I brist på annat och för att jag är en härmapa!

Du heter: Sofhie
Smeknamn: Fhie, fhiesan, soffan, soffi-propp, Sof och annat fantasirikt!
Låt som när du är ledsen sörjer till: Laleh - hide away
Vad tror folk om dig? Att jag är glad jämt..
Stämmer det? för det mesta
Vilken är din sämsta sida? att jag ibland kan vara alldeles för envis och ha svårt att ändra ett beslut/åsikt
Vad får du oftast komplimanger för? Ögonen
Brukar du skratta för dig själv? Jajebjörn, jag är ju så rolig!
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "How was thanksgiving in Santa Barbara? It's TOOOO cold up here, I'll be back Sunday!! - Nick"
Var bor du? Santa Barbara
Trivs du där? Oh ja!
Äger du några Converse? Nope, aldrig riktigt gillat converse..
Brukar du bli för full? VÄLDIGT sällan..
Nästa mål i ditt liv: Bestämma mig för vad jag vill bli/plugga.
Hur svarar du i mobilen: "Hello" i USA, "Sofhie" i Sverige
Vem ringde du senast? Mr Big-Mac
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: En massa om vad han gjort under dagen och att han köpt en jättegod ny tandkräm jag skulle få smaka när han kom hem (Jo det är sant...?)
Antal timmar sömn inatt: Typ 10!?
Sov du ensam: Ja :/
Brukar du komma i tid: Nja, jag vill tro så iaf..
När mår du bra: När jag har människor jag tycker om runt omkring mig..
Hur känner du dig nu: Trött efter att ha gått mkt idag..
Vad tycker du om dina fötter: Att tårna är alldeles för korta,tjocka och bleka..Och at de bara är tjocka och breda i allmänhet ;p
Vad saknar du: Lukasen och Sarisen :)
Hade du en bra kväll igår: Spelade spel med brudarna så ja, den dög.
Favoritdryck på morgonen: Kaffe eller juice.
Rakar du benen: Ja, och bor man här får man raka mer eller mindre varannan dag då det växer som ogräs i detta klimat! Behöver raka dem nu igen dock..
När brukar du oftast gå och lägga dig: Beror på hur dags jag ska upp, men oftast runt 12.
Är du blyg? Nope, inte för fem öre.
Vill du hellre ha mail än brev: Nae, hellre brev..
Har du spytt offentligt: Jo
Är du nöjd med ditt liv: Jo!
Är du allergisk mot nåt? Nae..kliar lite i ögonen av långhåriga katter bara.
Vad är det värsta du vet? Farliga och äckliga djur kanske..
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Olika.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Vene, har ingen direkt förebild..
Vad längtar du till? Brasilien och att få träffa familjen & vännerna igen i sommar..
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja det har jag verkligen!
Vad är det finaste du fått? Vet inte ritigt..
Hur gammal är du: 21
Du samlar på: Erfarenheter..
När grät du senast: Imorse när jag plockade ögonbrynen (Att man efter så många år fortfarande ska göra det är ett under!)
Bär du glasögon eller linser: Nope. Gjorde när jag var yngre dock men det växte bort eller nåt..jag tog av dem för jag tyckte de var fula och sen dess har synen vart perfekt!
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nae, bättreatt de är snygga och billiga!
Vill du gifta dig: Inget krav..
Är du bra på att laga mat: Skulle säga att jag är mer än duglig, ja.
Är du flygrädd: Nae, man börjar bli näst intill van nu.
Hur vig är du: Övervig (hur stavar man det ordet? ;p)
Är du musikalisk? Nae, det har jag fått klart för mig nu när jag försökt lära mig spela gitarr! "Satsa aldrig på en musik karriär" fick jag höra häromdagen!
Tror du på ett liv efter döden? Ja.
Bor dina föräldrar tillsammans? Nej..
Har du någon gång gråtit dej till sömns? Jo det har jag..
Har du kräkts i sömnen? Nej!?

