The Monday Night in D.C.

Sen det förra, negativa och något arga inlägget har jag lyckats få något som när ordning på min vistelse här. Det är tur man har gamla vänner som gärna ställer upp med sovplats och trevligt umgänge. I lördags bytte jag från Helges svit på Hyatt Hotel till min turkiska kompis Mustafas lägenhet bara några minuter därifrån. Får se hur länge jag stannar här innan jag sticker vidare med min stora, tunga, överfulla rosa resväska :)

I lördags blev det premiärutgång med de fyra turkiska pojkarna och en trevlig amerikansk tjej. Blev sent men ack så skoj!

Igår kväll blev det kinamat och filmkväll hemma hos Matt och Lee med "gamla gänget". Och idag blev det en tripp till Potomac Mills (mitt favorit outlet mall) med Mustafa och Ahmet. Pojkarna hittade båda finskor till nyår, parfymer och varsin klocka.

Det är rejält kyligt här uppe på östkusten, snöstorm och bitande kyla gör att man längtar lite smått efter värmen i Santa Barbara, men ombyte förnöjer :)

Nu ska vi se "The Other Guys" och känner jag mig själv rätt somnar jag garanterat innan filmen är över.


Varning för negativt inlägg..

Jaha då var jag då äntligen i DC, som jag väntat på så länge. Inga försenade tåg, bussar, flyg eller metros så att komma hit var inga problem. Resan har dock inte börjat alls som jag planerat. Alltför personligt för att skriva om här men kan väl säga än en gång, när folk sviker i sista minut blir man förbannad. Till råga på allt är det julafton, den dag på året då jag saknar min familj som mest, alla skriver på FB hur de äter god julmat och firar med familj och nära, här sitter man ensam på ett hotellrum mitt ute i ingenstans, kul jul!

Har oxå fått en rejäl förkylning, AC och 2 minus utan vinterjacka är nog ingen bra kombo afterall.

Nej nu ska jag väl försöka göra nåt åt den här ilskan och försöka vända den till nånting bra..

Tänker på er alla där hemma en massor och hoppas ni har/haft en underbar jul! ♥



Ps - Fick ett foto på min käraste tjockis av hans nya matte o husse..


4 Dagar av Konstant Regn!

Idag var jag tvugnen att trotsa vädret och ta mig ut på lite ärenden dock. Åker ju till D.C. Onsdag. Skulle velat hitta en sån där mirakel-billig jacka, men nej, inget som passade den fattige studentens öga. Undra om jag kommer frysa ihjäl om jag kör fodrad skinnjacka och tröjor under? Hmm..tål att tänkas på :)

Imorron blir det att packa ihop allt i resväskan. Kl. 06.45 onsdag morgon går tåget till LA och vid 13.15 går sen mitt flyg. Bara 4h50min denna gång iaf, inget emot vad det vanligtvis brukar vara.

Sippar lite Smirnoff Ice i väntan på Zahra, sen ska vi ta en drink DT. Kanske lite dans med Anna och Christina på det..


5 days left..

..til my DC trip, can't wait..!

Igår hade jag en produktiv dag, tvättade tre maskiner, blir ett jäkla spring mellan huset o tvättautomaterna på hörnet en gata bort. Dock skönt att ha allt rent igen!

Anna är i full gång med att flytta ut, likaså Ray. Passade på att rensa upp och slänga lite saker jag med, städade ur hyllor o lådor och dammade varenda liten millieter :p Lyckades t.o.m tämja vår eländige dammsugare och få den amerikanska heltäckningsmattn näst intill ren denna gång.

Igår kvälll drog jag och Anna till Tonic, dansade, såg många bekanta ansikten och tog en shot och två, inte Anna dock då hon körde, DD = Destignated Driver :) 

Ikväll blire nog filmkväll hemma, svårt att spara pengar om man lämnar huset, sorgligt nog..


Questionmark..

Alltid lika kul med kommentarer, glöm dock inte skriva vilka ni är/länka till er blogg så jag vet vem avsändaren är :)



Vem skrev t.ex denna söta kommentar igår?


Lucia..

