Spring Break..

..börjar imorgon.
Eftersom jag är fattig student så får jag inte åka till Florida och bada med delfiner, eller Hawaii och dansa Hula Hula (hjälper ju inte att man ser allas bilder på FB varenda sekund lixom) ..nae jag stannar här i kalla regniga Santa Barbara! Det känns ju bra att veta att ni alla hemma i Sverige har fint väder iaf, njut på.

I torsdags åkte jag, Maya (tjejkompis från FilmStudies), Aubrey och Nate till LA för en kväll. Nate är nykterist så han körde dit och hem, det var en Gay club 18 & upp, väldigt intressanta syner! ;p Dansöser på scener och podier i små tanga och sjömansshorts, juckandes haha. Gulligt att se folk få uttrycka sin passion till fullo :)
Alla tre utom jag var under 21 så blev en nykter kväll, jag tog en drink där bara för att, sen åkte vi hem vid 1.
(Se bilder nedan)

Igår åkte jag, Josh, Mike och Samya (våra grannar som vi åkte skidor med om ni minns) 45 minuter upp i bergen för "hiking". Dock körde vi aldrig ända upp till hike spåret och fick sota för det. Vi klättrade genom en djungel av buskar och snår, klättrade uppför klippor och stenar. Både jag och Samya ramlade och våra ben blödde och var helt blåsalgna efter. Killarna hade kul åt det iaf. Vyn när vi sen till slut kom upp var fin till en början, vi såg havet och hela kusten ut längsmed Goleta och Santa Barbara (typiskt att Josh glömde kameran i bilen!) sen kom molnen och dimman gjorde att vi knappt såg något, blev kallt som tusan med. Gjorde det inte lättare att komma ner men vi lyckades så tillslut blev det iaf ett lyckat litet äventyr. En liten solbränna med..aldrig fel! :)

Utlovade bilder:

Jag o Maya i bilen ner
Jag o Maya
Killarena i mitten/bakgrunden var faktist ett av de MER påklädda exemplen! ;p

Jobbansökningar och kontaktknytande..

..känns som det är vad min vecka kommer bestå av. Måste få iväg en massa CV:n via email nu till alla hotell så jag kan följa upp med telefonsamtal/personligen i tid innan de redan anställt inför sommaren. På busshållsplatsen igår var bussen sen och i gemensam irritation började jag och killen bredvid mej prata (Ja, detta är vanligt i USA, jag vet att ni svenskar nu får enorma rysningar ;p) det visar sig att han jobbar på Fess Parker Double Tree där jag helst av allt vill jobba. Han gav mig namn så jag kan referera honom, fick mig liute extra taggad så nu har jag skickat in mitt CV dit iaf..håll tummarna alla, kanske kan jag ha vindarna på min sida för en gångs skull! :)

Nu är det dags att springa till bussen och gå till Film Studies lektion, får bli att hämta med en kaffe från Starbucks innan det med, två timmar svart-vit film går inte annars haha.
Kallt i Santa Barbara nu senaste dagarna, idag är det 14 men stormen har iaf dragit förbi så vi får lite sol igen..får nog ändå bli halsduk och skinnjacka, halsen är inte 100% kry än.

Peace out ♥

Måndag 12 mars 2012

Det är mycket som ska hända nu med förberedningar och jobbsökningar inför OPT. Har fått in alla papper nu och därmed alltså ansökt om att få jobbtillstånd. Går allt vägen som planerat så börjar den 5e Juli. Ett förhinder kan dock vara om det tar tre månader att få EAD-card (bevis att du har jobbtillstånd/typ jobb visum), vilket de sagt på Homeland Security. Eftersom vi har flyg till Morocco 21a Maj, tre dagar efter skolan slutar. Hinner jag inte få hem det innan i brevlådan och vi flyttat ut, hur får jag brevet ur lådan och får någon att skicka över det till morocco åt mej? Utan det kan jag inte komma tillbaka in i landet nämligen..Mycket mer detaljer att tänka på med sådana här ansökningar än vad man kan tro. Förhoppningsvis går det min väg och jag har lite tur för en gångs skull. Hatar att USA's alla public systems services ska ta så lång tid. Tog tre och en halv månad att få hem sitt ID kort, och som sagt tre månader för jobbvisum ansökning! Inte sverige det inte..

Förövrigt har det varit mid-terms nu förra veckan och denna. Jag hade Human sexuality förra onsdagen och frranska quiz på tisdagen. På torsdag har jag mitt muntliga förhör i franskan tillsammans med Alice, men det är fortfarande på en sådan pass enkel nivå att det inte är något jag direkt stressar över..amerikanerna är alltid sämre än oss européer på språk så man glänser alltid i språk klasser ;) Nu på onsdag har jag mid-term i Film studies, den är jag mest nervös för. Är 7 kapitel av film kunskaper och filmer + datum och namn att minnas. Blir plugg nu ikväll, massa imorron och sen innan lektion på onsdag med. Tur den inte börjar förrän 12.45, lyxigt!

Lulu är tillbaka på sheltret där vi hämtade henne ifrån. Hon var för gammal och illa påverkad redan, öppnade inte upp för någon annan än mig, rädd för allt och alla, hatade alla andra hundar, gillade inte promenader, gillade inte mat eller godis, hade nervösa vanor där hon kliade sönder sig, nervös och gnällig på nätterna, ingen social respons alls, antagligen aldrig vart i människo hem förut. Så det gick inte alls..jag fick en läxa. Hund får vänta.

Nu väntar senaste avsnittet av Big Brother Sverige, ett av få svenska program man faktist kan se från USA.
Den här gulliga bilden på mig och Josh hittade jag i nåt gammalt arkiv från förra sommaren när vi just träffats! Snart 9 månader nu ♥


(På tal om ny blogg som jag nämnt i tidigare inlägg, den är fortfarande UNDER CONSTRUCTION så ni får vara tålmodiga..ingen som är bra på blogg designs/headers? :p)

Torsdag igen..

Så hade en hel vecka till rusat förbi bara sådär..
Idag har jag Franska på schemat 10.30.

Human Sexuality prov på Måndag, och sen drar midterms igång veckan efter det..lugnet före stormen!
För er som inte vet så letar jag jobb här i USA med start 1a juli. Har iaf lyckats fått ihop alla papper som ska in tillsammans med ansökningen om jobb tillstånd. Innan jobb är en resa till Morocco bokad, förhoppningsvis kan jag ta mig därifrån hem till Sverige en sväng med är det tänkt..har sex veckor på mig så ska nog gå! :)

Förövrigt jobbar jag på en annan blogg, känner att det är dags att byta nu. Blogg.se är definitivt inte den bästa eller enklaste. Den nya ger mig en mer internationell blogg men enkel översättning..and more.

Här är lite bilder från September när jag och Rosita var modeller i modevisning för butiken White house Black market Natasha jobbar i, jag har nog nämnt det här i bloggen förut. Den dåliga kvalitén är för att de är tagna med enggångskamera..Enjoy!


RSS 2.0