Torsdagen den 19:e mars 20:35

Ja idag har vi haft ännu en underbart varm dag i Salamanca, och till råga på det var det "fars dag" så vi var lediga från skolan :) Party igår så sov ut till 12, tog mig upp, städade lägenheten efter förfesten igår. (Vi firade Thiago som fyllde 18 genom att ha en överraskningsfest för honom och sen lite hej då fest för Julia den tyska tjejen som åkte hem idag.) Och sen idag bar det iaf av över till Morgan och Sunnivas lägenhet (där även Carlos bor nu för tin, han är alltid där ;p) för att väcka dem och släpa med mej dem till parken för att möta resten av folket. Lite sol lapades, lite basket spelades och det var livsnjutning på full nivå :)

Sen blev det Tapas med Vedran och Lorenz innan jag drog mig hemmåt. Nu sitter jag här (internet funkar, jippi! Men inte bra för jag sitter här ist för att plugga ;p) och funderar på att jag borde plugga :p Ska göra det snart dock..två timmar har jag lovat mig själv..sen blir belöningen att se de två sista avsnitten av "Kvarteret skatan" som jag laddat ner :)

Aja..inte mkt mer att berätta men tänkte jag skulle lägga in lite av de nyaste bilderna från Salamanca, enjoy amigos! :)

Besos!


Random goofy pics ala Sofhie och Carlos..Nördar..Läxläsning i solen på Plaza Mayor..Sötaste Cana..Ayse och Rebecka..Plaza Mayor..Förfest hos mej o Rebecka..Eoin och Carlos mös :)Vedran och Eoin mös oxå :)Dans ala Japan ;p Hittade nån B video som tydligen var skitpoppis i Japan så vi lärde oss dansen ;pMassa folk i mitt rum..aldrig haft så mkt folk i ett så litet rum förut ;pOch lika många var det utanför ;pfransyskor..Sverige vs. JapanCarlos..Sen blev det brasiliensk modevisning    (kläder sponsrade av SofhieLicous)

Utestangd fran klassrummet..

..japp jag, Lorenz, Tomo, Eoin och Leon kom nagra minuter for sent tefter rasten och var sura larare lat oss inte komma in i klassrummet. sa nu far vi sitta har ute tills nasta  rast om en timme innan vi far komma in till sista lektionen.  Illa och ganska langtrakigt. Plus att Lorenz ar jakligt irriterande just nu :p han ar ju bara 14 sa jag forsoker ha overseende men ar man runt honom for lange gar det knappt, otroligt frustrerande. Aja, ska val surfa lite svenska nyheter eller nat ett tag.

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige, har ar det 28 grader varmt och soligt..det ni! ;)

Besos!

Nakenshock i Salamanca!

Ja ni läste rätt, det är dock inte så att jag börjat springa runt naken och skrämma grannarna. Nej det är så att vår kära granne är blottare. Mikaela och Mikael har berättat för oss tidigare att de som bott i vår lägenhet innan oss sa att en granne ofta gick runt naken..jaha tänkte jag, det gör väl många när de går från duschen osv. Men nej denna granne öppnar fönstret, ställer sig på en pall, visar upp sin härlighet, tar fram en spegel och speglar sitt kön mitt framför ögonen på oss..Riktigt sjuk människa som tänder på sånt! I början tyckte jag inte det var något med det, bara en naken kropp lixom men igår blev det lite läskigt. Jag skulle hänga upp handdukar på balkongen och såg honom, för en gångs skull sticka ut ansiktet, som för att kolla om någon var där så han kunde blotta sig. han hade ingen tröja på sig så jag antar att han var naken. men när han fick syn på mej slängde han fort gardinen för ansiktet. Jag gick därifrån så jag slapp se hans blottande. Sen när jag skulle gå till duschen slängde jag en blick mot hans fönster när jag gick förbi (lixom svårt att undgå när man vet att han brukar stå där :p) och då stog han och kikade bakom gardinen, var så läskigt att han tittade rakt på mej, hans ögon såg rakt på mej, blev nästan rädd. Obehagligt faktist..tänk om man skulle gå hem själv från puben (vilket händer rätt ofta att jag gör, då Rebecka ofta går hem tidigare) och möta honom utanför dörrn eller nåt. Ja usch, lite obehagligt. Kanske ska filma hans blottande och anmäla honom? Men frågan är ju om det är olagligt eftersom han är i sitt hus..hmm.