Två fullspäckade dagar..

Ja igår var jag på campus redan vid 10 (det även fast jag inte har någon lektion förrän 18.30). Jag hade ett möte med en internationell "counselor", vi lade upp mitt schema för nästa termin och pratade igenom lite vad som hända skall i framtiden..det redde iaf ut några av mina frågetecken! Efter det tog jag mig till "student office building" för att göra ett spanska prov. Man får 60 minuter på sig att ta sig igenom provet - det är ett prov för att se vilken nivå i spanska man är på. "Bli inte förvänad om du inte hinner med alla 100 frågor på en timme, de blir nämligen svårare och svårare" varnade glada tanten innan jag gick in. Jo man tackar, 12 minuter tog det mig sen var jag klar och det utan att det ens kändes svårt någon gång. Så nu måste jag vänta på svar från dem innan jag kan skriva in mig i någon spanska inför vår terminen, hoppas de snabbar sig.

Efter testet tog jag mig till bibblan där jag valde kurser inför nästa termin. Inte hundra på vad jag vill att mitt major ska vara ännu, blivit lite osäker på sista tiden och kanske vill stanna inom hospitality iaf, så jag har valt att göra några av mina såkallade "general education"-klasser nästa termin. Det är kurser alla måste läsa, typ som att vi har matte, svenska, engelska som alla måste läsa, fast detta är en massa annat med. Lite jobbigt men till slut valde jag iaf matte 4, engelska 110/120, astronomi och sen spanskan då. Så blir ingen rolig nästa termin, och mycket mer plugg än det varit denna, men det ska nog gå bra, har ju haft det jäkligt slappt denna så..!

När jag ändå var i bibblan gjorde jag 2 timmars online matte och sen snackade jag lite med Anna innan jag gick hem, bytte om och drog på karate. En väldigt nyttig och effektiv dag!



Idag hade jag bestämt träff med Harry utanför bibblan vid 11.30 för att plugga några timmar hospitality. Dock blev det inte så då han skulle åka till en specialist doktor i LA - han har fått en knöl av okänd art på ena sidan kinden/hakan och de kunde inte fastställa här vad det var så han ska undersökas av lite specialist folk. Hoppas det inte är någon elakartad tumör bara! När jag ändå var på campus, duschad och redo som aldrig förr för att plugga gjorde jag klart hela min matte "paj", två veckor i förväg, nu kommer min käraste lilla Mrs Lansing att bli upp över öronen glad! Man är ju inte favvo elev helt utan anledning ;p Sen gjorde jag två kapitel hospitality innan jag drog ner Downtown för att titta på en lägenhet inför nästa termin. Denna var nog dock en av de värsta jag sett. Eller det var inte så illa men LITET och luktade jäkligt äckligt när jag kom in. Det var en äldre fransk tant som bodde där och som hyr ut ett rum med tillhörande privat toalett och ingång. Men för $750 i månaden ska jag ha betydligt bättre än så kan jag säga. Så den blir det inte! Roligare att även om man har eget rum, bo med andra studenter..måste ju skaffa lite nya vänner nu med ju när alla drar ifrån mej ;p Men ska titta på en annan imorron som ligger ännu bättre, så hoppas den är fräsch, tjejen som bodde där verkade himla trevlig när jag ringde förut.

Nej nu ska jag iaf ta mig till gymmet innan den här skol-veckan är slut! Är ju thanksgiving imorron så ingen skola varken torsdag eller fredag. Känns skönt! Får se vad som händer då..blir iaf en hel del tid vid poolen kan jag tänka mig, måste ju jobba upp brännan nu innan Brasilien! Inte många dagar kvar nu, inte insett än att jag ska åka, men fanken vad kul det ska bli!!:D

Nej, gymmet var det ja!

