Översvämning & stopp i avloppen..

Ja det var vad vi möttes av imorse. Matilda hade vart på toa och kommer springandes in i vårt rum och skriker "Toaletten svämmade över och nu flyter det bajs i hela badrummet". Komiskt just då men när det visade sig att det även hänt i köket och att inget åkte ner vart vi mindre glada. Efter att ha ringt alla hyresvärdar, managers och diverse insatta kom till slut vår kära Wolfgang "Woffe" till räddning med en rörmokare som fixade det. Ingen bra start på en bakis dag :p

Woffe fick iaf dåligt samvete och kom tillbaks med jordgubbar senare, så söt så söt..tror han fjäskar för att vi ska baka pepparkakor (han skriker "pfeffarkaka" över gården varje gång han ser oss - typ) Men nu kanske han förtjänar dem sen till jul :)

Igår blev det iaf grillning och för-drinkar vid poolen innan första utgången för USA (för min del iaf..). Vi drog till en "club" som hette "Tonic" rätt trevligt faktist..mer ett ställe för att socialisera, men jag träffa någon att öva spanska med så större delen skedde på spanska, alltid bra :) Lägger in lite bilder istället..inte mkt mer att skriva om det.

Idag vart det en slapp dag vid poolen och sen blev det american-pancakes med jordgubbar och glass! Tack Malin för det :)

Och nu vankas det lite plugg och sen film..


                    Med plastpåsar på fötterna avlägsnade hon löskuken från duschen för att inte skrämma livet ur Woffe...igen ;p 



Och nu satte Matilda på "Du vet väl om att du är värdefull och omtyckt för den du é.."-låten, fick mig att tänka på min kära mamma sjungandes den i vacker körstämma. Saknar dej litegrann mamma! :)

 


I väntan på att duschen ska bli ledig..



Tre  jobb jag har haft:
Butiksbiträde, Telemarketer &:


Au-pair

Tre platser jag har bott på: Linköping, Washington D.C &:


Salamanca

Tre saker jag gillar att se på TV: Ensam mamma söker, Desperate housewives, The hills
Tre personer du varit kär i: Ryan, Martin &:


Carlos
 
Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
Brasilien, Sverige, Belgien
Tre av dina bästa vänner: Anna, Elin &:


Sarah & Sita

Tre länder du vill besöka: Japan, Brasilien & Grekland
Tre favoriträtter: Pizza, Tacos, Sushi
Tre personer du saknar: Salamanca-vännerna, Sverige-vännerna &


Familjen


Skönt med helg..

Igår skulle vi ha en rejäl party kväll tänkte vi..vi laddade upp med rosé vin och öl och peppade till max. Gjorde oss iordning och missbrukade hårspray så det låg en tjock dimma här i lägenheten, vi drog ner till de svenska killarna downtown, det spelades beer-pong och sen bar det av i "raggar taxi" (typ en sån där bil som de har i filmen Grease och med en jäkligt snygg chaffis dessutom..eller ja snyggare än vad taxi-chaufförer brukar va ;p) till Isla Vista vilket är området vid andra universitetet där det i stort sett är fest 24/7. Vi kom dock dit runt tolv och alla fester slutade precis..med andra ord blev det inget partajande eller stoj alls :p Taxi hem igen och i säng tidigt..lyckat!

ikväll ska vi ta med kött, sallad och baguette ner till poolen och grilla lite med de andra svenska tjejerna som bor här på gården. Kan bli mysigt..jag och Jennie är pepp på utgång efter det men får se hur det blir. Här är iaf lite bilder från igår:


Utanför sprit-butiken..  Beer-pong med två tjejer från Stockholm.   Petter, Connor (enda amerikanen bland oss svenskar) och Fredrik..  Linnea, Malin, Fredrik och Tilda..  jag och Oskar..  En glad (?) Sofhie i taxin..  Mina tre underbara roomies i taxin!


 Och idag har jag en sån där dag då jag är nostalgisk och tänker tillbaka på allt som varit. Och jag saknar min syster en massa! Du ser ut att ha så himla kul nu i din nollningsvecka, glad för din skull! Vill va där o ha kul med dej!!