Onsdagen den 11:e mars 20:02

Kom just hem från en underbar dag ute i solskenet. Efter skolan gick jag hem, gjorde lite mumsig tacosoppa och sen mötte jag och Rebecka upp Hector, Julia, Tomo, Ayse, Canako, Carlos och Lorenz på plaza mayor för att käka lite glass och njuta av solskenet. Det ser så roligt ut när alla ligger på de hårda stenplattorna och solar :p Men himla mysigt var det...Sen fick vi höra att Hector köpt en basketboll och blev sugna på att gå och spela lite i parken. Så vi hämtade upp Morgan, Bedram, Ailene och Carolin och drog till parken. Det var en jättefin park som jag inte vart i förut. Vi spelade lite smått (ganska svårt när alla är på olika nivå och på olika längd nivåer ;p), klättrade i klätterställningen, åkte linbana, blev uppraggade av tre små araber och allmänt njöt av solen och den fina parken. Var mysigt.


Är dock lite rastlös en este momente..har inga läxor nämligen eftersom jag gick upp till A2 idag, jappni hörde rätt Sofhie är inte längre i nybörjargruppen!! Applåder ;p Trodde aldrig det skulle hända. Hela klassen fick gå upp utom Morgan. Alla blev shockade för han är typ den bästa i klassen, han är mycket bättre än mig och fick i princip samma resultat på provet..Ingen aning varför, för lite fjäsk för lärarna kanske :p


För att prata om något helt annat tror jag att en av mina visdomständer är på väg ner..har en ömmande känsla på höger sida av munnen. Tror inte det är ett hål för det gör inte ont när jag biter och det är inte någon speciell tand som gör ont, bara allmänt obehag och ömmande känsla..hoppas det inte blir alltför illa, vene hur jag skulle klara av att gå till en spansktalande tandläkare och förklara att jag måste borra osv..säkert skitdyrt här med. Hoppas det blir bättre.


Annars händer inte mycket i Salamanca..ska se om jag kan få med några grabbar och kanske några tjejer och åka skidor i en skidort nära Salamanca i helgen. Vore kul. Får titta upp det imorron..nej nu ska jag titta lite i min nya bok bara för att ;p


Besos!




BTW mamma jag försökte se hur mycket jag lånat av Simon men kunde inte se det så kan du gå in på hans konto och se hur mycket det var så jag vet hur mycket jag ska betala han? :)


Lisboa

Igår (söndag) kom vi tillbaka efter att ha vart ett dyng i vacka Lissabon, Portugal. Vi började köra ifrån Salamanca runt 6 lördag morgon, hittade först inte ut till motorvägen men efter ca. En timme hittade vi äntligen rätt :p Rebecka körde de första tre timmarna och jag körde de två sista. Sen körde vi lite vilse i Lissabon med men efter att ha frågat, pekat och fått hjälp hittade vi parkering åt bilen och vi tog metron till hostellet. Hostellet var det finaste hostel jag någonsin sett. Var inrett helt i svart, vitt och  vinrött. Jättemodernt ochpersonalen var kanontrevlig. Skulle tagit bilder...hmm, lätt o vara efterklok ;p Iaf så slängde vi av väskorna på hostellet, köpte lunch på ett supermarket och satte oss i en park i solskenet. Efter det blev det lite random sightseeing innan vi mötte upp Thayna, Joan, Cana, Ursula och Ayse för att gå och käka middag. Hittade en mysig liten grill restaurang, käkade där och drog sen tillbaka till vårt hostel allihop. Alla utom jag, Rebecka och Julia tog sig ut för att äta efterätt och ta en öl, vi var så trötta att vi knappt kunde hålla ögonen öppna. Så tidig sänggång och en väckarklocka som ringde vid 8 (9 spansk/svensk tid ;p).


