhie goes natural, then blonde, then brunette...

Ja för ca. en vecka sen färgade jag ju utväxten/håret till något halv brunt, typ min naturliga råttfärg. Sen igår fick jag för mej att göra blonda slingor, vilket slutade i att typ hela håret blev blondt eller ja mer...ORANGT! Panik och har fått gå runt o skämmas ett dygn nu men nu sitter det mörk-brun hårfärg i after all. Tilda som jag bor med har jobbat lite på en frisersalong (har jag nämt det förut..kändes bekant?:p) så hon får lägga i ljusa slingor om en vecka eller två,måste låta håret vila lite nu..får väl se hur mörkt detta blir :p

Ska iväg på karate med om dryga timmen, alltid lika kul och jobbigt :)


 Och Martin - det är inte så att jag ogillar bokstaven F, det verkar ligga nånting under F-tangenten på mitt tangentbord eller nåt, man måste trycka jätte hårt för att få fram ett F och därav de uteblivna då och då :p Så gåre när man äter vid datorn! *Post-it lapp i hjärnan till mig själv*




If only there weren't an ocean between us!


Nanny-debut!

Ja det blir det minsann idag. Ska hämta upp flickan (vars namn jag glömt - nanny-bonus poäng!?) runt tre från skolan och sen ska jag va med henne tills mamma Sue kommer hem runt 17.30-18.00. Då äre direkt till Karate lektion som börjar 18.30, får se till o inte missa bussen där!

Just nu sitter jag med färg i håret..jag hade ju tänkt att jag skulle gå lite blondare igen, dock tror jag denna blir mörkare än min nuvarande (Tilda som jag bor med har jobbat på frisersalong och sa "Sofhie du måste ju ha blekning för o få det ljusare" lät ganska självklart när hon sa det såhär nu fem minuter efter jag börjat :p) Men får väl köpa så jag kan slinga i en massa ljusa slingor sen istället..hoppas inte detta blir orangt dock, den hette "champagne-blond med kall ton"..återstår att se..annars blire keps idag ;p

Nej ska städa upp lite i lägenheten här och sen packa klart väskan så jag år med allt jag behöver.

Btw fick jag inte det andra nanny-jobbet ör de yngre pojkarna, ganska bra då det skulle blivit väldigt stressigt att hinna med allt..men mindre pengar. kanske ska försöka hitta ett till två-tre dagar i veckan?



♥ Over and out! ♥


Echo de menos a Espana?

Jag vene om jag har en liten kulturschock eller vad det är, men jag är helt såld på min spanska musik just nu och så fort jag hör nån prata spanska (händer hundra gånger om dan iofs..) rycker jag till lite osjälvmant och vill prata jag med :p Kankse saknar jag Spanien lite ändå? Det är ju ett så himla vackert språk!! Får hitta lite fler kompisar att prata spanska med :)

Här har ni ett par videos/låtar på spanska jag mer än gärna lyssnar på just nu..tycker ni med dem är bra även om ni inte förstår spanska eller blir det lixom inte samma känsla? Vet att jag kan känna mindre för en låt om den t.ex är på polska :p




En lördag..

Jaha, då kan jag berätta att jag lyckats skaffa mig en liten extra inkomst nu iaf! Kom precis tillbaka rån att ha vart o träffat en mamma och hennes 6,5 åriga dotter. Ska hämta henne från skolan tisdagar & torsdagar och vara med henne 3-4h innan mamman kommer hem. Hon verkar vara en rar liten flicka och mamman påminner mycket om Mickie (Tränar mkt, har mkt vänner, lever singellivet och festar osv.) Fast hon verkar rar och "easy-going". Blir nog bra det, blir ju några hundralappar extra i mpnaden iaf.

Kanske ska avslöja att jag även var på "anställnings intervju" för en annan familj med häromdagen. De har två pojkar, en 3 månader och en 16 månader. De klickade bra med dem med om ni rågar mig men de hade några fler att träffa innan de ville bestämma sig så de ska höra av sig nu i början av veckan som kommer. Hoppas på att få det med..det är nämligen måndagar & onsdagar (eventuellt oxå nån helg i månaden) och ca 5-6h. Skulle jag få båda skulle jag ha lite mer pengar att röra mig med så jag håller tummarna för fullt! Ska inte hoppas ör mkt dock..

Nej nu ska jag ner till stan en sväng, de andra tjejerna är iväg på upptäcktsfärd i Santa Barbara idag - på vespor dessutom..kunde ju dock inte följa med då jag hade mötet med Sue, så då får jag underhålla mig på egen hand bäst jag kan..men ni som känner mig vet ju att jag inte buar för lite "egen tid" :)

Pusssssss på er där hemma! ♥


En dag på stranden!

Ja det har vi haft idag jag och brudarna. Första gången jag var på stranden och i havet sen jag kom för snart en månad sen, lite skamligt nästan. Men det var iaf skönt och avslappnande efter en hektisk vecka full med plugg och träning.

Nu efteråt har vi käkat tacos och nu ska vi snart ha lite filmmys. Blir rejäl utgång imorron istället med förfest här, vi var lite sega idag då vi var ute en sväng igår och tog några öl..

Annars inte mkt mer att berätta, jag har lite hemlisar på gång, men inte förrän nästa vecka kan jag berätta vad det handlar om - det bringar otur ju ;p

Låter bilderna tala..några från igår och sen några från stranden idag!

Hoppas ni alla har det bra där hemma i höstrusket! Nästan så man saknar lite regn & rusk ibland..fast inte ofta ;)


Före tequila..   Under tequila..   Efter!! ;p   

Tilda & Malin   Jag & Jennie..   utsikt från vårt campus på vägen ner..

 Malin, jag, Tilda & Jennie..snyggast i stan!   Sötisar..   Hulken och de två jättarna? ;p  

   Tilda i vattnet..     


Ny vecka!

Ja imorse var det dags för min tredje gitarr lektion. Idag var första gången vi fick ta fram gitarrerna, dock stämde vi dem bara men jag vill lära mig mer, NU!! :) Jag ska bli lika bra som Sungha Jung (en kille pappa tipsade om som han sett på youtube), vilken talang! Inte alls gammal heller..måste spelat hela sitt liv ju! Impressive!

Jag har även haft matte idag, blev krångligt då de ställer upp delat på ett helt annat sätt än jag är van vid..dock hade de andra internationella studenterna i klassen också problem med det så vi får träna..

Ska ta mig till gymmet med om nån timme har jag tänkt. Har ju det som en lektion. Så får man poäng för det..men man måste gå minst 2 timmar i veckan så ska komma igång tänkte jag. Blir mycket träning eftersom jag har karate tisdag och torsdag med, så blir iaf 4 dagar i veckan. Men det är ju bara nyttigt :)


RSS 2.0