Bloggande från sängen..

Tänkte bara lägga in lite fler av bilderna från Arizona..enjoy och gonatt (gomorron för er..)

Lite snacks inomhus på pool-partyt!  Snacks och mys ute vid poolen..  Lek i poolen..  Efteråt var vi lagom glada och trötta..    Vi åkte för att inhandla mobil..jag var lagom tjurig denna dag!  Något gladare när jag fått min mobil dock :)  Joey på bild för en gångs skull..  och sen jag igen..  Utanför casinot!  Carm vann 20$  Jag spelade dock bara för 10$ och vann NADA!

Snart dags för sängen..

..men först tänkte jag skriva en truddilutt här. Inte mycket nytt att berätta. Idag var det gitarr lektion mellan 8-9 och sen hade jag ledigt hela dagen fram till 19 då jag hade en 2,5h hospitality lektion. Den enda kurs jag har inom mitt "Major" denna termin, den verkar kalas kul men kommer bli mycket jobb med den tror jag. Vi har en fet bok som vi tydligen ska ta oss igenom på bara 10 veckor (innan nästa ämne börjar inom samma kurs). Måste köpa den imorron och köra igång direkt..varje vecka var det grejer upplagt på skolans hemsida på ett visst ställe så det är ju smidigt iaf.

annars har dagen vart ganska slapp faktist..inhandlade matteboken idag men den läxan gör jag imorron. Imorron äre en helt fri dag med, bara karate mellan 19-20. Så imorron blire att göra läxor, uppgifter, kopiera lite papper som sak skickas till mobil-bolaget, betala lite räkningar (då de står i mitt namn eftersom bara jag har amerikanskt konto..så de andra överför till det, smidigast så). Så imorron blir nog en aktiv dag iaf..men sov morgon ska jag unna mej. Blir konstigt för kroppen att ha sovmorron varannan dag och sen gå upp tidigt tisdag & torsdag. Blir nog inte så framöver ju mer det blir med skolan osv.

Jag har även lagt upp en annons på "Craiglist" (typ amerikanernas blocket) om att jag skulle kunna tänka mig att vara barnvakt. Hade nästan glömt att jag gjort det, men idag fick jag svar från ett par som har två killar (3 och 16 månader). Inget bestämt än, men gud vad jag håller tummarna..annars är det jäkligt snålt med pengar, och kommer så vara hela terminen..måste hitta nåt för att kunna ta mig igenom terminen. Bara att hålla tummarna :) Var bara måndagar, tisdagar och onsdagar men blir ju iaf 18 timmar i veckan så är nog egentligen mer än vad man kan klara av med skolan på sidan av..

Nej nu lockar sängen så förbaskat att jag ska smyga in (Jennie snarkar redan sött där inne). Dock blir det så jäkla kallt/fuktigt om nätterna så jag har börjat sova med mina mjukisar, t-shirt och strumpor på :p

Puss o kram på er alla där hemma! ♥



Juste ja, skulle ju skriva vår adress ju, därför jag började ett inlägg..bara utifall någon skulle behöva den (läs, om ni känner att ni saknar mej så pass mkt att ni skulle vilja uttrycka er saknad i lösgodis!)

Sofhie Svensson
1016 Cliff drive apt #123
Santa Barbara, CA 93109
USA

Slapp dag..

Ja idag är det en lugn dag..har bara en lektion och det är ikväll klockan 18.50 då det är dags för karate 1,5h. Lite spännande, minns att jag gillade sist jag gick på karate när jag var yngre. kan bli en kul träningsform :)

Innan dess ska jag ner downtown och möta upp en tjej som jag ska köpa en gitarr av. Japp ni hörde rätt, en gitarr. jag har ju en kurs som heter "Nybörjar gitarr" och tydligen måste man köpa sin egen gitarr, kanske rimligt då man måste öva en hel del hemma osv. 70$ ville hon ha för den inte så farligt. Kan ju sälja den vidare sen. Borde kanske gå förbi skolan och köpa mattebok och bok till min gym-kurs men det tar emot så jäkla mkt, de är så jäkla dyra! Usch..