Vi åt en underbar frukost, pratade lite med en amerikanska och några tyskor som bodde på hostellet och sen drog vi återigen iväg på sightseeing. Denna gång bestämde vi oss för att ta oss ut till den gamla delen av Lissabon. Där fanns någon slottliknande byggnad (bilder nedan) och en "piratborg" ;p. Det fanns en "minneslund" för de soldater som dött i något krig (den som vet vad det var för krig mellan 1960-1975 är välkommen att tala om det för oallmänbildade Sofhie ;p). Fanns oxå fin fina soldater som vaktade, var fint. Sen tog vi en sväng förbi ett museum på vägen tillbaka (flaskskulturen var cool tycker jag, helt gjord i flaskor). Vi hittade ett jättefint galleri med målningar av konstnären Raul Sanchez tror jag han hette. Jättefina! Sen åt vi den typiska portugisiska kakan "Nata" innan vi gick tillbaka till hostellet och hämtade våra väskor. De två sista timmarna innan hemfärd spenderades på att ta sig till ett akvarium (europas största) där vi tittade på en massa coola firrar :) Sen metron tillbaka till bilen för att köra hemmåt Salamanca igen.


Vi hade lite problem i tullarna både till och från Portugal kan ju tilläggas. På vägen dit (då jag körde) fattade vi inte i vilken fil vi skulle ligga och körde tydligen igenom en som var för reserverade bilar eller nåt. Detta ledde till att vi vid nästa tull fick straffavgift och fick betala 40€ istället för 1€!!! "Ni skulle ha köpt biljett i filen längst till höger i första tullen" Sa han surt på portugisiska.  Ja himla lätt för oss att förstå och inte heller så lätt med alla andra bilar som tutar och stressar upp en. Så ja vi höll minen och betala. Det stora problemet var ju bara det att vi gjorde fel på vägen tillbaka med ;p Vi körde i rätt fil men fattade fortfarande inte (och fattar i skrivande stund fortfarande inte) var vi skulle ha fått tag på biljetten. Så i halvpanik på att alla tutade körde vi igenom, körde ut på fel motorväg, ville vända tillbaka, kom till en ny tull för att åka tillbaka in i landet, blev missförstådda av gränspolisen, fick ännu en böter på 40€ och körde i rätt riktning efter mycket om och men och med rejält sura miner. Så 80€ delat på 5 bara för alla missfölrstånd, klantigt! :p Men är man turist så är man..de var ju inte trevliga och hjälpsamma heller. "I Sverige skulle polisen tänjt på reglerna och hjälpt oss utan problem" sa de tre sevnskarna i kör ;) SWEDEN IS THE SHIT när det kommer till snälla och hjälpsamma människor.


Runt 12 anlände vi iaf i Salamanca. Jag, Rebecka och Hector körde bilen till hyrfirman och gick tillbaka. Göra läxan lite halvsnabbt och sen slockna i sängen :)


Ja det var väl resan i korta drag. Det var ju en kort resa så :p Vi hade iaf en himla tur med vädret. Var så himla underbart och vi njöt till fullo av de 25 graderna och den strålande solen. Blev t.o.m. lite solbränd i ansiktet och på bröstet. Mysigt.


För övrigt så har vi det stora provet imorron (tisdag) istället för torsdag som lärarna sagt till oss, och eftersom Sofhie pluggade nada i Pirtugal blir det plugga gärnet nu ända fram till sänggång. Testet håller på hela dagen. Det är två delar skriva texter, två delar läsförståelse, en lyssna del och en prata del. Tror att mitt största problem ligger på skriva texter delen, jag suger på att skriva texter :p Men klarar jag det inte så är det ju som sagt meningen att jag ska repetera samma bok igen, även om det just nu känns motigt att sitta ännu en månad med de tröga kineserna och se alla nybörjare komma in i klassen och förstå mer än jag gör :p Men vi får väl se..


Shit kan inte fatta att det redan är mars!


Hasta luego mis amigos en Suecia!

Besos..


Fin fin utsikt..Julia och Thiago med en underbar utsikt bakom..Vackert..

Liten paus vid en fontän..

Största fisken med ben i världen..skapligt stor var han!Första stoppet på väg ner till Lisboa. Sen blev vi förföljda av två hemlösa läskiga stackars hundar sp vi åkte iväg ganska snabbt ;pWhiie..Julia på nåt torg nära vårt hostel..varmtoch skönt! :)Oss fem och nåt museum..

