Sööööt!





Haha tyckte bara denna var så otroligt jäkla söt! :)

Happy Rosh Hashanah!!

Yepp..precis som ni nu alla förstod direkt firar vi nu i min judiska familj Rosh Hashanah, det judiska nyåret! Eftersom den judiska kalendern går efter månen och inte solen har de sitt nyår nu. Så ikväll kommer hela tjocka släkten med ungar och respektive hit på middag. Rosh Hashanah började igår kväll så vi hade en typisk Rosh Hashanah-middag. Man ska doppa äpplen i honung som symbol för att det kommande året ska bli sött och behagligt. Just äpplen använder de i en hel del av de typiska maträtterna under Rosh Hashanah eftersom äpplet ar runt och i detta fall symboliserar månen och starten på ett nytt år. Man ber också böner och får säga en "Nyårsönskning". Det skiljer sig lite från våra nyårslöften eftersom man ska säga någonting man vill bli bättre på osv. Sydney var så söt igår och sa "I wanna make alot of new friends and I'm gonna be even nicer to them this year and respect when they don't wanna play what I wanna play" tidigare under dagen, när Mickie stod och berättade lite för mig om Rosh Hashanah och sa att man blev förlåten för sina synder och onda handlingar, kom Sydney upp och sa "But Sofhie is always nice and never do anything mean so she doesn't have to be forgiven. I love my Ooofiiiiie (Det ar vad ungarna kallar mig)" Fick lite tårar i ögonen när hon sa så, insåg att om fem veckor kommer jag inte få höra hennes urgulliga kärleksförklaringar längre.

Eftersom det är Rosh Hashanah är ungarna lediga från skolan idag och imorgon. De är i synagogan större delen av dagen och jag behöver varken jobba idag eller imorgon. Skönt med två dagars oplanerad ledighet bara sådär :) Imorgon kommer Veronika hit så ska vi planera lite inför vår weekend i New York inte denna helg men nästa. Ska bli kul att åka iväg och göra en sista resa med lite sightseeing, shopping och bara allmänt strosa runt i Central Park. Man har ju hört att det ska vara så vackert där under hösten, så det måste man ju uppleva. Får nästan lite smått ångest nu när jag inser att jag snart ska lämna allt detta bakom mig och bege mig hemmåt igen. Känns som att nu när det är så nära hade jag gärna stannat en extra månad och rest runt lite mer. Känns som att det är så mycket mer jag vill se. Men får komma tillbaka på semester. USA är verkligen ett som kommer ligga en varmt om hjärtat efter det här året. Mitt andra hemland :)






Daniel Powter - Next plane home




Hur får man sitt pussel till liv att spela någon roll!?

En sak slog mig igår vid matbordet när Sydney, som den nyfikna lilla 6åring hon är, intresserad frågade mig och Mickie "Hur kommer en bebis in i mammans mage?" Följt av fnitter från Allie och Jessis håll svarade Mickie självsäkert "När två människor älskar varandra gifter de sig och skaffar barn. Resten ska vi nog vänta några år med att gå in på". Nöjd över svaret mumsade hon oberört vidare på sin broccolli. Vi blir upplärda från barnsben att människan är en halva i jakt på sin bättre hälft. Vi ska jaga genom världen för att hitta den rätta , det ska älskas och provas på alla möjliga sätt innan vi tillslut kanske hittar en match som funkar. Är det vad livet går ut på frågade jag då mig själv?

Rent tekniskt sätt är det väl bara att ge sig ut med friskt mod och testa allt och alla du kommer över , men om du gräver lite djupare inser du att det är på så många plan du ska lyckas på att det nästan är omänskligt att hitta rätt! För även om det på våra listor över "önskade egenskaper" oftast toppas med - snygg , rolig och omtänksam , finns det så mycket mer innan det är värt att försöka sig på ett förhållande, och allra helst en förlovningsring som säger evig kärlek.

Det är det där med att kunna prata med varandra, öppna upp sig och bjuda på sina känslor så att båda blir nöjda utan att det är varken för mycket eller lite. Det ska kyssas med exakta mängder tunga, livsplaner, etik och moral får gärna vara likvärdiga och att ha ett intressant och inbjudnade jobb är precis lika viktigt som att vinna skönhetstävlingar, rapa ur sig skämt och pumpa på gymmet. Den perfekta partner, finns han??

Hur hittar man sin pusslebit och hur vet man att den är perfekt rätt och inte en inbjudande karvig kant? Hur vet man när det är dags att ge upp ett pussel och påbörja jakten på nytt med ett nytt pussel? Ibland driver jag mig själv galen med alla tankar!