Dollarn är iaf lägre än någonsin nu så kanske är en bra dag..eller igår var den iaf på 7,05 (förra veckan 7,37)..nu när jag tittar här är den visst är densamma idag. kanon! mer för den svenska kronan, det gillar vi!

Nej inte mkt mer att meddela er idag..de andra tjejerna är i skolan/nere vid poolen men då jag brände mig lite häromdan vid poolen får huden vila idag med. Tänkte istället lägga in lite bilder från Santa Barbara som ni ju inte sett något av än. Har snott det från tjejernas kameror då jag inte har nån..Får lägga in lite nya på hur lägenheten ser ut senare. Enjoy!

Här lagar vi mat på hostellet..första veckan.    strand  strand..

hamnen    utsikt från skolan

här hade vi precis kommit till lägenheten..  vårt matbord alá japansk-style  På de där papp-bitarna sov vi första dagarna ;)  Vår pool nednaför lägenheten



Home sweet home..

Japp då var jag tillbaka i Santa Barbara igen. Kändes ovant att vakna upp i rummet i Santa Barbara, och ännu mer ovant i en säng, hehe. Lite tomt då man är van vid att umgås 24/7 med Joey. tur man har brudarna här..

Efter frukost drog vi oss ner mot poolen och låg där och glassade till in på eftermiddan. Hyresvärden Wolfgang kom ner och tipsade oss om att en tjej på gården försökte sälja sin soffa så vi stack dit och slog till. Så nu har vi en soffa med i vår inte alltför möblerade lägenhet. Finns nu, förutom soffan, fyra sängar, köksredskap, vardagsrumsbord och inte att glömma vårt egen-tillverkade matbord (resväska med pappskiva på alá japansk golv-style). Men det ekar inte längre iaf :)

Annars har det vart en rätt så effektiv dag iaf. Jag har betalat tillbaka Malin och Tilda vad jag lånade till lägenhetsavgifter osv. Räknat på en vecko/månads-budget. Blir inte mkt pengar över efter hyra,internet,el och mat. Men det får gå helt enkelt. Hoppas på att kunna sitta barnvakt eller nåt och kunna tjäna nån hundra lapp extra kanske. men det blir ett framtida projekt. Nu äre morgondagens skolstart som står överst på listan. Jag börjar 8.00 med en timmes "Nybörjar gitarr". Sen en timmes rast och sen 1,5 timmar "Media, kultur och samhälle". kan nog bli intressant. Kan bli så att jag tryker den sista om jag kommer in på matten. Mailade läraren och han sa att om jag kom dit på onsdag så kunde jag kanske få en plats i klassen. Vore kanon då jag behöver det för att kunna göra en transfer!

nej nu är kålsoppan klar här och sen blire nog en film med brudarna tror jag. Måste packa upp mina väskor och allt sånt med, aldrig kul..

Hoppas ni har det bra där hemma..hur är ert väder nu? Här är det riktigt varmt och skönt men ändå med en skön svag bris.



Idag är jag farlig..hahaha!

Idag har jag bestämt mig för att gräva ner tjurpuppa-sofhie och va glad hela dagen, vad som än händer! Ingen idé att vara sur och tvär när personen ändå inte kommer ge in..ovanligt att inte få som jag vill måste jag erkänna, jag vinner alltid alla strider ju :D

Tror att det antingen blir akvarium besök med Joey och Sam eller casino och middag med Joey, Carm och Joe. Vi får se..Joey sover visst fortfarande. Jag vaknade av att någon släppt ut mördarkatten Mika ur hennes sovrum och hon var ju såklart tvugnen att äta upp mina fötter först och sen attackera min arm klockan 5 imorse. Snacka om att vakna i panik i ett mörkt rum av att någon attackerar din arm. Har nog sett för många vampyr filmer den senaste tiden!

Aja, ska väl vänta lite till på att den där varelsen vaknar där inne..annars ska jag nog kasta Mika på honom och fnittra för mig själv från ett osynligt ömställe när han vaknar skrikande..mohaha!