Julia, Hector och Thiag + de tre glada gubbarna..Clementin/apelsin träd fanns det gott om överallt..nice :)Stort träd..Fint med alla spårvagnar..Thiago var uppspelt för han ahde aldrig varken sett eller åkt i en spårvagn förut :p


Fredagen den 6:e mars 18:28

Nu har jag äntligen kunnat lägga upp bilderna från Barcelona så spana in dem i Barcelona inlägget vettja :)

Har vart lite torka med skrivandet här på bloggen, har haft rätt fullt upp med pluggandet. Idag hade vi t.ex ett test på verb i regular, irregular och preterito perfecto form. vene hur det gick läraren gav mig lite "Sofhie att du fortfarande inte fattat" blickar när hon kollade igenom det i väntan på de andra :p Men jag är iaf stolt att jag nu fattar vad de säger och att jag över huvudtaget förbättrat mig och nu kan göra mig förstådd. Nästa torsdag har vi "the big exam" där det avgörs om man får gå till nästa level eller om man får gå om samma igen. Gud vad jag skulle hata att bli kvar i samma grupp..kommer isof va jag och de fyra alltför sega japanerna. Det var elakt sagt men det är så irriterande när man känner att man är på så himla olika nivåer. Vår klass är verkligen olika nu. Eoin från irland har t.ex vart här 3 månader och pratar och förstår jättebra medans den nya japanen i klassen tar tio minuter på sig att säga "Ho,ho, ho...l,la" och vi är så många i klassen nu (12 st i det lilla rummet, bli jäkligt varmt kan jag säga) att man inte får mycket hjälp. jaja vi får väl se hur det testet går..och går det inte bra så är det väl meningen att jag ska repetera det hela igen, kanske är bra så man känner att man verkligen förstår och kan det..

Och imorron drar jag, Rebecka, Hector, Thiago och Jenny till Portugal över helgen. Blir bara över en natt men blir kul att komma iväg lite. Vi har hyrt en bil så blir kul. jag blev självklart utnämd till att köra i Lisboa (du har ju kört i NYC och D.C klart du kör när vi kommer till storstan, jo man tackar!). Blir skoj...

nej nu ska jag ladda ner lite mer av den spanska musiken min lärare skickade till mig, bra att ha när man pluggar :)

Pussisar.

Tisdagen den 3:e mars 18:32

Nyss hemkommen från lite umgänge efter skolan. Tre brasilienare, en tysk, en fransyska, en argentinare (?) och tre svenskar drog till en Brasilienska restaurangen för att ännu en gång förtära lite god mat, mestadels kött men det är så himla gott! :) Sen drog vi till skolan för att utnyttja Internet, som för övrigt inte ville funka mestadels av tiden, och boka resa till Lisboa, Portugal i helgen. Tror vi kommit överens om att hyra en bil och köra de 5 timmarna ner istället för 8 timmar på nattåg. Blir skoj, en liten minisemester på två dagar bara sådär. Lite lagom.


Ikväll blir det iaf Sushi hos Cana och compani följt av utgång. Blir nog trevligt. Känns som om hela skolan ska dit så lär bli trångt i lilla lägenheten och ont om sushi ;p


Och igår tog jag, Rebecka, Morgan och Suniva oss i skinnet och gick till katedralen för att ta oss upp i den. Var riktigt fint faktist. Salamanca är en så himla mysig stad! Alla dessa små gränder, gator och torg, förtrollande. Efteråt hittade vi iaf en liten mysig bar där vi tog en öl och lite tapas. Suniva är Morgans rumskompis, hon är från Färäöarna (heter det så på svenska?) så hon pratar lite danska och svenska, lite kul att försöka komunicera..blir dock mest engelska eftersom andra är med som inte pratar danska o svenska.


Nej nu måste jag göra läxorna innan jag hoppar in i duschen. Gud dagarna går så fort här att man knappt hinner med allt man bör/vill/ska göra :p


Hoppas ni har det bra hemma i Svealand!


Besos!


RSS 2.0