Sista dagen i Spanien!

Shit, kan inte fatta att jag vart har ett halvar och att det imorron ar dags att bege sig hemmat, lamna detta aventyr bakom sig. Men det kanns sa himla skont att fa komma hem en svang, langtar verkligen efter familjen och vannerna nu..ska krama er tills ni storknar :) Men det ar inte utan en MASSA minnen, nya erfarenheter och lite klokare som jag gar vidare..Detta uppnadde jag under mitt halvar i España:

-Jag larde mig ett nytt sprak och ar nu pa C1 niva (nast hogsta och mer an jag forvantat mig).
-Jag skaffade mig en massa nya vanner fran varldens alla horn.

-Jag larde kanna en massa nya stader i bade Spanien och Portugal.
-Jag utokade mina geografikunskaper da alla insisterade att jag visste var deras land lag och allt om det :) (vet nu att holland/nederlanderna inte ligger till hoger om Polen
)
-Jag karade ner mig.
-Jag grat, sade hej da till alldeles for manga som kommit alltfor nara och jag var deppig ett antal ganger for mycket..men jag skrattade aven mer an nagonsin och hade roligare an nagonsin!
-Jag festade alldeles for mycket.
-Jag ar nu seriost trott pa sightseeing innehallande katedraler, kyrkor och Spaniens historia :p


Men sahar i efterhand larde jag mig kanon mycket nyttiga saker att ta med mig i framtiden och har nu vaxt annu lite som person. Sa nu ar jag redo att lagga det bakom mig och spara allt detta som minnen att ta fram nar jag behover!


Blog in english..

This is for my non-swedish speaking friends. Now when i'm about to move back to America I thought it might be about time to take up my blog in english. I've therefore now made another blog with almost the same adress but it will be in english. The adress to that blog is: http://misssofhie.blogg.se/english

See you there! :)

Intervju den 3:e!

Japp nu är jag inbokad på intervju den 3:e som jag ville från början. Det känns SÅÅÅ skönt att den bördan är avklarad. Sen får vi bara hoppas att ambassaden hinner med att skicka visumet till mig inom de 5 dagar innan jag åker. Får förklara för dem att jag har extrext begränsad tid. De borde ju kunna prioritera dem med. Så nu äre bara att hitta lägenhet i USA. Annars kan jag alltid bo på hostel ett tag medans jag letar. Har hittat ett precis bredvid skolan och det är samma pris som de billiga lägenheterna jag tittat på. Synd man inte alltid kunde bo på hostellet :)

Besos y abrazos a vosotros de una Sofhie muy feliz! ♥

Dumma, dumma american embassy!

De har inga tider för intervju innan den 10:e augusti! Lyckat när jag tänkt flyga den 8:e för att hinna vara på skolan den 10:e för att göra international student test och orientation. Har mailat alla som galningar här idag! Spenderade 4 timmar igår med att försöka lösa allt, utan lycka eftersom det var söndag och allt stängt. Idag har jag spenderat ytterligare 4 timmar snart och än så länge inga svar. Mitt telekort jag köpt funkar inte att ringa med från mobil, eller någon av de  "gatu telefonerna" jag provat..och inte i affären där jag köpte det, var använder man det då lixom om man inte har hem telefon? Nästa problem är lägenhet..har oxå  tittat på det alla dessa timmar, sökt room-mates att dela med, tittat på egen lägenhet, ja alla alternativ. Men det är inte billigt om man inte delar rum. Delar man med någon så blir det ändå ca. 5000kr i månaden. Rätt dyrt för studentlägenheter tycker jag?

Åh, bara uppstressad över allt och allmänt negativ!

STRYK DETTA INLÄGG!

I ett hav av blanketter hittar vi Sofhie!

Ja så känns det nästan..det är adresser hit, adresser dit, telefonnummer, namn, passuppgifter ja i stort sett alla uppgifter om hela ens liv ska ju den amerikanska ambassaden ha för att man ska kunna få VISA. Men jag antar att man kan känna sig säker i USA då iaf :)

Så himla exhalterad över att jag kom in och att jag om en månad kommer vara i Kalifornien! Shit, har nog inte riktigt förstått det än..inte haft tid att bearbeta det. Kommer förstå det när jag är där..det påminde mig om att jag ju måste titta på lägenhet med, ska hinna med det nu innan mina 3 timmar och 15 minuter rinner ut.

För övrigt har min telefon ringt som aldrig förr idag. Började med att jag blev väckt av Jonas, en kille från Swheiz som ville att jag skulle meddela min lägenhetskompis Jerusha att han ville att hon skulle med till stranden, tack för den klockan 9 på morgonen efter att ha kommit hem klockan 6! Hade för mycket i tankarna för att kunna somna om förståss och gick för diska och sen fixa frukost..när jag sitter i godan ro och äter ringer Morgan som jag inte pratat med sen i Salamanca, och minuten efter att vi lagt på ringer Carlos och berättar att han är i Mexico och såg en restaurang som hette "Sophie" och tänkte på mej. Mina två favvo pojkar ringer efter varandra, lite skoj :) Sen ringde pappa och Camilla och berättade att de är bäst och lånar mig pengar inför flyg och visum avgifter..snacka om bra start på dagen! :)

Men nu äre dags att titta upp lite lägenheter och se hur det ska kunnas fixas och sen kurrar magen och vill ha den goda pasta och kyckling salladen i kylen :)

Besos y abrazos ♥




Juste måste tillägga med att du Elin gums var så himla söt på bloggen när du nämnde mig. Visst är det trist att vi inte hinner umgås så mkt och att vi är ifrån varandra. Men jag tror att när jag väl kommer hem kommer vi finna den där vänskapen igen, vi har ju hängt ihop mer eller mindre 9 år nu :) Men det är definitivt inte utan saknad jag lämnar er alla där hemma gång på gång, det ska ni veta.

RSS 2.0