Jag är galen!!!

Tjurpuppa..

Sitter i mitt rum för ovanlighetens skull..jag och Joey blev osams igår. Inget ovanligt. Vi kan inte va så nära inpå varandra en hel vecka utan tjaffs. Tråkigt men sant. Åker nog hem imorron istället.

Over and out




Det står att det var tio timmar sen jag publicerade det där där uppe..fortfarande rejält surpuppa (envis oxe som man är). Så nu går jag och lägger mig istället för att sitta här ensam i mitt rum och tjura!

I Arizona..

Ja nu är jag hos Joey i Arizona. Kom hit i lördags efter en 12 (!) timmars resa. Bussarna var sena, chauffören var sen, ja på den vägen var det..men fram kom jag och jag fick öva min spanska rejält den buss resan eftersom de 6 männen bakom mig var mexikanare och insisterade på att prata med mej och fråga allt mellan himmel och jord..när det inte var dem var det en liten kille framför mig i bussen, han kan väl ha vart runt 2-3 år. Han hette Jacob och  kallade mig "Water guy" eftersom jag hade en vattenflaska..han var en söt liten jäkel men blev lite irriterande i längden :p Hans mamma var en av de där riktigt elaka mammorna. Det är alltid lika svårt att se hur de bara skriker och drar i sina barn. Han var väl en liten bråkstake Jacob så kanske förståeligt. I väntan på bussen till Arizona i LA var det en annan dam, eller ja en mormor till två jättesöta svarta flickor som hade en kvist som han piskade dem med på benen om de inte skötte sig, eller ja så fort den lille (kanske 1,5 år) ställde sig upp o inte lydde om att sitta still (Vilken 1,5 åring kan sitta still i en kö till en försenad buss i två timmar?). Usch, var hemskt att se..men ingen mer verkade direkt reagera. Aja..fram kom jag iaf :)

När jag kom hit var det bara att hoppa in i duschen och sen bar det av till en 50-års fest som var den vildaste fest jag någonsin varit på. Det var öppen bar, fulla 50-,60- och till o med 70+are som dansade som aldrig förr, det var en "nicest legs contest" för männen, dansande på bord och ja..ni förstår :) Kul var det iaf! Se lite bilder från det här nedanför..

Och igår hängde vi i grannens pool och lekte som galningar (även de äldre farföräldrarna ;p) men det svalkade skönt i de 45 graderna..

Jag och Joey innan 50-års festen..  Dancing the night away ;p  Carm och Joey  Födelsedags

Haha denna var faktist inte planerad för att va ärlig..  Joey och hans pappa Joe  Shottande.. 

sexiest legs tävling..detta var vinnaren ;p  Carm, jag och Joeys flickvän Sam  jag och Joey igen..



Jag och de andra svenska tjejerna fick iaf vår lägenhet i fredags efter att ha läst alla tusen papper grundligt och gett hyresvärden 4300$ (34400SEK) i hyra, deposit och nån annan avgift. Skamligt vad mycket pengar, gäller att vi ser till att få tillbaka dem sen bara. kan bli krångligt att lösa det när tjejerna drar i december och jag stannar kvar, kommer jag ju säkert göra efter att ha köpt alla möbler och allt lixom. Men det är ett senare projekt. De första två nätterna (sen åkte jag till Arizona) hade vi inga sängar så detblev att sova på golvet...som tur var är det heltäckningsmatta men blir ändå rejält obekvämt efter ett tag ska ni veta. Men igår när jag ringde dem hade de iaf köpt sängar så det finns en när jag kommer hem till Santa Barbara igen på lördag :)