Puss på er alla där hemma! Såhär på thanksgiving ska jag tänka på er allihop och vara tacksam för att jag har så många underbara vänner och en så stor och härlig familj som bryr sig om mig! ♥


Korrigering..

Insåg ju aldrig att alla svar skulle börja med min egna bokstav, det som var utmaningen, so here we go again! :D haha


1. Vad heter du: Sofhie Jennie Caroline Svensson
2. Ett ord på fyra bokstäver: Stol
3. Ett flicknamn: Stina
4. Ett pojknamn: Sture
5. Yrke: Sjuksköterska
6. Färg:  Svart
7. Klädesplagg: Strumpa
8. Mat: Sushi
9. Sak i badrummet: Spegel
10. En plats eller ort: Santa Barbara
11. En orsak till att vara sen: Snöstorm
12. Något man skriker: Skååååål!?
13. Film: Smala Sussie
14. Något man dricker: Sprite
15. Band: Spice Girls
16. Djur: Säl
17. Gatunamn: State street
18. Bil: Saab
19.Sång: Stop in the name of love

I love it when, in the middle of our kiss, I can feel you smile!

Kanske dags för en uppdatering!? :p Ja, jag har inte kunnat uppdatera på länge eftersom min dator helt och hållet har kraschat! När jag sätter på den finns inget skrivbord, ingen startmeny, nej inget annat än mina dokument! Dator kraschen kom precis lagom såhär nu när det börjar närma sig slutet av terminen och man har en massa man måste göra genom Internet + sparade dokument, tackar för det. Det kom även lägligt nu till min finasn-kris, inte har jag råd att lämna in den på lagning lixom med mina 700kr! Men jag är inte bitter!

Nåt roligare att skriva om..Igår  var en sån där dag som bara händer var 400:e år eller så, det var meteor-regn. Så klockan 12 packade vi in oss alla 7, jag, tjejerna, Mac och Dan, och körde upp långt upp i bergen för att spana lite på stjärnor. Vi kan ha kommit lite sent men där upp på biltaket fick iaf jag och Mac se tre riktigt "stora" stjärnor falla..eller är det stjärnor? Fattade aldrig riktigt Mac´s pappas långa förklaringar ;p Kallt var det men man fick krama sig varm!

Idag har vart en mindre produktiv dag än så länge..jag och Mac har tittat på alla möjliga länders national sånger online. Vi kom fram till att Bosniens låter som Star Wars låten och Indiend som Phantom of the Opera låten, eller var det tvärtom?

Aja, nu är jag iaf hemma och tar det lugnt tills karaten ikväll. Och snart kommer Jennie hem och vill ha sin dator tillbaka, så då får jag städa eller läsa en bok eller annat trevligt - man blir bra produktiv och rastlös utan sin dator, speciellt när det inte finns nån TV. Jag avslutar med en sån där fråge grej som Elin gjort på sin blogg, bara för att jag är en copy-cat och för att jag är uttråkad! ;)

'Til next time my loved ones! ♥


1. Vad heter du: Sofhie Jennie Caroline Svensson
2. Ett ord på fyra bokstäver: Korv
3. Ett flicknamn: Tindra

4. Ett pojknamn: Lukas
5. Yrke: Producent
6. Färg:  Rosa
7. Klädesplagg: Mjukisbyxa
8. Mat: Mousaka (Stavning?)

9. Sak i badrummet: Allas vår kära Woffe (Även kallad lös-snopp i folkmun)
10. En plats eller ort: Linköping
11. En orsak till att vara sen: "En luffare snodde mina skor"
12. Något man skriker: Goooooooooal!
13. Film: Smala Sussie
14. Något man dricker: Coca-cola
15. Band: N-sync
16. Djur: Säl
17. Gatunamn: Mossgatan
18. Bil: BMW
19.Sång: Du gamla du fria



Mindre glatt inlägg!

Detta kommer vara ett depp-inlägg, bara för att varna er i förväg!