"All men should strive to learn before they die, what they are running from, and to and why" James Thurber





Grattis sis!!


Grattis allra karaste lillasyster pa din stora dag! Tanka sig att du redan ar 18 jordsnurr! Tankte jag i din ara skulle skriva lite om ditt stjarntecken jungfrun sa har har jag hittat lite info om jungfrun som stammer bra in pa dej :)


Som jungfru är du snäll, ödmjuk och en god och förstående lyssnare. Du trivs bäst när du kan vara till stöd och hjälp för andra och din omtänksamhet ar en av dina finaste resurser. Som jungfru är du mycket känslig och sårbar för kritik. Trots att du i regel är både tankemässigt och praktiskt begåvad ängslas du ofta för att inte duga, varför Jungfrun behöver mycket stöd och uppmuntran.

Du passer mycket bra ihop med oxen! :D



Färger: Jungfruns astrologiska färger är grått och blått


Tursiffra: Den astrologiska tursiffran är 8.


Växt: Krokus


Sten: Bärnsten


Hittade aven lite som passade mindre bra in pa dej sis ;)

Du vill inte vara i centrum utan drar dig gärna undan. Du är blyg och avvaktande och föredrar att arbeta bakom kullisserna. Alla arbeten som fordrar ordningssinne är väl lämpade då jungfrun har ett utpräglat ordningssinne med god organisationsformåga. Som jungfru är du perfectionist och hemlighetsfull av naturen.


Jag onskar dig den basta fodelsedagen nagonsin, underbart att vi snart kan ga ut tillsammans och gora stan osaker!! ;) Onskar jag kunde vart dar och kramat pa dej! Love you sis ♥




 

Ensam mamma soker..

Tittade just pa avsnitt 2 av "Ensam mamma soker". Gud jag blir alltid sa glad av det programmet. De ar sa glada och gulliga allihop. Nastan sa man blir lite pirrigt kar sjalv sadar! Och gud vad fint Sverige och den svenska sommaren ar! Kommer uppskatta den sa himla mycket alla ar framover.

sa manga sota killar har de att valja mellan med. Det ger en lite hopp om att det faktist finns bra killar dar ute. Fragan ar bara var dock!? ;D Inte ar de belagna har i D.C. eller USA iaf. Amerikanare ar nog ratt underliga nar man tanker efter..eller ar det kanske vi svenskar/jag som ar underlig? Det tal att tankas pa!











50 dagar kvar Sverige sen ar jag hemma!

Vet inte varfor jag ar sa deppig och kanner att allt ar vardelost, vet inte heller varfor humoret gar upp och ner snabbare an blixten. Ena dan kan allt kannas kanon och jag ar pa basta humor, for att sen dyka rakt ner i botten dan darpa! Jobbigt ar det. Maste forsoka rycka upp mig sjalv!

Sitter iaf och forsoker klura ut min kommande framtid. Igar oppnade ju anmalningarna unfor varterminen 2009 pa studera.nusa har tittat runt lite idag och hittat lite kurser. Bade pa distans och hemma i Linkoping. Sa planen ar val att plugga lite grann och jobba lite grann. Tog en liten paus nu innan jag tankte jag skulle titta pa kurser utanfor studer.nu och de officiella universiteten. Kanske kan hitta nagon mysig kvallskurs. Kanns som att det mesta duger bara jag far komma hem och vara med er alla igen!! Mysa med en kopp te framfor brasan i spangen, sitta och snacka skit med mamma eller bara knalla runt i Linkoping och kanna sig hemma! langtar saaaa efter en rask promenad genom ett hostigt Ostergotland med kylan runtomkring. Har ar ju defenitionen av host lika med 20º och alltfro kvalmigt. Nej, lite kyla tack!!! :D

Sitter och lyssnar pa Laleh, det far mig alltid att kanna mig narmare er dar hemma. Det vacker sa manga minnen. Goda som onda, glada som sorgsna. Bara "Live tomorrow" borjar spela ser jag Sara och mej med en kopp te i de grona och bla kopparna hemma i spangen. Sitta dar och nynna med brasan sprakande i bakgrunden, jag kan t.o.m kanna lukten av den dar lila te pasen. Jag saknar dej nagot otroligt kara lillasyster! Gud vad jag ska krama pa er, kommer aldrig vilja slappa taget!