Sen börjar skolan på måndag..det var en jäkla massa krångel med att välja kurser i fredags. Eftersom vi internationella studenter inte får välja förrän en vecka innan klasserna startar (och de "vanliga" studenterna väljer två månader innan) så var alla klasser typ fulla och därmed stängda för oss. Så vi fick ju ta vad som var över. Men jag fick iaf två turism klasser, en media & kommunikation som jag tog för att det inte fanns nåt annat, en klass som innebär att man har ett kort till gymmet på skolan och går 4 timmar i veckan och får tillgodoräkna det och den sistaklassen jag ska "läsa"..tro och häpna, är karate ;p Fanns inget annat öppet så jag tänkte att va fasen, kan väl va kul..hellre det än vattenpolo :p hehe så nu äre sofhie the karate kid som kommer fram :) Enda problemet med att välja klasser är att mitt matte test visade att jag måste läsa grundmatten/matte nivå 1. Och för att göra en transfer sen till ett universitet efter två år måste jag komma upp i nivå 4. Detta innebär att jag måste läsa en nivå varje termin för att hinna komma upp i rätt nivå..problemet är ju att matte nivå 1 är full och stängd så jag kan inte läsa den. Stort problem. Enda hoppet är att "crasha" den klassen på måndag (man går dit utan att vara inskriven där och hoppas att nån hoppat av/inte dyker upp etc.) men tror inte det är troligt eftersom de som valt matte antagligen valt de för att de måste/behöver det.. Så vi får se hur det går med det.

Aja, nu ska jag och Joey åka o fixa nån blankett han var tvugnen att fylla i för nån fortkörning eller nåt.

Hoppas allt är bra med er därhemma..Saknar er!

Puss o kram.

Onsdagen den 12:e augusti 20:34

Sitter här i min våningssäng på hostellet och andas in den ljuva doften av svett och blöt hund (vene vad det är för parfym killen under mig använder/inte använder??).


Jag, Matilda, Jennie och Malin har iaf bestämt oss för att ta den där omöblerade lägenheten näraskolan. 4 000SEK i månaden var är ett bra pris, läget är bra osv. Vi får helt enkelt hitta billiga möbler och fylla upp allt eftersom. Vi ringde hyresvärden idag och sa att vi ville ha den, dock ville han ha sista månadshyran, halva denna månadshyran - eftersom vi flyttar in den 15:e - och 8 000sek var i "deposit" som man sen får tillbaka innan man flyttar. "Ni kan komma om en timme, skriva på det och betala om ni vill" Sa han som om det vore hur enkelt som helst att få fram 56 000SEK på en timme!? "Vi får nog återkomma med uttagna pengar imorn" svarade vi. (Jag som inte fått CSN pengarna än får låna av Malin tills de kommer..hoppas bara de kommer inom en vecka nu som lovat!). Det enda funderingen vi nu har är hur det ska bli med sista månaden innan vi får tillbaka de där 8 000SEK lixom. Men vi får prata med honom om det och definitivt se till att vi får ner allt på kontraktet och tar minst en kopia var på det! Men han har ju ett lägenhetskomplex på över 100 lägenheter så han är nog seriös.


Idag har vi vart  i skolan mellan 8.30-13.30 på en såkallad "wave-day". Vi skrev in oss och blev bjudna på frukost och sen fick vi allmän information om att välja klasser, gå på ett amerikanskt college, leva i USA osv. Sen fick vi studietips, stor & god lunch och en rundtur på campus.


Känns som att allt är i rullning och att man längtar lite efter fredag så man kan få skriva in sig på klasser osv och få allt avklarat.


Sen på lördag åker jag till Arizona med buss (7 timmars resa!) och stannar där tills den 22:a. Sen börjar skolan den 24:e och allvaret börjar! :)


Nej nu ska jag laga lite middag här i det lilla köket..har blivit pasta/nudlar med antingen tonfisk eller svarta bönor hela veckan nu. Billigt och...hälsosamt ;p


 

Puss o kram på er alla där hemma!


På golvet på Santa Barbara tourist hostel..