Det hela började med att jag loggade in på mitt kära swedbank-konto för att titta hur det stod till med pengar. Fick en smärre chock när jag sen insåg att det finns 700kr kvar på kontot! Var tvugnen att titta både två och tre gånger, men nej siffran stod kvar! Med 5 veckor kvar i skolan, en Brasilien resa som går av stapeln den 16:e December och med ca. 9-10 veckor kvar till nästa CSN, ser detta inte ljust ut! Sista månadshyran på 3,500kr ska betalas om ca två veckor och lite ska väl gå till mat med kanske. 

Egentligen inte konstigt att det blivit såhär då vår hyresvärd har den där "depositen" på $1,000/7,000kr och jag betalade tillbaka ett pengalån till pappa på 10,000kr i början av terminen.  Har alltså haft 17,000 mindre att röra mig med än vanligt denna termin. Mitt sista hopp är att Wolfgang vill vara snäll och ge oss våra "deposits" tidigare än han egentligen ska. Egentligen har de 21 dagar på sig efter vi flyttar ut den 16:e men jag skulle då behöva ha dem innan den 16:e. Kanske, kanske, kanske om alla håller sina tummar på samma gång kommer detta under att ske..antagligen inte! Och även om detta sker är den där hyran, som ska vara betald den 1:a December, fortfarande ett problem! Kan man gå under jorden och få allt att försvinna?

Dessutom kan jag inte minnas om jag fick en check av Sue (som jag sitter barnvakt hos) i torsdags och fick jag det är den spårlöst försvunnen! Jävla skitdag!!!!

Nu ska jag göra en massa plugg i "Housekeeping operations" för att liva upp mitt humör, NOT!


Happiness!

Precis tillbakakommen från vad som var menat att vara en power-walk. Dock gick jag upp och hamnade vid "utkiksplatsen" där man ser ut över Santa barbaras hamn, hela långa stranden, bergen, havet..ja allt det vackra! jag fastnade där och stod och tittade på de 20tal surfare som surfade i solnedgången. Det var så himla fint! Sen ifrån ingenstans dök minst ett 10tal delfiner upp som började leka i vågorna runt om surfarna..det kan ha vart det vackraste jag sett! De är såna fina och smarta djur!

Jag bestämde mig för att sedan gå ner och gå längs stranden istället för uppåt och längs den stora trafikerade vägen. Så jag gick där, tittade på solnedgången, lyssnade på underbart bra musik och jag kunde inte sluta le! (Tur det börjat mörkna, så inte folk trodde jag var galen där jag gick för mig själv med tårar i ögonen med ett hånflin!) Är det verkligen tillåtet att vara såhär lycklig!? Att allt bara känns helt bra till 100%? Ja för nu verkar det så iaf..Jag måste bara tillåta mej själv att leva i nuet och inte tänka för mkt på vad som skulle kunna hända/"tänk om" osv. Dumma Fhie! :)

Nej nu ska jag äta lite kvällsmat och sen spela lite gitarr innan roomiesarna kommer hem från Vegas och vi återigen blir 6 (Jennis och Malins kompisar är båda här nu några dagar innan den ena åker hem)!

Hoppas ni där hemma mår bra!?




Veckans!

Veckans låt: Keri Hilson - Knock you down
Veckans färg: Höstigt purpur-lila
Veckans ord: "Ståtrosa" var nog kanske förra veckans avsnitt av ensam mamma söker som detta ord kom upp, men det håller fortfarande i sig. Hon är bara för skön! :D

Veckans sämsta: Kamera tjuvar!
Veckans knasigaste: Att ha skinnflådda fingertoppar på grund av gitarr spelande..
Veckans födelsedags "barn": Ingen mindre än kära "pannkaks-Erik" förståss!
Veckans språk: Spanska. Tröttnar aldrig på dess ljuva ton..