Och "Hide away" har det fallit manga tarar till. Det gor ont att tanka tillbaka pa hur allt brukade vara, hur det brukade kannas. Gamfora da och nu. Se hur mycket som forandrats. Att det kan rymmas sa mycket minnen i en sang, den far mig fortfarande att grata! Sa manga ord, tankar och kanslor. Det slutar aldrig att forundra mig!



Laleh - Live tomorrow
Laleh - Closer
Laleh - Hide away
Laleh - Forgive but not forget









Positiva Fhiie..

Vaknade pa ett sant bra humor. Ungarna var glada, inget brak vid frukosten.  Mickie tog Allie till tandlakaren och jag och Sydney promenerade till skolan och stannade pa "Marvelous market" och tog oss varsin Scone pa vagen :) En sandar dag da allting kanns mojligt, var langesen jag kande sa! underbart! Och annu battre blev humoret nar jag kunde se forsta avsnittet av "Ensam mamma soker" som hade premiar i Sondags, for gud vet vad jag skulle gjort annars. Martin skickade en lank sa jag kunde se det, underbara varelse, tack for det! Alskar det programmet! Men saknar att se det med dej Sarah grannen, var ju var grej och flota och se det varje...var det tisdag!?;p Anyways sa nu kan jag folja det online, det forgyllde min gra vardag ska ni veta! Gillar de nya mammorna jattemycket alla tre, sa charmiga och goa, och killarna lika sa! :)

Tankte jag skulle skriva en uppdatering om vad som hant i USA pa sista tiden men finns inte sa mkt intressant att saga :p Mycket snack om politik och skit kastande pa varandra fran politikernas sida. Allt ar som vanligt som sagt! ;) Exakt 8 veckor till jag kommer hem idag! Kanns underligt att det ar sa snart! Maste borja inhandla lite grejer till er dar hemma. Sa vad vill alla ha? Lillsyrran sa hon ville ha nagra toppar fran "Forever 21" sa det ar uppskrivet! Och sarah grannen (far kalla dej det eftersom syrran ocksa heter Sarah, komplicerat det dar!) jag tittade pa redken schampoo at dej. De kostar 20$ sa ca 130-140 kr for de storsta flaskorna. Dock kom jag pa att det ju kommer bli over tva kilo extra i resvaskan :/ men kommentera o sag vad du tycker, ar det jatte mycket billigare har sa staller jag ju upp klart! ;)

Nej dags att introducera min nya svenska van Veronika for "Gold's gym". Inte vart dar pa ca 2 manader nu sa kan tanka mig att det blir utskallning fran grabbarna dar! Har ju mina "8 minutes in the morning" sa behover inte ga dit langre. Ska se om jag kan saga upp kontraktet idag. Kanske kan saga att jag lamnar redan om 4 veckor sa slipper jag betala sista manaden om jag anda inte ska ga mer an nagon gang :) Oviktigt vetande fran Sofhie! :D

Lite lattips innan jag beger mig:
Danity kane - Bad girl
John Legend feat Andre 3000 - Green light
DJ Encore - Falling
Pink - So what
Panic at the disco - I write sins not tragedies
Robbie Williams - Eternity


57 dagar och 21 timmar kvar tills jag anlander i Sverige! :D

Sa nu har jag antligen fargat mitt kara har da! :) Forst kopte jag en harfarg som hette "Ask blond" tankte att det ar val ungefar vad jag ar, typ rattfargad. Men eftersom jag da var nastan vitblond innan blev resultatet en blandning av just en askkopps-farg och vitt..sa ja GRATT!! Antar att jag har lite rodare toner i mitt har vilket jag kanske skulle tankt pa innan! Panik fick Sofhie, slangde pa sig en keps och hade den pa i 24 timmar innan jag tagit min rov till affaren och hade tid att farga om det igen. Sa igar korde jag pa en farg som hette "Mork blond" blev mycket battre. Nu ar det dock nastan hasselnotsbrunt. Har jag ju iofs vart forut sa tycker jag passar ganska bra i det. Se resultat nedan :)












Annars hander inte mycket. Har pollenallergier som aldrig forr, helt igentappt sa kan knappt andas. Visste att det val inte kunde vara nagon forkylning i denna sommarvarme. Sommarvarmen borjar dock avta, eller iaf sa ar det inte lika kvalmigt langre. Ar fortfarande runt 81 Farenheit (30°C) men mer kyligare vindar fran norr. Behagligaste arstiden om man fragar de flesta "Washingtonians" :) Sa nu ar det alltsa bara 57 dagar (eller 8 veckor, som jag foredrar att saga, later mycket mindre ;p) tills jag aterigen star pa svensk mark. Kanns underbart! Och jag har intalat mig sjalv att jag ska njuta till fullo nu tiden som ar kvar och inte vara helt installd pa och trana efter den dagen jag far aka hem. Det gor ju inte saken battre lixom. Pratade med min kara counselor Krystyna Dollison idag hon ringde for hon ville ha ett intyg pa att jag gatt min engelska kurs. Hon passade aven pa att meddela om att det var ett aldreboende precis runt hornet av dar jag bor som garna ville ha volontarer under dagarna. Forhoppningsvis kan man fa in en fot dar bara for att ha nagot att gora pa dagarna lixom. Kan ju va kul och sitta o prata med gamla senila gubbar o tanter! :)