..sitter jag nu. Det är hårt och kallt men inte så mycket till val, alla sitter i allrummet med sina datorer så fanns inte plats, och i rummet sover det fortfarande folk. Känns som att det är hård konkurrans om lägenheterna nu, alla har uppe samma sidor och ringer på samma annonser, först till kval! Igår var iaf jag och tre andra svenska tjejer (de som var på samma plan som mej ner hit och som jag pratat med på facebook innan avfärd) och tittade på två lägenheter de hade hittat. Den första var jättefin och ny renoverad men låg i ett lite sjabbigt område och långt ifrån allt. Den andra var kanon fin, precis vid skolan, med pool, grillplats, två sovrum och fin planlösning. Hyresvärden var en knasig tysk vid namn Wolfgang som predikade om att vi skulle va försiktiga med de amerikanska killarna, de ville ju bara innanför trosorna på svenska tjejer :D Haha, han var skojig. Det enda kruxet med den lägenheten är att den inte är möblerad så det kan säkert komma upp lite i pris om vi ska möblera den. Säng kanske man kan hitta begagnad och sen köpa nån ny madrass på K-mart eller nåt, men sen äre ju soffa, bord, stolar, köksbehör osv. Måste titta upp det. Hyran skulle iaf bara bli lite drygt 500$/4000SEK - vilket är ganska billigt för santa barabara (plus el). Så vi får räkna lite på det idag och sedan svara hyresvärden. kanske är värt det för mig eftersom jag ska va här två år minst, men de andra tjejerna ska ju bara vara här ett halvår lixom.

Det andra som pågår just nu är letande efter mobiltelefon. De andra svenskarna här köpte nån för typ 45$ (360SEK) och sen betalar de 30$ (240SEK) per  månad, inte helt fel men då ingår det inga gratis sms eller nåt så  det kommer ju bli ganska dyrt ändå tycker jag. Jag har letat lite här nu på morronen men då måste man binda sig två år på abonnemangen, verkar nästan vara enda alternativet..iofs får man ju en jättebra mobil då så kanske går jämt ut att betala 240SEK i månaden då om man har en bra mobil med 200 minuter gratis att ringa för/gratis sms? Hmm..tåls att fundera på, har väl typ förmiddan på mej för ska jag kunna hitta lägenhet måste jag kunna ringa folk, ingen svarar på mina mail. Så måste nog beställa idag, de hade visst så att mobilen skippades redan ikväll isof..

Ja gud ja, det är mycket att tänka på..idag är det skola klockan 15.00 för att göra 2 timmars engelska test sen minst 1 timmes matte. Men inget att va nervös över, de mäter bara var man ligger osv.

Tror mitt jet-lag börjat visa sig först idag faktist. Känner mig jättetrött redan nu. Har vart så för mej att istället för att sova jättemycket har jag knappt kunnat sova alls och vaknat flera gånger per natt. Kan ju ha att göra med att folk här inte har respekt för andra och väsnas som tusan om nätterna med iofs..igår köpte en kille i rummet öronproppar till mig, var lite gulligt av han, så idag sov jag iaf till klockan halv 9. Lade oss 22 tror jag, värsta pensionärerna..haha :)

Nej nu ska jag återgå till mitt super roliga mobil och lägenhets sökande.

Hoppas ni har det bra där hemma allihop! Det var svårt att lämna er ska ni veta!
Pussar och kramar ♥

Arlanda..

Ja då har jag iaf tagit mig upp till Arlanda, utan problem än så länge *Ta i trä*. De har visst börjat gå ombord på planet nu men eftersom kön är hur lång som helst satte jag mig här istället..hade ju glömt skriva upp adressen till hostellet och de måste ju veta alla detaljer om var man ska bo osv. så inte mkt val, men kosta bara 29kr i timmen så bra underhållning istället för att stå i kö.

Resan påbörjades klockan 06.25 imorse då swebus svängde ut från Linköping resecentrum och körde mot Sthlm. Där blev det flygbuss ut hit och nu är jag här. Självklart vägde ju min väska för mkt (inte oväntat hehe), den vägde 26kg och man fick ha som mest 23. Hade som val att betala 2000 (!!!!) eller ta ur och ställa mig i den timmes långa kön igen. Så tog ur lite hårspray, nån ansiktskräm, ett par skor, låcktången och fick slänga i skinnjacka och ett par byxor i handväskan och bära den som ett extra hand baggage, fick man tydligen..så fick ner det 5kg iaf(blev mer än jag trodde, så svårt att avgöra sådär på måfå) och fick gå ombord :) Kom på på bussen förut att jag, när jag kommer till USA, befunnit mig i tre länder på mindre än en vecka, inte ofta man kan säga det..hehe!