Veckans mumsigaste: Cheese-sticks. Finns det nåt godare!? Jo det gör det, men de är så underhållande att gnaga på.
Veckans stolthet: En vecka och tre dagar utan att bita på naglarna! Ska jag lyckas denna gång? Inte en dag för tidigt isof!
Veckans bästa: Utan tvekan HANS kyssar!


Och så vill jag passa på och skicka en STOR cyber kram till min kära pappa såhär på fars-dag. Saknar dej en massa och du vet att jag älskar dej en massa! ♥




Veckans to-do-list!

  • Söka jobb på campus till nästa termin
  • Börja titta på lägenhet till nästa termin
  • Matte re-assessment
  • Spanska assessment
  • Titta vad för klasser att söka nästa vecka inför kommande termin
  • Försöka övertala Wolfgang att ge tillbaka vår deposit (7000SEK) innan jag åker till Brasilien och de andra  till New York
  • Två veckors uppgifter i "Housekeeping operations"

Plus allt det vanliga vad gäller matte, gym, karate, jobba osv. Blir en stressig vecka!


Halloween!

Lite sent men tänkte iaf publicera lite bilder från Halloween helgen här i Santa Barbara. Dock blev min kamera snodd/bortslarvad i torsdags så de bilder jag tagit syns inte röken av :/

I torsdags påbörjades iaf Halloween-festiligheterna med en förfest hos svenska pojkarna nere på De La Vina street och sen utgång på EOS. På Taxi-resan ner fick vi frågan om Jennie var utklädd till ko och om jag kanske var en mask (Ja en sån som bor i jorden..??) Amerikanare asså :p Ner kom vi iaf och det dansades och stojades för fulla muggar. Det vart lite irriterande med stora vingar som folk fastnade i och en  Gloria som slog i allt, men vill man va fin får man lida pin. Efter EOS blev det Limo hem och vi fick med oss både den ena och den andre vi inte alls kände, så det blev en stor efterfest långt in på småtimmarna..det var trevligt! Bildbevis:

The roomies.. Svenskt för hela slanten.. Finaste flickorna.. Jennie aka gudinnan och en Sofhie aka  Limo hem, full med okänt folk..?


På fredagen anlände Jennies kompis Ninni  från Karlstad. Hon var förståeligt lite trött efter resan så det blev lite middag downtown och sen en mysig hemma kväll i soffan med de finaste. Vi vaknade uppvilade och Lördagen spenderades på stranden och på stan, innan det återigen var dags att svira om till kostymer.

Denna kväll var jag Minnie-mouse, Tilda tog min Ängel kostym, Malin var skolflicka, Jennie var Lady Gaga (Hon får alltid kommentarer när vi är ute om att hon ser ut som Lady Gaga, så det passade bra tyckte vi  ;p) och Ninni var Cat-women. Det finns ett område i Santa Barbara kallat "Isla Vista", det är i stort sett där alla som är under 21 bor och det är alltid galna, typiskt amerikanska husfester där. Halloween är en stor deal där och folk kommer från alla delar av landet för att fira där..måste ses sade vi och tog oss dit. Vi hälsade på våra amerikanska vänner Nick och Joaquin (som var två av många som slank med på efterfesten på torsdagen) och festade till det lite där. Var skoj att festa lite "American style" och galna är det minsta man kan säga om de människorna :p Blev lite för mycket alkohol för en viss Minnie-mouse så jag blev avsläppt hemma innan de andra drog downtown..men ändå en rolig kväll! Bilder från denna minnesvärda kväll:

En Minnie-mouse och en Lady Gaga i taxin till Isla Vista! Jag, Tilda, Ninni och Jennie Det var minst sagt mycket folk på gatorna i IV! Poliser och halv(hel)nakna tjejer var standard! Ninni hittade en spermie! Jag diggade denna utklädnad.. Väl framme hos killarna, var det full rulle i den lilla SKITIGA lägenheten ala american pie-style Fina blonda flickor.. America VS Sweden in one hell of a party! Något var roligt!!?  En av


RSS 2.0