Kara lilla mamma ringde med. Var himla kul, inte pratat med henne pa telefon pa typ tre manader! Du ar sa gullig min mamma, ska bli sa skont att se dej igen o fa krama pa dej! Pa torsdag ar det exakt 8 veckor kvar, inte for att jag raknar ;D Time for bed om jag ska orka upp och kora mitt traningspass imorron innan ungarna vaknar!

♥ With love ♥

Dagens I-lands problem #10! Hjalp mig valja harfarg ;p

Okej allihopa nu behover jag sa mycket hjalp jag mojligen kan fa..ar ratt trott pa den blonda harfargen eller ja att behova farga sa himla ofta, fa mork utvaxt och behova krangla medretouches osv. Sa nu funderar jag ganska starkt pa att kopa en sandar kram som tar ur fargen ur haret..har inte kollat upp det men tror det ger en ens naturella harfarg tillbaka..eller ja sa gott det gar kanske efter typ 5 ars harfargning! Skulle vara skont..fragan ar ju om den dar kramen ger mig konstiga flackar eller nagot och jag maste farga morkbrunt for att fa det att se snyggt ut, kanske inte vore sa dumt med en mork toning? Okej, jag behover verkligen tips har sa HJALP! Alla synpunkter och asikter ar valkomna, positiva som negativa! :)

Sa har nedan kommer lite gamla bilder pa mig i det blonda haret, mig i min naturella harfarg (eller sa nara naturellt jag kunde hitta) och sen mig nar jag hade morkt har..KOMMENTERA! :)




Blont




naturellt




Morkt

Blogg tillbaka pa svenska igen :)

Sa ja eftersom folk nu klagar pa att min blogg ar pa engelska, och inga amerikanska kompisar verkar lasa den anda gar jag nu over till svenska igen..lite forberedelse infor hemkommandet sahar! :) sa nu mamma kan du oxa forsta min blogg ;D

Pa tal om hemkommandet tog jag mig sjalv i kragen igar och satte mig ner ordentligt med att titta pa utbildningar. Det finns sa himla mycket intressant program och det gor det ju sa svart att veta vad det ar man vill plugga. Men sen hittade jag den dar utbildningen dar jag bara kande att gud vad roligt, det har skulle passa mig perfekt och beskrivningen passar perfekt in pa vad jag kan tanka mig jobba med. Och ja det ar inom turism after all :) tror den jag kande starkast for var i Norrtalje faktist. Det var en 2-arig KY-utbildning som hette "Reseledare & internationell Tour manager". Sen gillade jag oxa den som Anna och Vickan just borjade pa i Grimslov. En 1,5-arig KY-utbildning kallad "Turism, rekreation & Service". Mitt problem ar dock att de bara har kursstart i Augusti varje ar sa jag missade dem precis och far helt enkelt vanta till Augusti 2009. Lite smatt panik/besvikenhet slog mej nar jag insag detta. Vill ju sa garna. Men en en gang far jag lugna ner mig och ta det som det kommer.

Sa nu ar da fragan vad jag tar mig for November 2008-Augusti 2009 :p Plugga fristaende kurser pa nagot universitet/folkhogskola kanske (Tack Camilla for iden)? Aka ivag till Spanien/Italien pa sprakresa? Soka jobb? Ja det finns oandliga mojligheter..och var ska jag bo? Ska titta runt lite och se..kanske far soka jobb och kurser for att vara pa den sakra sidan.

Har pratat med Elin och Sarah (grannen) en hel del med. Ser SAAA fram emot att fa komma hem till er igen. Om det ar nagot jag insett under detta aret ar det vilka vanner som verkligen bryr sig och som ar akta. Can't wait to catch up on all the good stuff with you guys! Och faktist saknar jag utgangarna i Linkoping lite grann med..tro det eller ej! ;D

Nej dags att ta tag i saken igen ett tag innan det ar dags for lunch och sen hamta ungarna..









RSS 2.0