Ingen aning om hur lång tid detta flyg till Atlanta kommer ta, helt glömt men säkert 13 timmar. Sen blir det att vänta där okänt antal minuter/timmar och sen vidare till LA. Träffade en kvinna i kön förut, hennes dotter hade pluggat på SBCC i Santa Barbara och hon var övertygad om att jag skulle stormtrivas. Känns skönt att höra :) Hon var trevlig..alltid kul att ha någon att prata med när man står i kö sådär..

Aja, ska väl ställa mig i kön då kanske..hatar köer :p


Kisses and hugs
Besos y abrazos
Pussar och Kramar

Fhiesan ♥

Efter två härliga dagar i Motala..

..är det nu snart dags att åka ifrån det och bege sig till mamma i Linköping till lördag morgon. 

Igår sov jag och syrran ut lite och tog det lugnt. Sen kom Lukas och pappa hem från inskolning på dagis så då tog vi en cykeltur allihop längs Göta kanal och käkade glass, busade i lekparker och allmänt mös. Han har växt så det knakar min lille skrutt Lukas, kommer sakna han som tusan nu när jag kåste åka igen! Men men, sånt är livet..får väl se om jag kan komma hem till jul, antagligen inte..men till nästa sommar iaf..

Mamma ska hämta mig och Sarah här nu snart sen ska vi svänga förbi Skänninge marken en snabbis och sen hem till Linköping. Mamma har planerat att göra min favvomat och sen min favvo tårta - Ricecrisp. Hon vet hur hon ska smöra hon :)

Nej dags att packa ner all skit i väskan..usch att man bara får ha 23kg till USA..vemkan få ner hela sitt liv i en 23kg´s väska? :p

Ambassaden..

Ja då var jag tillbaka efter ett ambassaden besök. Tog bara två timmar sen vare klart. Hade till slut alla papper som behövdes och mitt pytte-pytte lilla foto godkändes eftersom kvinnan i luckan var skit härlig och skojig :)

I kön mötte jag två andra tjejer som skulle till Santa Barbara och plugga. Dock på ett annat universitet men endå..sen mötte jag en kille som bodde precis där jag bott i D.C och han jag hade intervju med bodde med i Maryland..kul att man alltid lyckas träffa folk man har nåt gemensamt med :)

Nej nu ska jag käka lunch jag köpte med mej hit, potatissallad och ölkorv, kan det bli mer svensk sommar? :) Sen äre äntligen dags att ta bussen hem till östergötland! :)

Abrazos ♥

Två inlägg skrivna under resan tillbaka till sverige!

Lördagen den 1:a augusti 23.08 - Madrid

Det här har verkligen varit en helvetets dag! Det hela började med att jag vaknade vid 10.00 och insåg att väckarklockans batteri slutat fungera och därför inte ringt klockan 07.00 som planerat (typiskt att klockan hållit hela 6 månader och sen sista dagen, när man som mest behöver den, slutar den fungera..). Panik hoppade ur sängen, slängde i det sista i resväskan, tog en snabbdusch och sprang sen ut för att ta stadsbussen till busstationen i hopp om att hinna med 11.00 bussen. Befann mig på busstationen klockan 10.35 och det visade sig att jag inte bara missat 9 bussen utan att jag t.o.m. hade bokat en 09.00 buss den 8:e augusti istället för den första, och det gick ingen annan buss förrän 13.30 vilket innebar att jag skulle missa mitt flyg i Madrid som gick vid 17.45. Som en galning sprang jag runt på stationen med tårar i ögonen, pratade med taxi chaufförer (4000kr till Madrid), grät, sökte shuttle-bus (som inte existerade på lördagar), ringde pappa och fick sedan infinna mig i att jag inte hade annat val än att i godan ro sitta ner, vänta på 13.30 bussen och agera lugnt som om ingenting hänt.