..hemma i ett snöklätt iskallt Sverige VS. Kalifornisk värmebölja alá 22º grader. Sjukt hur det kan vara så himla varmt i mitten av December. Igår slog vi därför slag i saken (säger man så?) och hade en BBQ på stranden :)

Senare på kvällen åkte Tin, Jesus jag och Jessica ner till piren för 25 års jubileum av "Parade of Lights". Hndratals båtar var klädda i ljusslingor i olika häftiga mönster..gick tyvärr inte att få bra bilder så det får bli min minneshemlis :p

På väg tillbaka till bilen bevittnade vi ett Swat-team med poliser som satt och siktade på en hotellbalkong över gatan. Var en gubbe som gick fram och tillbaka och ut på balkongen, där hade han satt upp två gevär. Inget hände och vi fick gå därifrån. Eftersom de var 8 poliser och ingen gick in måste det ha varit ganksa seriöst. Ska hålla utkik i nyheterna efter uppdateringar.

  
  


Hoppas ni har det mysigt hemma i vintermörkret, att ni dricker mycket goda varma drycker och äter en massa pepparkakor, lussekatter, skumtomtar och annat gott!


Winterbreak..

Is finally here and tonight I'll have the energy to celebrate it!
Mina tre finals gick hyffsat bra, svårt att veta exakt hur det gick, de gånger man oftast trott det gått bra visar det sig helt tvärtom :)

Nu har jag 7 veckors ledighet till vårterminen 2011 tar fart. Jag ska försöka njuta av varje ledig sekund, men vet att jag kommer klättra på väggarna om en vecka..





If you're brave enough to leave behind everything familiar and comfortable, anything from your house to bitterful recentment, and set out on a truth-seeking journey, externally or internally, and if you're truly willing to regard everything that happens to you on that journey as a clue and accept everyone that you meet along the way as a teacher, if you are prepared to face and forgive some really difficult realities about yourself - then the truth will not be held from you..♥


Finals-Week..

..ja mitt uppe i allt detta hinns inte bloggande med, jag återkommer på torsdag när jag har ett liv igen!

Slänger in lite bilder tagna på vägen till skolan idag - som plåster på såren :)

Utsikt från vår patio.. Höst/vinter även här nu :)  

Klockan är nu 12:14 och jag fortsätter glatt att plugga nån timma eller två till..


HoHoHo..

Igår kväll var det julmiddag hemma hos Therese, Tessie o Sandra. De hade åkt till IKEA o köpt med sig julskinka, köttbullar, sill, lax, pepparkakor, glögg, rån, marabou..ja allt svenskt du kan tänkas sakna i detta stora land. Det var mumma och mycket trevligt folk, snapsvisor (för de som drack), lekar och ringdans runt poolen..Var nog så nära som jag kommer på att fira jul i år, i DC är ju familjen judisk så de firar ju inte. Men det går så bra ändå, är man inte med familjen är det ju aldrig detsamma ändå känner jag.

Synd på att jag fortfarande inte är helt frisk dock, hostade var tredje sekund så blev en tidig hemgång för min del.

Bilder talar ju bättre så här har ni ett utvalt par..

      


Yesterday..

..was one of THOSE days. Vaknade av att Anna inte kunde komma upp ur sängen, hon hade smärtor i ryggen. Bara att dra upp henne bäst det gick och ringa runt och se vem man skulle gå till. Blev skolan och sen Med. Center (motsvarar väl typ vårdcentralen hemma), dit jag fick gå med min tå förra terminen och de gav lika dålig service denna gång som då. Lämnar patienten i ett stängt rum och låter oss sitta där o vänta i evigheter, tror inte de insåg hur ont Anna hade. När de väl kommer tillbaka efter en halvtimme eller så, har läkaren ett rejält nonchalant beteende, klämmer lite och skriver ut smärtlindrande. Detta land och sjukvård säger jag bara. Det värsta är ju att vi måste ha denna försäkring genom skolan, och därmed måste gå till denna klinik, inte rättvist tycker jag när man betalar för det..

Vi var klara vid 13 och då var det snabba puckar hem, duscha, äta och sen springa till skolan. Hade music Quiz som jag ju såklart inte hann plugga på och redovisning i Hospitality efter det som blev lika oförberedd den. Men så är det ibland och jag brukar ju tro att allt händer av en anledning, frågan är bara vilekn denna gång?

Blev iaf en sen kväll av pluggande, lade ner böckerna vid 12 och då var sömn det enda jag kunde tänka på. Gårdagen resulterar i att jag idag har all matte kvar att göra innan lektion så nu springer jag återigen till det kära, folkfulla biblioteket.

So long peps!


RSS 2.0