Anlände på Madrid flygplats 18.45 (en timme försenad!) och damen i luckan sade att jag inte kunde få tillbaka de 3500kr jag betalat för min biljett på det flyg jag missat, att den enda lediga platsen till Stockholm på hela veckan är imorron och att det skulle kosta mig lite drygt 7000kr. Inte direkt pengar varken jag eller kära pappa hade lust/kunde lägga ut. Jag gick in på Internet, hittade en sista minuten för 5000kr och fick finna mig i att betala det. Känner mig nu otroligt skuldmedveten att pappa var tvugnen att ge mig ännu mer pengar, har redan lånat så mycket av dem och de har vart så snälla och hjälpt mig med allt osv. Men hade verkligen panik, trodde inte jag skulle komma hem till Sverige på hela veckan (skulle oxå innebära att jag missar min intervju på amerikanska ambassaden på måndag och därmed inte skulle ens ha en chans att komma iväg till USA).


Spanjorer är verkligen inte hjälpsamma! När man ser på dem där programmen på TV från englands flygplats är de ju så hjälpsamma, gör allt de kan för att kunden ska få till det så bra som möjligt..är det bara för kameran eller är det bara skillnad från land till land? Jag menar skulle jag jobbat på en flygplats och en gråtande tjej som knagglar sig fram på spanska kom till mej skulle jag ju göra allt jag kunnat, var ju inte en enda annan människa där så inte så att de tre som jobbade där var upptagna..ja jag säger då det. Bara jäkligt förbannad, mest på mig själv för att jag inte kollat batteriet/ställt två klockor osv. Men inte mkt man kan göra åt..jag brukar ju tro att allting händer av en anledning, att det alltid kommer något gott ur det hela, att man ska lära sig nåt av situationen..men detta var bara helt onödigt! Det enda jag lärt mig är att nästa gång betala den där extra slanten för en avbokningsbar biljett.


Nej, BARA 8,5 timmar kvar innan flyget går nu..det kalla betong golvet ser väldigt lockande ut som säng så ska nog försöka sova en stund.



Söndagen den 2:a augusti 12.06 - Prag

Efter att ha försökt slumra till en bra stund igår kväll/natt insåg jag att det aldrig skulle gå på betong golvet. Jag tog till min uppfinningsrika sida och gjorde en säng av min resväska (på köpet kan ingen sno den när man sover om man ligger på den :p) och en huvudkudde av min lap-top väska. Inte det bekvämaste man sovit på men 100ggr bättre än golvet. Lyckades sova tre hela timmar och när jag vaknade såg jag att de tre "grannarna" härmat mitt knep med att lägga sig på väskorna, skapade en liten trend där. Det roade mig en stund mitt i all väntan och elände. Läste min bok i två timmar, sen var det äntligen dags för boarding.


Vi gick ombord och planet var försenat (!!!) en timme så vi fick stå där och vänta. Piloten var inte där (försovit sig är min teori). 2,5 timme senare kom vi iaf in till Prag och det är där jag nu sitter tills mitt flyg till Sthlm går klockan 14.15. Just nu har jag varit på resande fot lite drygt 13,5 timmar. Men huvudsaken är att jag kommer hem, can´t wait! Sitter här omgiven av andra väntande svenskar, ovant att höra svenska och lite lustigt på nåt sätt. Och gud vad vi svenskar är bortskämda/klagar på allt. De två knubbiga tonårspojkarna här bredvid (med grövsta stockholms dialekten till på köpet), kom nyss tillbaka efter ett äventyr på flygplatsen och sa tjurigt till sin mamma "Asså gud vad det här landet suger! Först har de ingen fanta wildberries i snacks-butiken, sen fungerade inte handtorken inne på toan och alla är så himla fula här." Ja, iaf i brist på annat är det kul att irritera sig/iaktta andra.


Nej nu ska jag läsa lite mer ur min bok och kanske för ovanlighetens skull (NOT!) lyssna på min ipod?


See ya´ll in sweden!!! :)


RSS 2.0